Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa audiotrack »

nezdá sa mi, že by stratil časť nákladu. V tom spomalenom to vyzerá, že sa to vysypali nejaké piliny alebo osivo z toho traktora, čo viezol vzadu na tej mini korbe. Tá platcha na prívese tiež nevyzerá byť poškodená. A tiež vidno, že to čo padlo na cestu je nejaký prach. Takéto veci sa neprevážajú v takýchto kamionoch. Ako by to tam asi nasypali? 20 hodín lopatovali, a to isté ich čaka pri vykládke? Sypký materiál sa preváža na tatrovkach, aby sa dal vysypať takže aj preto si myslím že to nie je z toho kamionu
cítiť to musel, určite mu trhlo volantom, ale keďže je to na zákrute, možno v späťákoch nič nevidel že traktor zmizol a pripísal to nejakej jame na ceste. A možno zastal ďalej, predsa len ťahač nezabrzdí na 10 metroch ako osobné auto. Takže ťažko povedať ako sa to vyvíjalo ďalej.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

to co sa vysypalo,bolo z privesu traktora.
Ziadne lopatovanie,ale sypanie zo sypky,alebo pomocou sneku.
Samozrejme ale nie do plachtoveho privesu/navesu :wink:
Musel to nielen citit,ale aj pocut,cize,,,,,,,
Podalsie to nieje v zakrute,ale este pred nou a vidiet to musel v spätnom zrkadle,aj ked donho nepozeral,cize periferne a je vidiet,ze vobec nebrzdil po kolizii a ani neskor.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Jedného arogantného šoféra som zažil v sobotu na vlastnej koži. Medzi Pernekom a Jabloňovým išlo oproti mne nákladné auto a v jeho smere aj cyklista. Pár metrov oproti mne si šofér v tom nákladnom aute zmyslel, že toho cyklistu predbehne. Samozrejme, že som skočil po brzdách a pravým bokom auta vbehol na krajnicu, ktorá ma vtiahla do plytkej priekopy po pravej strane vozovky. Asi polovicou auta som bol mimo vozovky. Ak by som nestrhol volant, tak ma ten hlupák naberie a poslal by ma minimálne do nemocnice. Nestalo sa mi našťastie nič, priateľka len zostala v šoku a bola celá bledá. Celý nasratý som otočil auto a išiel som za ním. Zastavil som ho o cca 8 km ďalej a pekne si to s ním vy diskutoval. I keď sa mi ospravedlnil za ten jeho manéver, tak argumentoval tým, že ma nevidel a vraj som vyletel spoza kopčeka. Lenže to nie je pravda, lebo ja som ho videl, a to mám zorné pole minimálne o 1,5 metra nižšie, ako on z toho nákladného auta. V sobotu som potom u priateľky prezrel auto. Z vonka nebolo vidieť žiadne poškodenie, no podvozok, nápravy a výfuk boli od trávy a zeminy (nebolo tam tej zeminy a trávy zasa na kilá). Teraz aj ľutujem, že som nezostal v tej priekope ako som zastavil, a nezavolal jednému chlapíkovi, nech mi tam pošle policajtov. Lebo s obhajobou, že on ma nevidel by na tom úseku neuspel a skončil by minimálne s pokutou. Ja by som chcel vedieť, keby miesto mňa v tom aute sedela nejaká zľaknutá ženská alebo nejaký začiatočník, ako by to v takom prípade skončilo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Videl som par exotov (aj ked sice nic neporusuju) ktory idu za kazdu cenu tesne pri stredovej ciare. Ked treba obehnut cyklistu a on ho tiez dobre vidi tak neuhne ani za svet. By ma zaujimalo co by sa stalo keby stretol toho nakliadiaka :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

wladas napísal:Videl som par exotov (aj ked sice nic neporusuju) ktory idu za kazdu cenu tesne pri stredovej ciare.
Ale porušujú... http://www.ndsas.sk/zakon-o-cestnej-premavke/44355s
Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji vozovky alebo jazdného pruhu.
Samozrejme, nie vždy je to najrozumnejšie, hlavne v noci alebo pri zlej viditeľnosti radšej jazdím pri stredovej čiare, videl som už príliš veľa neosvetlených chodcov a cyklistov na to, aby som jazdil stále pri kraji :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

https://www.google.sk/maps?ll=48.356087 ... 54,,0,13.5

Toto je ten úsek, kde ma to vytlačil s tým nákladným autom. Bolo to asi v strede tohto úseku, ktorý je vidieť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...skúste posúdiť toto...tento týždeň som prišiel na parkovislo pri OC Max a snažil som sa zaparkovať...odbáčal som na parkovisku vľavo cca 25 - 30km/h do bočnej uličky, keď zrazu vidím, ako sa mňa v protismere rúti dodávka UPS...zabrzdil som, chlapík otvoril dvere a ja som si stiahol okienko...on ma napadol slovami "Kam sa jebeš, soplák jeden?!" na čo som mu odpovedal "Čo sa jebeš v protismere?" Týmto to skončilo...zavrel dvere, vrátil sa do svojho smeru a odišiel...k jeho dobru by snáď hralo to, že k stretu došlo tesne pred zákrutou z jeho pohľadu, takže zrejme jazdil v protismere preto, aby vytočil, aj keď si myslím, že to nebolo nutné, keďže po inzultácií bol schopný odbočiť aj zo svojho smeru, keďže v druhom smere som krížom v križovatke stál ja...zaujímal by ma nestranný pohľad...kto bol v práve a kto spravil chybu?...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Podľa môjho spravil chybu určite ten v tej dodávke. Pokiaľ nemal žiadnu prekážku vo svojom jazdnom pruhu, tak nemal čo robiť v tvojom jazdnom pruhu, teda v protismere. Ak by ťa trafil, vinný by bol on.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

To že potrebuje na dodávke "nadchádzať" tak že zasahuje do tvojho pruhu je jeho problém. O to viac by ma to sralo keby mi ešte blbec povie že kde sa je*em. Chápem že ich naháňajú ako zduté kozy ale vybral si to slobodne, teda má si svoju robotu robiť poriadne a nenadávať ostatným.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

tacosi - nechcem sa zastávať, toho chlapíka, zjavne to bude tiež nejaký prípad "komplexov" ale vážená pani AMERIČANKA je tiež dobrá pi*a....

na nejakom inom webe, bolo aj rozpísané prečo išla v pravom pruhu... vraj boli v lavom pruhu kamióny ( na videu je pravý pruh prázdny) a chcela onedlho odbáčať (aj keď križovatku na videu prejde rovno...) to, že si ešte stihla vybrať mobil a začať všetko točiť plus sa otáčať s ním o 360 stupňov, ale pritom sa údajne plne sústredila na cestu... no neviem neviem... a neviem ako je to tam, že údajne ušiel z miesta nehody, no len on si rozbil auto, neviem či v takomto prípade musíš volať políciu ak sa nikomu nič nestalo a škodu máš len na svojom aute, skôr to, že ona nezastala ako svedok dopravnej nehody aby sa uistila, či je všetko v poriadku a netreba zavolať pomoc mi príde divné... a ešte, že ona išla na limite rýchlosti.. to je síce pekné ale keď idem v pravom pruhu na 60ke 65 a vidím, že za mnou ide niečo rýchlejšie tak sa uhnem a nejdem sa hrať na zákon, že ho idem obmedzovať aby náhodou neprekročil rýchlosť.... takáto pasívna agresivita a hranie sa na pána boha cestnej premávky mi príde horšie ako to, že niekto chce ísť rýchlejšie...
wladas
Redeemer
Redeemer

robo1152 - v meste ziadne pravidlo o jazde v pravom pruhu nieje
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

wladas - pravidlo nie, to viem, ale keď idem pomaly, nebudem zbytočne zaberať ľavý pruh, ak mám pravý voľný...
wladas
Redeemer
Redeemer

robo1152 - to je ale v ramci slusnosti...s vyhlaskou to nema nic spolocne
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

ja som sa o vyhlášku nikde neopieral, a hlavne netuším, aké sú pravidla za veľkou mlákou :) ale už len nedodržiavanie tej slušnosti, mi príde ako arogancia na ceste (samozrejme stále sa nechcem zastávať toho chlapa, len určite nemám z toho takú radosť ako väčšina diskutérov pod videom ako mu to natrela, lebo ma nasrali obaja aktéri :D )
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Tak ja ťa trošku oboznámim ako to tam funguje ;) V USA si aj mimo miest každý jazdí v akom pruhu chce. Stalo sa mi že 5 minút jeden druhého na diaľnici objehal a nikto na nikoho netrúbil ani neblikal. Niekedy si jazdia aj vedľa seba niekoľko minút. Tam sa nikto neponáhľa. Neviem ako je to u nich v zákone, ale prax je taká ako som napísal. A asi 98% vodičov tam dodržuje speed limit ;)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

skuki má pravdu, ale treba si uvedomiť aj to, že na menej ako 4 pruhy tam narazíte na diaľnici málokedy. Preto tam je aj predbiehanie sprava úplne bežná vec - berie sa to ako jazda vo viacerých pruhoch u nás v meste. Takže aj v prípade, že niekto ide pomaly v najľavejšom pruhu, neobmedzuje vás, lebo máte voľné ďalšie 3 pruhy alebo aj viac.

Tie rýchlostné limity sa tam dodržiavajú aj kvôli tomu, že pokuty sú tam dosť vysoké a vyberajú ich aj za prekročenie napr. o 5 mph, čo sa u nás veľmi často nestáva.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

wladas napísal:robo1152 - v meste ziadne pravidlo o jazde v pravom pruhu nieje
ale je .......
1. jazdi sa v pravo, pri pravom kraji vozovky
2. v meste kde je v jednom smere 1 alebo viac j.p. si povinny uvolnit lavy pruh rychlejsie iducemu vozidlu! (ak ma volny iny pruh nemusis)
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Pre zmenu pekné gesto od motorkára. :)

http://www.mojevideo.sk/video/1f2bc/pek ... rkara.html
Gyrxiur
Expert
Expert