http://magazin.atlas.sk/spektrum/konspi ... paign=azfb
Konšpirácie naše každodenné
-
vladenko007
VIP
Re: Konšpirácie naše každodenné
este som to nevidel, tak mozno budem mimo. tak isto som nikdy o ockovaniach necital ziadne konspiracne clanky, tato tema ma nikdy nezaujimala. ale teta porodila decko, mala bezproblemove bezrizikove tehotenstvo, dieta sa narodilo zdrave, reagovalo na podnety ako malo. po povinnych ockovaniach prestalo vnimat, mali obrovske problemy aby ju vobec naucili chodit, javi znamky mentalnej zaostalosti(co moze byt este vyriesitelne, mozno je to len koli strate sluchu), este sa nenasiel doktor, ktory by s istotou urcil diagnozu. nezaoberal som sa tym, takze mozno je to lahko vyvratitelne, ale pride mi celkom cudne, ked sa ihned po zaockovani zacnu prejavovat take priznaky a nepride mi, ze su tie ockovania tak celkom koser.vladenko007 napísal: Večer pod lampou - Strach z Ukrajiny a Strach z očkovania (HD)
No buď ide o chybné logické uvažovanie post hoc ergo propter hoc alebo decko patrilo do tých 0,x percenta, kde sa môžu vyskytnúť nejaké komplikácie. Ale či až takéto, to sa takto nedá povedať.
Tú debatu si určite pozri, bola super.
Tú debatu si určite pozri, bola super.
Hughito, ty tomu fakt veris ? lebo ak ano, tak ty si potom taky anarchista ako ja kozmonaut. Odmietas cely system ale na druhej strane veris farma priemyslu ? System ti povie 0,X %, ale co ak tych komplikacii je tolko, ze polovica z ockovanych ludi niecim trpi, prave z dosledku ockovania ? Spravne odpovede necakaj od sarlatanov z farmaceutickeho priemyslu.
Ten biolog to velmi dobre pomenoval. Mame tu mnozstvo vyskumov a studii. Ak neveris tomuto, tak potom sa neda verit nicomu 
Presne tak otvor svoje srdiecko a nechaj sa naplnit laskou a pozitivnou energiou Vesmiru!butthead napísal:Hughito, ty tomu fakt veris ? lebo ak ano, tak ty si potom taky anarchista ako ja kozmonaut. Odmietas cely system ale na druhej strane veris farma priemyslu ? System ti povie 0,X %, ale co ak tych komplikacii je tolko, ze polovica z ockovanych ludi niecim trpi, prave z dosledku ockovania ? Spravne odpovede necakaj od sarlatanov z farmaceutickeho priemyslu.
svoju históriu očkovaní si si checkoval?butthead napísal:Hughito, ty tomu fakt veris ? lebo ak ano, tak ty si potom taky anarchista ako ja kozmonaut. Odmietas cely system ale na druhej strane veris farma priemyslu ? System ti povie 0,X %, ale co ak tych komplikacii je tolko, ze polovica z ockovanych ludi niecim trpi, prave z dosledku ockovania ? Spravne odpovede necakaj od sarlatanov z farmaceutickeho priemyslu.
Myslím, že ti ľudia odpovedali aj za mňa. To nie je o farmapriemysle, ale o vede.
-
vladenko007
VIP
Zas ten biolog povedal že verí renomovaným časopisom. Že keď je to tam je to stopercentne dobré.
To nepovažujem za celkom rozumné.
Aj najväčší autoklub v Nemecku a Európe ADAC mal veľkú reputáciu kým sa nezistilo že falšoval čísla pri udeľovaní titulu Žltý anjel.
http://auto.sme.sk/c/7072853/nemecky-au ... ign=temsek
Možno som nedal správne prirovnanie. Len vravím že aj renomované časopisy môžu byť manipulované. Veď pod lampou je najväčšia tma.
To nepovažujem za celkom rozumné.
Aj najväčší autoklub v Nemecku a Európe ADAC mal veľkú reputáciu kým sa nezistilo že falšoval čísla pri udeľovaní titulu Žltý anjel.
http://auto.sme.sk/c/7072853/nemecky-au ... ign=temsek
Možno som nedal správne prirovnanie. Len vravím že aj renomované časopisy môžu byť manipulované. Veď pod lampou je najväčšia tma.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
vladenko007:
ach, toto su trosku ine casopisi, vysvteloval som to dakde vysie, ak nenajdes napisem to znovu
-
vladenko007
VIP
-
harrison314
Hardcore addict
Dostat sa k nim dostanes, staci si zaplatit, alebo cez velke kniznice,tie poskytuju k nim pristup.
Druha vec je ich citanie, ja mam problem s citanim clankov co su v mojom odbore, nie este v medicine, kde kazde druhe slovo znamena nieco ine ako je v slovniku a zvysok textu su odborne vyrazy a odvolavanie sa na ine vedecke clanky.
Druha vec je ich citanie, ja mam problem s citanim clankov co su v mojom odbore, nie este v medicine, kde kazde druhe slovo znamena nieco ine ako je v slovniku a zvysok textu su odborne vyrazy a odvolavanie sa na ine vedecke clanky.
Veda nemoze byt ovplyvnena korporaciami a statnymi zriadeniami ? Fakt veris tomu, ze samotny vedci nemozu byt zmanipulovani ?hughito napísal:Myslím, že ti ľudia odpovedali aj za mňa. To nie je o farmapriemysle, ale o vede.
uzvazoval si ty uz niekedy nad cestou do PK alebo Kremnice? lebo toto uz prechadza zo srandy do diagonozy
-
harrison314
Hardcore addict
tiez mam pocit, ze to s tou paranojou dost prehanas,butthead napísal: Veda nemoze byt ovplyvnena korporaciami a statnymi zriadeniami ? Fakt veris tomu, ze samotny vedci nemozu byt zmanipulovani ?
skus namiesto spehovania iluminatov citat viac o tom aku funguju dokazy vo vede a ako sa vlastne tvori
Je to zial len tvoj pocit a ziadnych iluminatov nespehujem.harrison314 napísal: tiez mam pocit, ze to s tou paranojou dost prehanas,
skus namiesto spehovania iluminatov citat viac o tom aku funguju dokazy vo vede a ako sa vlastne tvori
Ok, inak, da sa povedat, ze vedci sa snazia a co z toho prejde do praxe? zopar veci vytrhnutych z kontextu, ktore korporaciam vyhovuju ? Obaja sa zial bavime v konspirativnej rovine, je sice pekne ze 1+1=2, ale dovod preco je tak, tiez kludne moze byt konspiracia.
No asi tie látky, ktoré fungujú.Ok, inak, da sa povedat, ze vedci sa snazia a co z toho prejde do praxe?
Tak toto, už je úplná komédia, aj toto matematici zosnovali tajne za oponouje sice pekne ze 1+1=2, ale dovod preco je tak, tiez kludne moze byt konspiracia.
-
harrison314
Hardcore addict
To je trosku zlozitejsie, napriklad v informatike je bezne, ze objavy predbehnu o 50 rokov svoju dobu, lebo vtedy nie su technycke alebo teoreticke moznosti na realizaciu.Ok, inak, da sa povedat, ze vedci sa snazia a co z toho prejde do praxe? zopar veci vytrhnutych z kontextu, ktore korporaciam vyhovuju ?
V inych veciach sa nevymsla/neskuma pre prakticku realizaciu, ta je uz na inych ludoch.
To ze sa s vyskumu vsteko nedostane z praxe ma mnoho dovodov, napriklad nevyhodnost neziskovost, uz jestvuje lepsie riesenie, nejestvuje technologia na hromadnu vyrobu....
Co sa tyka liekov, tak tam zas je prisna kontrola a iba jeden zo sto liekov, ktore funguju na mysliach funguju na ludoch.
Netusim co si chcel povedat.Obaja sa zial bavime v konspirativnej rovine, je sice pekne ze 1+1=2, ale dovod preco je tak, tiez kludne moze byt konspiracia.
Mne to pride ako: Preco veci padaju smerom dole? ...lebo konspiracia!!!
Inak 1+1=2 je axioma.
-
vladenko007
VIP
butthead to nemyslí zle. Pozrite sa nato takto. Keby som bol vedec tak hlavne robím to čo mi povie ten ktorý ma platí. Nechápte ma zle. Keď ma niekto dobre platí som ochotný vyvíjať to čo sa po mne chce.
Ak som chemik a vyvíjam čistiace prostriedky na umývanie aut a podarí sa mi vyvinúť prostriedok ktorý po umytí auta docieli to že auto sa už nebude špiniť tak môj šéf také niečo nepustí do sveta. Mohol by stratiť zisky za čistiace prostriedky ktoré produkuje. Každý by si umyl auto raz a viac by umývať nepotreboval.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2014, 14:41)
Ak predsa vyvinieš liek na rakovinu pripravíš sa o peniaze. A o nemalé.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2014, 14:45)
To není konšpirácia to je iba biznis. Nič viac nič menej.
Ak som chemik a vyvíjam čistiace prostriedky na umývanie aut a podarí sa mi vyvinúť prostriedok ktorý po umytí auta docieli to že auto sa už nebude špiniť tak môj šéf také niečo nepustí do sveta. Mohol by stratiť zisky za čistiace prostriedky ktoré produkuje. Každý by si umyl auto raz a viac by umývať nepotreboval.
Lebo zisky.Mne to pride ako: Preco veci padaju smerom dole? ...lebo konspiracia!!!
Ak predsa vyvinieš liek na rakovinu pripravíš sa o peniaze. A o nemalé.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2014, 14:45)
To není konšpirácia to je iba biznis. Nič viac nič menej.
-
harrison314
Hardcore addict
Dal si skveli priklad. keby ten chmik daco take vymsli, jeho sef by sa stal miliardarom, lebo by zlikvidoval vsteku konkurenciu na svete a kazdy by chcel len ten jeho vyrobok.vladenko007 napísal:butthead to nemyslí zle. Pozrite sa nato takto. Keby som bol vedec tak hlavne robím to čo mi povie ten ktorý ma platí. Nechápte ma zle. Keď ma niekto dobre platí som ochotný vyvíjať to čo sa po mne chce.
Lebo zisky.
Len vidiet konspiraciu aj v matematike, to je silna kava aj na mna, v takom pripade odporucam to co jackb