Totálne mi blbne funkcia Drag and Drop ,na Win7 aj na Win8

Informácie o software, ankety...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Totálne mi blbne funkcia Drag and Drop ,na Win7 aj na Win8

Príspevok od používateľa ramaya »

Ahojte , celý čas ako mám Windows 7 , tak mi blbne funkcia Drag and Drop (ťahaj a pusť alebo potiahni a pusť - ak by niekto nevedel o čo ide :) )
Napríklad , ak chcem označiť nejaký text , tak mi označí len polovicu textu alebo vôbec nič ...
Alebo keď preťahujem nejaký súbor myšou , tak idem s ním a zrazu zistím , že nič nedržím (myšou) - súbor sa proste vráti naspäť na svoje pôvodné miesto a ja mám prázdnu myš ...

Niekedy je to až tak zlé , že súbor dokážem prekopírovať len pomocou kontextového menu -- Pravá myš - Kopírovať - Pravá myš - Prilepiť. Vždy tŕpnem aby som niečo omylom nevymazal ...

Našiel som na nete nejaké riešenia , ktoré by údajne mali pomôcť , ale mne nepomohlo nič z toho. Minulý rok som vyskúšal aj nový Windows 8 a aj tam mi to robilo ...
Ovládací Panel -- Prispôsobenie -- Windows klasické nastavenie

----------------------------------------------------------------

Ovládací Panel -- Používateľské kontá -- Zmeniť nastavenie kontroly používateľských kont -- Nikdy na nič neupozorňovať , posuvník úplne dole

Vypnutie funkcií Aero Snap a Aero Shake

Windows 7 ponúka dve užitočné funkcie pre prácu oknami. Aero Snap umožňuje pohodlné a presné usporiadanie okien,
kým pomocou Aero Shake sa doslova strasiete všetkých okien s ktorými práve nepracujete. Niekomu tieto funkcie pri práci prekážajú.
Pomocou nasledujúceho postupu ich možno vypnúť.
Z ponuky Štart otvore Centrum zjednodušenia prístupu
Otvorte položku Uľahčiť používanie myši
Aktivujte možnosť Zabrániť automatickému usporiadaniu okien po ich presunutí k okraju obrazovky
Potvrďte tlačidlom OK. Týmto ste vypli funkciu Aero Snap

Aero Shake je potrebné vypnúť cez registre:

Stlačte Win + R a zadajte príkaz regedit (otvorí sa editor registrov)
Otvorte vetvu HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced
Tu vytvorte nový kľúč DWORD s názvom DisallowShaking a jeho hodnotu nastavte na 1
Zatvorte editor registrov. Zmeny sa prejavia po reštarte systému.
brm
Darca
Darca

Re: Totálne mi blbne funkcia Drag and Drop ,na Win7 aj na Wi

Príspevok od používateľa brm »

Vyskúšaj inú myš alebo túto myš na inom kompe. Niečo podobné sa aj mne dialo asi 2-3 týždne dozadu, s tým, že keď som chcel na ploche označiť viac ikon, tak sa mi nepodarilo nič označiť.. keď som chcel spustiť nejaký program, stačilo mi 1x kliknúť.. skúsil som inú myš a všetko ide.. taktiež táto myš na inom kompe robila presne to isté.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Totálne mi blbne funkcia Drag and Drop ,na Win7 aj na Wi

Príspevok od používateľa hrban »

presne ako hovorí kolega, mne toto presne robila pokazená myška, konkrétne koliečko ostalo zaseknuté a potom to blblo všetko, túto odstráň, daj druhú a pre istotu stlač párkrát koliečko na novej myške, niekedy ostane to tlačítko stlačené aj keď je vadná myš odstránená
Napísať odpoveď