hughito napísal:kathleen: Samozrejme.
Pozerala som si stranku tych odborov, co si sem predtym hodil. Odbory su super, pokial mozes vyjednavat s ako-tak rozumnou vladou. Najlspesie je vyuzit vsetky sance, ktore existuju. Bola by hlupost si mysliet, ze odovzdanim volebneho listka niekto robi dostatok pre zmenu ci svoju vlastnu spokojnost.. Ale vladu krajina potrebuje (nemozu ju spravovat vsetci a nikto) a preto sa musi kazdy volic vysporiadat s otazkou, ci volit radsej mensie zlo pre krajinu alebo ci bude celkovo negativne veci ignorovat a "hrat sa na vlastnom piesocku" ako obciansky aktivista.
Kludne ma oprav a vysvetli mi, co konkretne ta Priama akcia robi na celoslovenskej urovni a ako pomaha Slovensku riesit globalne ekonomicke a politicke zalezitosti. Ako moze zlepsit napr. sudy a ich nezavislost?
Chapem, ze strajky nutia politikov niektore veci riesit - spotrebitelske prava, vyska mzdy, odskodne od statu.. Ale to su len kratkodobe "zaplaty", ktore systemovo nic neriesia. Kto predlozi navrh na novelu zakona? Kto vylobuje financne zdroje z EU a ich prerozdelenie? Kto bude nakladat s emisiami a vyjednavat ceny dovazaneho plynu? To maju ludia z odborov pri kazdom hlasovani politikov vyjst do ulic s transparentmi? Alebo mame platit zakazdym referendum, aby sme sa dohodli, co ako narod chceme? -> To je ponimanie demokracie na sposob Heleny Mezenskej, ktora chce demokraticky diskutovat s obcanmi aj o tom, kto ma byt predseda najyvssieho sudu. Zda sa ti to realisticke?
PS: Aj Ukrajina tam ma Klitschka medzi politikmi, ktory vyjednava za protestujucich a teda ich zastupuje. A ak daju dole Janukovica, potrebuju noveho prezidenta.. Podla teba ma kazde nove dosadenie prezidenta prebiehat formou revolucie, lebo volby nie su take "cool"? Kto zaruci Ukrajine, ze dalsi prezident svoju moc nezneuzije? Co na tom meni fakt, ci sa to udialo revoluciou alebo volbami? /Za predpokladu, ze volby nie su manipulovane./