Pracujem na stránke s receptami //obrazky vkladaj do priloh a v kódovaní som nováčik. Chcel by som sa spýtať či by niekto vedel spraviť "faktor náhody" buď cez php alebo nejaký script . Potrebujem spraviť to že keď kliknem na obrazok prípadne text Náhodný recept aby otvorili jeden zo suborov(recept1,recept2,...,recept30) a vzdy by otvoril nieco ine
Tvorba webu - náhoda
Tvorba webu - náhoda
Zdravím potrebujem poradiť
Pracujem na stránke s receptami //obrazky vkladaj do priloh a v kódovaní som nováčik. Chcel by som sa spýtať či by niekto vedel spraviť "faktor náhody" buď cez php alebo nejaký script . Potrebujem spraviť to že keď kliknem na obrazok prípadne text Náhodný recept aby otvorili jeden zo suborov(recept1,recept2,...,recept30) a vzdy by otvoril nieco ine
ak by niekto vedel tak prosim pomozte Dakujem
-
yoggy
Re: Tvorba webu - náhoda
vygeneruj náhodne číšlo a potom zobraz id receptu s týmto číslom
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Duno123, ak máš tie recepty zvlášť ako súbory, tak ti stačí v PHP vygenerovať náhodné číslo pomocou rand().
Podľa mňa by ale zas bolo o niečo lepšie (i keď možno nie univerzálnejšie) ak by si si vytvoril pole pomocou range() a toto pole zamiešal pomocou shuffle() a vybral prvú položku.
Napr.
// Nebolo by dobré zaniesť do pravidiel fóra, že ak niekto vytvorí novú tému, tak by v nej nemal používať text identický s textom, ktorý je použitý už niekde inde? Túto istú tému som dnes videl aj na inom fóre a je to do písmenka identické. Googlu by to totiž mohlo vadiť ako duplicita.
Podľa mňa by ale zas bolo o niečo lepšie (i keď možno nie univerzálnejšie) ak by si si vytvoril pole pomocou range() a toto pole zamiešal pomocou shuffle() a vybral prvú položku.
Napr.
Kód: Vybrať všetko
$cisla = range(1, 20);
shuffle($cisla);
echo "recept" . $cisla[0] . ".txt";// Nebolo by dobré zaniesť do pravidiel fóra, že ak niekto vytvorí novú tému, tak by v nej nemal používať text identický s textom, ktorý je použitý už niekde inde? Túto istú tému som dnes videl aj na inom fóre a je to do písmenka identické. Googlu by to totiž mohlo vadiť ako duplicita.
Weroro: V základe chceš od ľudí, aby sa (kvôli najrýchlejšej odpovedi a obráteniu sa na viac diskusných fór), snažili úplne zbytočne preformulovať svoje vety inak? Zmysel to má z hľadiska, ktoré si spomenul, ale je to imo hlúposť.
Ahoj diky velmo mi to pomohlo len fakt ako vravim ze som zaciatocnik uplny v php tak ako otvorim ten subor? Nalinkoval som ten obrazok s novym suborom nahoda.php dal tam prikaz
<?php
$cisla = range(1, 68);
shuffle($cisla);
echo "recepty" . $cisla[0] . ".html";
?>
ale vysledok je ten ze sa mi zobrazi nova stranka s tym textom da sa nejak aby to otvorilo konkretne ten subor ?
<?php
$cisla = range(1, 68);
shuffle($cisla);
echo "recepty" . $cisla[0] . ".html";
?>
ale vysledok je ten ze sa mi zobrazi nova stranka s tym textom da sa nejak aby to otvorilo konkretne ten subor ?
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Duno123 ak ti ide o to aby ti to otvorilo len ten súbor, tak zmeň
na
Hensym to bola iba otázka. Ak už chcem zaspamovať polku internetu nejakou otázkou, len preto, že chcem odpoveď rýchlo, rýchlo, tak aspoň ukážem, že nie som lenivá voš a trochu upravím text otázky.
Kód: Vybrať všetko
echo "recepty" . $cisla[0] . ".html"; Kód: Vybrať všetko
$url = "recepty" . $cisla[0] . ".html";
header('Location: ' . $url);