Kolieskove korcule ako si vybrat?
Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?
Nepocitujem ziaden rozdiel oproti tomu ked som mal vsetky rovnake. Tam aj ked je druhe mensie tak sa vzdy dotyka povrchu.
Ako odstrániť brzdu z korčule? Skúšal som to, lenže sú pripevnené akoby nejakým klincom a nejde to vytiahnuť 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
odšrobuješ posledné koliesko, dáš ho dole, a zhodíš brzdu. Býva ešte na päte ukotvená takým hákom, alebo zarážkou. Potom dáš späť posledné koliesko, ale treba použiť už kratší šrob. Ten býva väčšinou súčasťou balenia
Nie je to síce o výbere korčulí, ale ako pozerám tak sa tu rozoberá nie len kúpa. Tak nebolo by zlé premenovať tému 
Ale k veci. Mám kolieska viditeľne viac ošúchané z jednej strany ako z druhej. Mám ich otočiť aby sa teraz šúchali z druhej strany ?
Ale k veci. Mám kolieska viditeľne viac ošúchané z jednej strany ako z druhej. Mám ich otočiť aby sa teraz šúchali z druhej strany ?
Môžeš ich vymeniť len v rámci jednej korčule, alebo prehodiť medzi oboma korčulami, čo je podľa mňa lepšie, lebo ja napríklad ľavú korčulu mám vždy viac zošúchanú, lebo ľavou nohou viac zaberám, brzdím atď. A robí sa to tak, že prvé koliesko prehodíš za tretie a druhé za štvrté. Keď len v rámci jednej korčule, tak kolieska otočíš o 180 stupňov. Keď v rámci oboch korčúl, tak kolieska, logicky, neotáčaš.
-
redliner
King
Chcel by som sa opýtať, čo znamená tento nápis na ľavo ... Maximálna veľkosť koliečok 84 mm ? Pretože v origináli sú tam 80 mm koliečka a 84 sa mi vidia trochu veľké do týchto korčulí
ano 84mm je max teda ak kupiš 84mm tak tam budu pasovať hoc sa ti to zda "veľke" ale vačšie 90m atd už nie..
V blizkom case planujem kupit korcule aj ja, na korculiach som nestal od svojich detskych cias, no v poslednom case ma to coraz viac laka. Mal by som vsak otazku ohladom velkosti korcule - nieco som o tom hladal, no nasiel som uplne protichodne nazory... Niekde tvrdia, ze je lepsie mat velkost o pol cisla vacsiu, inde zas o pol cisla mensiu. Ako to teda vidite vy? Mali by byt skor tesnejsie, ze vpredu citit palec, alebo radsej nechat nejaku volu?
Argumenty pre vacsiu boli, ze noha pocas jazdy mierne "opuchne", mensiu zas odovodnovali tym, ze sa vlozka po par jazdach vytvaruje a mierne sa podda.. Teraz neviem, comu verit
Argumenty pre vacsiu boli, ze noha pocas jazdy mierne "opuchne", mensiu zas odovodnovali tym, ze sa vlozka po par jazdach vytvaruje a mierne sa podda.. Teraz neviem, comu verit
-
audiotrack
VIP
ak ideš kupovať v obchode, tak kúp také, čo ti dobre sedia. Ak cez internet, tak kúp veľkosť ako nosíš tenisky. Papuča sa prispôsobí oboma smermi. Ak je mierne väčšia ako noha, tak sa vytvaruje tak aby noha stála. Plávať a opúchať ti istotne nebude. Viazanie na šnúrky čo sa dnes všade používa ti ju obopnú dostatočne aby ti nebehala a nepuchla. To čo spomínaš sa stávalo pri korčuliach na 3 klipsne. A rovnako tak sa prispôsobí papuča aj opačným smerom - ak ti noha narastie, tak sa natiahne. Ja mám svoje korčule asi 10 rokov. Menil som nôž, ložiská, kolieska ale topánku a papuču mám stále rovnakú, napriek tomu že mi noha narástla asi o tri čísla. Teraz síce cítim že je už na doraz, ale už mi ani noha nerastie 
Určite nie menšie číslo. Kolieskové korčule som vždy kupoval rovnako ako obyčajné topánky. Teda zhruba o pol čísla väčšie. Samozrejme, že noha v pohybe kúsok opuchne. Vložka sa roztiahne, vytvaruje, poddá, ale nie o pol čísla. Proste korčula musí mať miernu voľnosť, nie však, aby noha plávala. Takisto rôzne korčule majú svoj tvar. Napríklad Fila korčule boli pre mňa voľné, neobopli mi nohu tak, ako napríklad Rollerblade. Pevnosť však záleží aj od viazania. Jednoznačne si musíš korčule skúsiť a sám budeš cítiť, ktorá veľkosť, aké viazanie ti bude viac sedieť.
//audio, to vážne ti narástla noha o 3 čísla a nemenil si korčule? Nemáš náhodou tie detské, kde sa kolieskom dá posúvať veľkosť?
//audio, to vážne ti narástla noha o 3 čísla a nemenil si korčule? Nemáš náhodou tie detské, kde sa kolieskom dá posúvať veľkosť?
-
audiotrack
VIP
nie, mám roces munich, ale ešte starý model. Tie sa už dávno nepredávajú, kupoval som to ešte cez triangel. Teda rodičia mi ich kupovali
Fakt minimálne 10-15 rokov to musí byť. To som bol ešte niekde na základnej. Takže ak zrátam strednú, výšku, plus roky čo som po výške, to som aj málo napísal že 10 rokov. A noha teda neviem o koľko narástla, ale určite som nemal na základke takú ako teraz. Takže to mám odskúšané na vlastnej koži, že tá papuča sa natiahne kľudne aj o niekoľko čísel. Nie jednorázovo (že teraz kúpim o tri čísla menšie. To by isto tlačili ako šlak) ale ako ju používaš a rastieš, ona to dokáže absorbovať
Som si hneď predstavil diery, ako sa ti drali prsty von. Ale v pohode, môže byť. No ja by som rozhodne nešiel do menších. Veď to je blbosť a utrpenie zároveň jazdiť na malých korčuliach dúfajúc, že sa mi papuča roztiahne a vyformuje.
Dobre teda, vezmem velkost tak akurat, nebudem spekulovat vacsimi ci mensimi cislami... Dnes som bol kuknut v dvoch sportoch, no kedze je jaksi mimo sezony, vyber bol dost biedny, iba dopredaj. Vyskusal som jedny K2 (vel. 43,5 a citil som vpredu palce, co je dost divne, ked bezne nosim velkost 43 a palce necitim, takze cez net by som to radsej neriskoval), ale necitil som sa v nich velmi isto.. Stiahol som ich tak, ako som vedel, ale aj tak som nohu v clenku moc pevnu nemal.. Teda samozrejme necakam, ze to bude ako v lyziarkach, ale v tamtych mi ta opora prisla extra slaba..
Zajtra sa chcem ist pozriet do SportObchodu, snad tam bude ten vyber lepsi. Co som zatial jednym ockom pozrel na web, kedze do toho nechcem (mozno zbytocne) moc vrazat, zaujali ma tieto Head, tieto Powerslide, pripadne tieto Rollerblade. Je im co vytknut?
Rozdiel vo velkosti koliesok je mi jasny, mozno by som radsej siel do tych 84mm, ale kludne by som bral aj 80... Hlavne bude asi aj tak zalezat na tom, co bude aktualne k dispozicii na vyskusanie.
Zajtra sa chcem ist pozriet do SportObchodu, snad tam bude ten vyber lepsi. Co som zatial jednym ockom pozrel na web, kedze do toho nechcem (mozno zbytocne) moc vrazat, zaujali ma tieto Head, tieto Powerslide, pripadne tieto Rollerblade. Je im co vytknut?
-
audiotrack
VIP
sparkami nič nepokazíš. Je to asi najoblúbenejší model za minulý rok. Každý druhý čo chcel poradiť s kúpou nakoniec kúpil rollerblady spark. Už len v tejto téme keď dáš hladať "spark" tak ti nájde 20 výsledkov kde ich niekto spomenul ako kandidáta na kúpu. Osobne som ich nikdy ale nemal v ruke ani na nohe, len viem že sa dobre predávajú (predávali?). K tým zvyšným dvom sa nemám ako vyjadriť
Choď skôr do väčších koliesok. 80mm sú naozaj malé. Možno ti to bude zo začiatku jedno, ale ak raz skúsiš väčšie a porovnáš to, tak malé už nebudeš chcieť. Neviem no, korčule sa podľa popisu zdajú približne rovnaké, ale osobne, keby som si mal vybrať, tak idem skôr do Rollerbladeov. Predsalen je to prestížny výrobca a má naozaj dlhoročné skúsenosti v oblasti inline. Prakticky sa nevenujú ničomu inému len tomuto a to už viac ako 30 rokov.
Kúp tieto a určite neoľutuješ, to ti garantujem http://www.sportobchod.sk/inline-korcul ... -xt-84.htm
Kúp tieto a určite neoľutuješ, to ti garantujem http://www.sportobchod.sk/inline-korcul ... -xt-84.htm
Tieto XT som pozeral tiez, no predsalen je ta cena uz trosku vyssia a neviem, ci tolko za ne chcem dat.. Ako som hovoril, nekorculoval som strasne strasne davno, nie som si teda na 100% isty ako moc ma to chyti.. Uvidim ale, mozno ma presvedcia, ked si ich vyskusam 
Kazdopadne vdaka vam za rady.
Kazdopadne vdaka vam za rady.
nerobim reklamu ale keby si chcel objednať nezabudni pozrieť sem: http://www.powerslide.cz/powerslide/panske-486-list
Čaute..už dlhšie rozmýšľam nad kúpou nových korčulí.Chcel by som vedieť vaš nazor na tieto korčule: http://korcule.com/powerslide-phuzion-4-man-2012-p1673 ...zaujali ma kôli veľkým kolieskam,dobrým ložiskám a hlavne kôli nastaviteľnom členku..

-
ktozesomja
Medium Star
Chcel by som sa spytat, ci je normalne ze mam najviac opotrebovane zadne kolieska a ci ich mozem vymenit s tymi, ktore su viac vpredu a teda nie su tak opotrebovane ?
Jasné, môžeš. A najlepšie spravíš, ak kolieska prehodíš aj medzi korčuľami. Čiže ľavé zadné prehoď na pravú korčuľu dopredu, pravé zadné na ľavú dopredu, atď.