na nový mobil a netbook som si vyhradil 700 eur - mobil som si už v podstate vyhliadol xperiu z1 za 350, čiže mi ostalo 350 na maličký noťas.
priorita je extrémna mobilnosť...keď vyrážam, neberiem so sebou ruksak, ani nejakú tašku, len "kabelu" cez plece, do ktorej sa 11 palcový noťas bez nejakých problémov zmestí a môžem ho brať zo sebou v podstate kamkoľvek...a nie, naozaj nechcem tablet - mal som sony xperku zetko, bol som celkom spokojný, ale predsa len mi viac vyhovuje W7 a pevná hardware klávesnica...dlho som rozmýšľal aj o asusáckych tabletoch s dokovacou "klávesnicou", ale tam ma opäť odrádza android a celková nevychytanosť..
používaný bude na pozeranie filmov/seriálov s titulkami, čítanie kníh, chatovanie a sem tam nejakú hru (nič náročné - heroes 1,2,3 / banished / gothic 2 maybe stalker soc
momentálne som najviac naklonený k "Asus X200CA-KX007H", kde mám ponuku čisto nového s plnou zárukou za 290 eur...ale celkom ma prekvapil komentár na jednom nemenovanom fóre, kde som si čítal recenziu na tento netbook -
"otázka:
Akú výdrž má ten Asus X200CA?
odpoveď:
keď ho pužívaš na net tak vydrží 2,5hodiny,ale tie parametre tak klamú,on má v skutočnosti 2Gb RAM,a 320Gb HDD,procesor je dvojjadro 1,5GHz,inak celkom slušný malý a lahký notebook
konkrétne tie parametre...má mať dvojjadro 1,8 Ghz, 4 gb ram a pol terový disk...je to fake, alebo je naozaj možné, aby predajcovia takto nehorázne zavádzali?..alebo má dotyčný skôr iný model?
samozrejme tá ponuka za 290 je veľmi lákavá, ale rád by som sa spýtal na váš názor...preferujete skôr iného výrobcu, alebo mi odporučíte niečo iné, alebo je tento model za ten výkon príliš predražený?...za akúkoľvek odpoveď budem veľmi vďačný