Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cmuk55
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Kupa Mercedes S320, rok 2000 - poradte aj pri kúpe a servise

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Ahojte, uvažujem nad kúpou nového auta pre seba. Veľmi sa mi páčia Mercedesy, sú to luxusné autá a presne také potrebujem na reprezentatívne účely pri podnikaní. Nebudem sa predsa voziť na dajakej stokárskej oktávii. Pozeral som pár vozov, v ponuke je toho veľa a veľmi ma zaujal tento Mercedes, vyzerá krásne - http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/3 ... 86031.html

Je trošku hrdzavý, ale to si za dve či tri stovečky aj doma opravím sám, aby to vyzeralo ako nové, proste tiptop. K tomu samozrejme dobre kolesá, najlepšie AMG, nech to má vzhľad. Najazdené ma tento mnou vybraný voz 320 000, to je podľa mňa okej na takéto auto. Za pár eur ešte spravím doma servis, kúpim si olej a sám si ho vymením doma v garáži.

Čo vy na to, rozhodol som sa správne? Môže sa tam niečo pokaziť?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa Mercedes S320, rok 2000 - poradte aj pri kúpe a ser

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nerozhodol. A prečo?

1) načo je ti reprezentatívne auto, keď je hrdzavé? To je reprezentácia ako sviňa. Radšej zachovalú novšiu oktávku ako 13 ročný hrdzavý mercedes.
2) načo je ti reprezentatívne auto, keď bude stáť niekde v garáži? Lebo 320t kilometrov nie je žiadna sranda ani pre diesel, a nie to ešte pre benzín. Ten motor je jednou nohou už na vrakovisku.
3) načo sa chceš hrať na pána podnikateľa s mercedesom keď na to nemáš? Za 3500 kupujú auta študenti, a nie podnikatelia. Asi by si mal prehodnotiť svoje hospodárske výsledky ak je toto to maximum čo si môžeš dovoliť. A chcem potom vidieť z čoho ho chceš živiť, lebo 13 litrov na 100km je masaker. Toľko by som nemal ani s deravou nádržou

a čo sa môže pokaziť? Pri toľkých km asi všetko. Navyše podľa tej ŠPZ-tky mi nenašlo ani že by malo spravenú EK a STK
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Budeš sa voziť na starom Mercedese a budeš vyzerať ako skrachovaný podnikateľ, ktorý si kedysi dovolil kúpiť nové Sko, ale už nemá peniaze, aby si ho vymenil za nové. Na reprezentatívne účely sa radšej pozri po niečom menšom a hlavne novšom.. Passat, Mondeo, BMW 3er, 5er.. prípadne ak trváš na Mercedese, tak radšej nejaké E alebo C.

V mojom oku nehrá pri hodnotení úrovne osoby veľkosť auta ako skôr jeho vek. Radšej novučičká Octavia III ako staré Sko..

:)

Ak sa Ti však toto auto páči, kľudne do neho choď.. tieto Mercedesy sa aj mne páčia, ale určite nerátaj s tým, že budeš pôsobiť dôveryhodnejšie. Možno tak maximálne zbalíš nejaké mladé pipky, či ohúriš svoju starú mamu..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:... Možno tak maximálne zbalíš nejaké mladé pipky..
to by museli brigádovať v nejakom autoservise :D
cmuk55
Expert
Expert

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Ďakujem za reakciu.

Potrebujem reprezentatívne auto a píšem, že si opravím hrdzu. 320 000 na takéto auto musí byť v pohode predsa! Nemám viac na to, pretože som dal mojím štyrom zamestnancom vianočné prémie na ruku a na jeseň som spravil prístavbu k firemnej budove čo ma vyšlo ako polovica ceny takéhoto nového auta.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak proti argumentom "musí byť v pohode predsa" sa nedá bojovať. Ak na to nemáš, nekupuj auto. Došetri, a kúp niečo normálne. Dovtedy firmu nereprezentuj, alebo si požičaj za 30€ na deň ak budeš musieť ísť na nejaké stretnutie. 13 ročný mercedes s takým najazdom sú vyhodené peniaze ktoré nemáš
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

3500e na reprezentativne auto, uz len toto slovne spojenie nejde dohromady - NEKUPOVAT :psssst:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v tom prípade ťa zeprezentujú spokojní zamestnanci a rozrastajúca sa firemná budova...už nepotrebuješ dobré auto...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

A hento auto neni reprezentativne :) neni to ani dake ze "uaaaa aj keby bolo 20 rocne tak ho chcem" hento je proste stary mercedes :) predstav si ze dakto dojde na 20 rocnej corvete urcite to je viac reprezentativne ako 20 rocny medved proste to auto neni exotika takze je vnimane ako vrak
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...mna dostalo to konstatovanie "vyzera krasne" :D
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

priklad slovenskeho ,,podnikatela", chcel by som vidiet v com podnikas ked chces takyto crep ako reprezentativne auto
ja mam Polo nie je to reprezentativne auto ale skor ma reprezentuju zamestnanci a pristup ako auto
trosku mimo ale musel som
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ako nové
proste tiptop
reprezentatívne
toto? si robis srandu :D co tam chces spravit 300 babi stacat
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Za tie peniaze ani poriadna Octavia nebude. Nie to ešte mercedes. To už by som kúpil fakt BMW 5 s rozumnejšou motorizáciou. No neviem. Z hovna proste povrázok neupletieš. V tejto cene je ťažké zohnať normálne auto, nie ešte reprezentatívne.
Čo tak investovať radšej do rozvoja firmy. Nech sa peniaze otočia. Lepšie ako vrážať ďalšie do vraku.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

cele mi to pride ako zly vtip..ak by si prisiel ku mne na rokovanie s takou opachou, tak by som ta poslal celom vzad..na tvojom mieste, ak by som surne potreboval auto na rokovanie, tak si ho poziciam a vlastne auto si kupim, ked na to budem mat..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tu mas reprezentativnô za 3500.

http://www.autobazar.eu/sk/-id4974080.html
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ak si majiteľom cirkusu alebo kolotočov, choď do toho :lol: ...

Aby si vyzeral seriózne s takýmto autom, musíš mať aj určité vystupovanie - štýl. Je rozdiel keď z takého auta vystúpi 50-60 ročný uhľadený podnikateľ - riaditeľ firmy - vtedy si pomyslím, že isto si to auto kúpil ako funglovku a má ho doteraz ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Celý koncept reprezentatívneho auta je chorý. Jano Ľupták mohol chodiť aj na Veyrone, aj tak nereprezentoval. Súhlas, že ak zastupujem nejakú firmu na určitej úrovni, tak by som nemal prísť na Nive, ale úplne postačí udržiavané, čisté auto, tmavej farby, typu sedan, pomerne novšieho ročníka.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

A tiež by som to rozdelil na aké reprezentatívne účeli sa to delí ... ak prídem do nejakej firmy a uvidím, že majiteľ sa vyváža na S-ku či novom alebo starom, tak si môžem pomyslieť:
- buď mu biznis ide a fakt šetril, alebo má premrštené ceny snaží sa zarobiť čo najviac na bežnom zákazníkovi. V istých veciach mi to nepríde ani lojálne k zákazníkovi.

keby som bol ale podnikateľ - napr. investor a chcem niečo nové rozbehnúť, čo si bude žiadať veľa peňazí, tak isto lepšie bude vyzerať keď prídem na stretnutie s potencionálnymi investormi v niečom luxusnejšom (tu svoj účel ale staré S-ko nespĺňa tak či tak ... :D)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ale tak zas na tom aute az tak brutalne nezalezi. Poznam parpodnikatelov, ktori obiehali zakazky na favortike ci felde a teraz su za vodou.
Ale tiez by som volil radsej ten Peugeot
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ja mam zase najradsej debilkov, co hodnotia ludi a firmu na zaklade auta... slovenska demencia..

to ako s mladymi pipkami , co si vyberaju a hodnotia chlapov na zaklade auta.. ale tam uz im je jedno ci je to nove ci stare , ale hlavne nech je to bmw alebo audi...
Napísať odpoveď