Tvorba webu - náhoda

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Duno123
Novice
Novice

Tvorba webu - náhoda

Príspevok od používateľa Duno123 »

Zdravím potrebujem poradiť
Pracujem na stránke s receptami //obrazky vkladaj do priloh a v kódovaní som nováčik. Chcel by som sa spýtať či by niekto vedel spraviť "faktor náhody" buď cez php alebo nejaký script . Potrebujem spraviť to že keď kliknem na obrazok prípadne text Náhodný recept aby otvorili jeden zo suborov(recept1,recept2,...,recept30) a vzdy by otvoril nieco ine :) ak by niekto vedel tak prosim pomozte Dakujem
yoggy

Re: Tvorba webu - náhoda

Príspevok od používateľa yoggy »

vygeneruj náhodne číšlo a potom zobraz id receptu s týmto číslom
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Duno123, ak máš tie recepty zvlášť ako súbory, tak ti stačí v PHP vygenerovať náhodné číslo pomocou rand().
Podľa mňa by ale zas bolo o niečo lepšie (i keď možno nie univerzálnejšie) ak by si si vytvoril pole pomocou range() a toto pole zamiešal pomocou shuffle() a vybral prvú položku.
Napr.

Kód: Vybrať všetko

$cisla = range(1, 20);
shuffle($cisla);
echo "recept" . $cisla[0] . ".txt";

// Nebolo by dobré zaniesť do pravidiel fóra, že ak niekto vytvorí novú tému, tak by v nej nemal používať text identický s textom, ktorý je použitý už niekde inde? Túto istú tému som dnes videl aj na inom fóre a je to do písmenka identické. Googlu by to totiž mohlo vadiť ako duplicita.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Weroro: V základe chceš od ľudí, aby sa (kvôli najrýchlejšej odpovedi a obráteniu sa na viac diskusných fór), snažili úplne zbytočne preformulovať svoje vety inak? Zmysel to má z hľadiska, ktoré si spomenul, ale je to imo hlúposť.
Duno123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Duno123 »

Ahoj diky velmo mi to pomohlo len fakt ako vravim ze som zaciatocnik uplny v php tak ako otvorim ten subor? Nalinkoval som ten obrazok s novym suborom nahoda.php dal tam prikaz

<?php
$cisla = range(1, 68);
shuffle($cisla);
echo "recepty" . $cisla[0] . ".html";

?>

ale vysledok je ten ze sa mi zobrazi nova stranka s tym textom da sa nejak aby to otvorilo konkretne ten subor ? :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Duno123 ak ti ide o to aby ti to otvorilo len ten súbor, tak zmeň

echo "recepty" . $cisla[0] . ".html"; 
na

$url = "recepty" . $cisla[0] . ".html";
header('Location: ' . $url); 
Hensym to bola iba otázka. Ak už chcem zaspamovať polku internetu nejakou otázkou, len preto, že chcem odpoveď rýchlo, rýchlo, tak aspoň ukážem, že nie som lenivá voš a trochu upravím text otázky.
Napísať odpoveď