Nový router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Murder_Inc
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Nový router

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Zdravím všetkých,
chcel by som vás poprosiť o radu, ktorá súvisí s výberom nového router-a. Nie je to pre mňa, ale nič to nemení na situácií, že sa do router-ov vôbec nevyznám. Pripojenie na internet je od poskytovateľa Telekom Turbo 2 a modem je Glitel GT (to sú všetky info, ktoré mám od dotyčnej osoby).

Otázka je, či by bol nový router - Asus RT-N12LX kompatibilný s pripojením a modemom. Poprípade, ak by ste vedeli poradiť nejaký iný router do 25€. Za všetky rady ďakujem, K+ určite.
vladenko007
VIP
VIP

Re: Nový router

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Určite by bol kompatibilný ten Asus. Ale nebolo by od veci povedať alebo spýtať sa známeho či by nešiel radšej do wifi routra, ktorý má adsl modem v sebe. Nemusí mať tým pádom zapojené 2 zariadenia. Je to zbytočné.

Keby chcel nejaké lacnejšie zariadenie dá sa kúpiť aj na bazoši niekedy aj nový za pár korún.
http://pc.bazos.sk/inzerat/35084740/Pre ... al-zab.php
Murder_Inc
Star
Star

Ďakujem za radu, skúsim navrhnúť známemu aj tvoju možnosť. Čo sa týka toho Asusu na bežné použitie v rámci domu bude dostačujúci? Alebo radšej by si sa poobzeral po nejakej inej značke?
vladenko007
VIP
VIP

To záleži akého domu. Ak je jednoposchodový tak stačí, ale ak 2 posch. tak je možné že na inom poschodí toho domu bude slabý až žiadný signál. Záleží ako ho umiestni. Ale zas za takú cenu ako je ten ASUS nič lepšie nepozháňaš.
Murder_Inc
Star
Star

Vďaka, je to jednoposchodový dom, takže by mal stačiť...pýtal som sa aj na tú tvoju možnosť s tým jedným zariadením a našiel som TP-Link TD-W8951NB s adsl 2 + modem a TP-Link TD-W8961NB tiež s adsl 2 + modem. Je tam rozdiel cca 10€, oplatilo by sa priplatiť? Alebo je tam nejaký výrazný rozdiel?
vladenko007
VIP
VIP

Je tam vyššia rýchlosť. 150 Mb/s oproti 300 Mb/s. Ale kedže to chce k Turbo 2 tak stačí aj 150 Mb/s.

Ak to chce len na bežné používanie ako pripojiť mobil notebook stačí mu lacnejší.
Modem sa odpojí a telefonna linka sa zapojí vzadu do routra do dierky link. Inštaluje sa tak že prihlasovacie údaje ktoré má od poskytovateľa ktoré sú teraz zadané v modeme, sa musia zadať v routri.
Default nastavenie v routri by malo byť v poriadku (teda zapnuté DHCP) akurát treba zapnúť wifi a nastaviť zabezpečenie. Na to netreba zabudnúť.

//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 13:18)
Jej úplne som zabudol ten drahší má 2 antény takže teoreticky lepšie pokrytie. :D
Murder_Inc
Star
Star

Ďakujem, K+ ;)
Napísať odpoveď