Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dirty_roots
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa dirty_roots »

Čo by sa dalo okresať tu?

CPU: Intel Core i3-4130 - 100,55 - http://www.alza.sk/intel-core-i3-4130-d467741.htm#popis
ZÁKL.D.: ASUS H81M-A mATX - 46,69 - http://www.alza.sk/asus-h81m-a-d474112.htm
HDD: Western Digital Red 1000GB – 64,39 - http://www.alza.sk/western-digital-red- ... 342210.htm
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu - 70 - http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... 245861.htm
SKRINKA: Corsair 300R Carbide Series černá - 62,22 - http://www.alza.sk/corsair-300r-carbide ... .htm#popis
GPU: MSI R7750-PMD1GD5/OC V2: 78,86 - http://www.alza.sk/msi-r7750-pmd1gd5-oc ... .htm#popis
ZDROJ: Corsair VS450 – 32,54 - http://www.alza.sk/corsair-vs-450-d359986.htm#podpis
455€

Pýtam sa hlavne na procesor, teraz mám Phenom II X4 965, štvorjadro absolútne nevyužijem, vadí mi spotreba. Bude výkon i3-4130 až tak viditeľný oproti spomínanému Pentium G3420 ?
Je nejaká alternatíva k 7750tke z nových rád AMD grafík ?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Tu sa doslova pýta FX-6300, ak ti ale záleží na spotrebe, tak tá i3 bude lepšia voľba. Prípadne aj G3420, podľa toho, či to má byť multimediálny, alebo skôr nízkorozpočtový herný PC.
WD Red vymeň za Blue, Red je skôr do serverov + ušetríš.
Môžeš ušetriť aj na skrinke - 200R, CM K280, atď...
Čo sa týka grafiky, môžeš porozmýšľať aj nad R7 260, čo je v podstate o niečo výkonnejšia 7770.
VS od Corsairu je tuším najnižšia modelová rada, sám musíš uvážiť, či sa ti to oplatí.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

40 eur okreses hravo na skrinke. Pises, ze stvorjadro nevyuzijes, na co ma potom zluzit ta zostava ked tam mas grafiku za 80 eur?
dirty_roots
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dirty_roots »

heker napísal:40 eur okreses hravo na skrinke. Pises, ze stvorjadro nevyuzijes, na co ma potom zluzit ta zostava ked tam mas grafiku za 80 eur?
občasné hranie, inak hlavne photoshop
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Janko.Kral: Dakujem za minusko, kazda kritika je vitana. Corsair CX600M ziskal Guru3D odporucanie, takze az taky odpad to zrejme nebude. Barracuda s oznacenim ST1000DM003ma v czc.cz poruchovost len 1,40 %, pricom v danej cenovej hladine ma WD Green aj Blue vyssiu kazivost podla statistik na czc.cz. Zaujimalo by ma vysvetlenie, ze preco su dosky dost nestastne vybrate, dovod vyberu dosiek som napisal uz poobede o par prispevkov vyssie. Skrinka je, ako uz bolo spomenute, dost subjektivny vyber a niekto si da zalezat na kvalitne plechov, niekto na vzhlade, pre mna je vsak skrinka len nieco co drzi po kope a nepotrebujem za nu vyhadzovat 60 eur. Aky problem vidis v RAMkach, nakolko pri lacnej zostave je 1 kus 4GB modulu, kvoli moznosti dokupenia dalsieho modulu a v pripade 8GB je tam 2x4GB modul, ci to bude A-Data, Kingston, Corsair, je to uplne jedno. Ku grafike Gigabyte GTX760 sa vyjadril uz aj Mustafa.
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Janko.Kral »

1. zostava
1. doska je neskutocny low-end, nema chladenie a napajanie je stvorfazove a suciastky nekvalitne. FX je velmi pazravy procesor a po pretaktovani sa doska usmazi. Treba priplatit 30€ na M5A97, je to sice dost ale stale lepsie ako usmazena doska. Mozno budes argumentovat ze taktovat netreba, ale ver mi ze treba, quadcore FX je neskutocne pomaly.
2. procesor si vybral strasne strasne strasne zle. FX4130 je 1. generacia FX ktora ma velmi vela chyb a je ovela pomalsia v hrach ako 2. generacia (piledriver). FX jedine tie ktore maju v sebe trojku (X3XX)
3. ramky si vybral CL11 variantu bez chladica. Za priplatok necele 1€ mas variantu s chladicom (nie zeby bol potrebny) a rychlejsim CL9 casovanim.
4. co sa tyka barracudy, k CZC statistike sa vyjadrit neviem ale mam svoju "internu" poruchovost a barracudy su snad najviac kazive disky (ak neratame maxtory a samsung disky). Ak sa pamatas na 7200.12 maniu, kedy kazdy zacal brat namiesto WD, 7200.12 lebo papierovo vyzerali lepsie tak to snad kazdy po case olutoval :lol:

2. zostava
1. gigabyte dosky maju v AMD sektore ovela horsiu "kvalitu" ako asus dosky. proste niesu tak odladene. namiesto tej dosky tam daj asus m5a97
2. MSI gaming je kvalitnejsia grafika ako gigabyte, tiez aj ich pcb sa mi paci viac
3. ramky su zase CL11, daj tam CL9. Nevidim vyznam brat o dost pomalsie ramky ked za minimalny priplatok v cene desiatich rozkov su lepsie ramky
4. zdroj seasonic
5. skrinku by som bral CM elite 371, do zostavy za 550€ sa nehodi asi najhorsia skrinka na trhu (ktora moze byt nebezpecna pre uzivatela aj pre komponenty :D)

3. zostava:
1. dosku by som zobral nieco co ma chladene napajanie
2. grafiku MSI, ten gigabyte je odpad odpadov. v recenziach vyzerali fajn ale potom okresali chladenie na najlacnejsiu variantu a je to strasne
3. ramky zase cl11..
4. disk zase barracuda..
5. skrinku CM elite 371, ovela lepsia ako tato
6. neviem cim to je ale corsair CX zdroje v recenziach vyzeraju skvelo a v reale odchadzaju a piskaju.. Zober seasonic

K tej karme: citil som potrebu hl. adminovi znizit karmu, ved aj tak to s tou nachytanou karmou zo starsich dob hojka nepocitis
Mustafa
Medium Star
Medium Star

CL11 oproti CL9 nemáš šancu postrehnúť, takže tie tvoje reči "o dosť pomalších ramkách" si nechaj pre seba. Rozdiel vo výkone je 2-5% a postrehneš ho akurát tak v benchmarkoch.
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

Dalsi mudrlant co by setril 50 centov na 2-5% vykonu? xD
Mustafa
Medium Star
Medium Star

8GB kit od ADATA s CL11 a chladičom vyjde na necelých 65e. Najlacnejší 8GB kit s CL9 a bez chladiča vychádza na necelých 68, s chladičom potom na 70e. Takže už láskavo prestaň s tými tvojimi rečami. Ak niekto rieši pri kúpe PC každé euro, nebude hádam kupovať drahšie RAM kvôli 2% nárastu výkonu, ktorý pri práci a hraní aj tak nepostrehne.

// pri drahších zostavách, je to už potom jedno, keď človeka netlačí rozpočet.
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

koho by trapila a.data? nikto kto ma aspon trochu rozumu v hlave si od adata nic nekupi, robia sracky odjakziva. U kingstonu je CL9 + chladic za cenu jedneho hot dogu.
heker
Redeemer
Redeemer

Uz vidim ako idu vsetci taktovat. Ak niekto chce taktovat, tak si doplati za dosku, za chladenie, za ramky a hlavne nebude kupovat zostavu za 350 eur. A-Data pamate su zial kvalitne, mozes si tvrdit co chces.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

1. doska je neskutocny low-end, nema chladenie a napajanie je stvorfazove a suciastky nekvalitne. FX je velmi pazravy procesor a po pretaktovani sa doska usmazi. Treba priplatit 30€ na M5A97, je to sice dost ale stale lepsie ako usmazena doska. Mozno budes argumentovat ze taktovat netreba, ale ver mi ze treba, quadcore FX je neskutocne pomaly.
Janko ja si myslím že 99 percent ľudí ktorý si kupuje lacnú zostavu, napríklad na účtovníctvo alebo len na internet, nieže taktovať nebudú ale 95 percent z nich ani nevie čo to taktovanie je.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

S tebou je škoda sa baviť, však argumentuješ ako 10 ročné dieťa. Celkom by ma zaujímala tá tvoja "interná poruchovosť", že čo by z teba vypadlo za skvost.
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

mna by zase zaujimalo ci si poskladal aspon 20 pocitacov ty amater
heker
Redeemer
Redeemer

Prispevok uplne mimo. Co ma spolocne s vyberom zostavy, ze ci uz dake poskladal?
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

ci ma skusenosti a tak. on nema, on iba cituje z internetu
heker
Redeemer
Redeemer

Ake skusenosti plynu z toho, ze ci tie zostavy fyzicky postavil alebo len teoreticky navrhol a napisal ich na internet? Podla mna je to uplne jedno
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Nezaujato. Janko.Kral robíš v praxi pre nejaký PC store, skladáš, odhaduješ a doporučuješ zostavy? Lebo ak nie, tvoje invektívy sú absolútne neopodstatnené.
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

ano..
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Tiež nechápem, aká je súvislosť medzi fyzickým skladaním zostáv a ich navrhovaním. Nejaké som už skladal, 20 ich ale nebolo, lebo sa tým neživím. Zároveň ale nie som ani imbecil, aby som ľuďom radil zlé veci. A keď niekedy vidím tie navrhované zostavy od "profíkov" zo slovenských eshopov (všetka česť tichepc), tak mi je až do plaču. Ľudia sa do toho nevyznajú, nechajú sa nachytať a predajca sa zbaví ležiakov zo skladu.
Napísať odpoveď