Napríklad , ak chcem označiť nejaký text , tak mi označí len polovicu textu alebo vôbec nič ...
Alebo keď preťahujem nejaký súbor myšou , tak idem s ním a zrazu zistím , že nič nedržím (myšou) - súbor sa proste vráti naspäť na svoje pôvodné miesto a ja mám prázdnu myš ...
Niekedy je to až tak zlé , že súbor dokážem prekopírovať len pomocou kontextového menu -- Pravá myš - Kopírovať - Pravá myš - Prilepiť. Vždy tŕpnem aby som niečo omylom nevymazal ...
Našiel som na nete nejaké riešenia , ktoré by údajne mali pomôcť , ale mne nepomohlo nič z toho. Minulý rok som vyskúšal aj nový Windows 8 a aj tam mi to robilo ...
Ovládací Panel -- Prispôsobenie -- Windows klasické nastavenie
----------------------------------------------------------------
Ovládací Panel -- Používateľské kontá -- Zmeniť nastavenie kontroly používateľských kont -- Nikdy na nič neupozorňovať , posuvník úplne dole
Vypnutie funkcií Aero Snap a Aero Shake
Windows 7 ponúka dve užitočné funkcie pre prácu oknami. Aero Snap umožňuje pohodlné a presné usporiadanie okien,
kým pomocou Aero Shake sa doslova strasiete všetkých okien s ktorými práve nepracujete. Niekomu tieto funkcie pri práci prekážajú.
Pomocou nasledujúceho postupu ich možno vypnúť.
Z ponuky Štart otvore Centrum zjednodušenia prístupu
Otvorte položku Uľahčiť používanie myši
Aktivujte možnosť Zabrániť automatickému usporiadaniu okien po ich presunutí k okraju obrazovky
Potvrďte tlačidlom OK. Týmto ste vypli funkciu Aero Snap
Aero Shake je potrebné vypnúť cez registre:
Stlačte Win + R a zadajte príkaz regedit (otvorí sa editor registrov)
Otvorte vetvu HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced
Tu vytvorte nový kľúč DWORD s názvom DisallowShaking a jeho hodnotu nastavte na 1
Zatvorte editor registrov. Zmeny sa prejavia po reštarte systému.