Zdravím všetkých,
chcel by som vás poprosiť o radu, ktorá súvisí s výberom nového router-a. Nie je to pre mňa, ale nič to nemení na situácií, že sa do router-ov vôbec nevyznám. Pripojenie na internet je od poskytovateľa Telekom Turbo 2 a modem je Glitel GT (to sú všetky info, ktoré mám od dotyčnej osoby).
Otázka je, či by bol nový router - Asus RT-N12LX kompatibilný s pripojením a modemom. Poprípade, ak by ste vedeli poradiť nejaký iný router do 25€. Za všetky rady ďakujem, K+ určite.
Nový router
-
vladenko007
VIP
Re: Nový router
Určite by bol kompatibilný ten Asus. Ale nebolo by od veci povedať alebo spýtať sa známeho či by nešiel radšej do wifi routra, ktorý má adsl modem v sebe. Nemusí mať tým pádom zapojené 2 zariadenia. Je to zbytočné.
Keby chcel nejaké lacnejšie zariadenie dá sa kúpiť aj na bazoši niekedy aj nový za pár korún.
http://pc.bazos.sk/inzerat/35084740/Pre ... al-zab.php
Keby chcel nejaké lacnejšie zariadenie dá sa kúpiť aj na bazoši niekedy aj nový za pár korún.
http://pc.bazos.sk/inzerat/35084740/Pre ... al-zab.php
-
Murder_Inc
Star
Ďakujem za radu, skúsim navrhnúť známemu aj tvoju možnosť. Čo sa týka toho Asusu na bežné použitie v rámci domu bude dostačujúci? Alebo radšej by si sa poobzeral po nejakej inej značke?
-
vladenko007
VIP
To záleži akého domu. Ak je jednoposchodový tak stačí, ale ak 2 posch. tak je možné že na inom poschodí toho domu bude slabý až žiadný signál. Záleží ako ho umiestni. Ale zas za takú cenu ako je ten ASUS nič lepšie nepozháňaš.
-
Murder_Inc
Star
Vďaka, je to jednoposchodový dom, takže by mal stačiť...pýtal som sa aj na tú tvoju možnosť s tým jedným zariadením a našiel som TP-Link TD-W8951NB s adsl 2 + modem a TP-Link TD-W8961NB tiež s adsl 2 + modem. Je tam rozdiel cca 10€, oplatilo by sa priplatiť? Alebo je tam nejaký výrazný rozdiel?
-
vladenko007
VIP
Je tam vyššia rýchlosť. 150 Mb/s oproti 300 Mb/s. Ale kedže to chce k Turbo 2 tak stačí aj 150 Mb/s.
Ak to chce len na bežné používanie ako pripojiť mobil notebook stačí mu lacnejší.
Modem sa odpojí a telefonna linka sa zapojí vzadu do routra do dierky link. Inštaluje sa tak že prihlasovacie údaje ktoré má od poskytovateľa ktoré sú teraz zadané v modeme, sa musia zadať v routri.
Default nastavenie v routri by malo byť v poriadku (teda zapnuté DHCP) akurát treba zapnúť wifi a nastaviť zabezpečenie. Na to netreba zabudnúť.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 13:18)
Jej úplne som zabudol ten drahší má 2 antény takže teoreticky lepšie pokrytie.
Ak to chce len na bežné používanie ako pripojiť mobil notebook stačí mu lacnejší.
Modem sa odpojí a telefonna linka sa zapojí vzadu do routra do dierky link. Inštaluje sa tak že prihlasovacie údaje ktoré má od poskytovateľa ktoré sú teraz zadané v modeme, sa musia zadať v routri.
Default nastavenie v routri by malo byť v poriadku (teda zapnuté DHCP) akurát treba zapnúť wifi a nastaviť zabezpečenie. Na to netreba zabudnúť.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 13:18)
Jej úplne som zabudol ten drahší má 2 antény takže teoreticky lepšie pokrytie.
-
Murder_Inc
Star
Ďakujem, K+