Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
milý strapatý
Boh mi nepomôže, pretože neexistuje. Stratené prípady ste tak maximálne vy so svojou psychickou vadou zhovárania sa sami so sebou a vytvárania si imaginárneho kamaráta. Aký je rozdiel medzi vami a schizofrenikmi zavretými medzi polstrovanými stenami?
Ďalej, aj slepý by videl, že to o pekle, hazarde atď bolo myslené sarkasticky. A v poslednom rade, reagujete len na takéto veci, a celý môj post odsúdite na základe sarkastického konca ale ku mojim argumentom sa ani jeden nevyjadríte. Evidentne na to neviete odpovedať. (myslím teba aj Jozef Koval)
Tak nekop, lebo začnem kopať ja a nebude sa ti to páčiť.
Boh mi nepomôže, pretože neexistuje. Stratené prípady ste tak maximálne vy so svojou psychickou vadou zhovárania sa sami so sebou a vytvárania si imaginárneho kamaráta. Aký je rozdiel medzi vami a schizofrenikmi zavretými medzi polstrovanými stenami?
Ďalej, aj slepý by videl, že to o pekle, hazarde atď bolo myslené sarkasticky. A v poslednom rade, reagujete len na takéto veci, a celý môj post odsúdite na základe sarkastického konca ale ku mojim argumentom sa ani jeden nevyjadríte. Evidentne na to neviete odpovedať. (myslím teba aj Jozef Koval)
Tak nekop, lebo začnem kopať ja a nebude sa ti to páčiť.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
toto mi prosím vysvetli, prečo by sa pred Boha mal postaviť aj budhista. Prečo svoje náboženstvo pokladáš za nadradené a jediné správne? Prečo sa kresťania nepostavia pred alaha, šivu, budhu, gaiu alebo nejakého iného boha? Veď budhistov a hidnusitov je tiež pekný počet, okolo 500 000 000 budhistov, takmer miliarda hinduistov a vyše 1,5 miliardy moslimov tak to nebudú len výplody fantázie. Toľko ľudí by predsa neverilo hlúpostiam.Jozef Koval napísal:...
Slaboch si ty lebo sa bojíš priznať existenciu Boha. Bojíš sa že by si mohol skončiť v pekle tak to radšej celé poprieš aby si sa tým nezapodieval a nemusel sa toho báť ale či sa ti to páči alebo nie všetci sa postavíme pred Boha aj kresťania aj ateisti aj budhisti všetci.
A druhá vec, prečo by som mal ja alebo hocikto iný reagovať a pozerať nejaké videa farára kaffu (hádam som mu nepoplietol meno), keď ty si si nepozrel a nereagoval si na video čo sme ti dali my. V linku kde boli tie protirečenia biblie, bolo aj video kde jasne porovnávajú mnohé náboženstvá. Pozri si to, a uvidíš že veci na ktorých je postavená biblia boli v mnohých omnoho starších náboženstvach. V mnohých náboženstvách nájdeš spasiteľov čo sa narodili panne, miesto narodenia ukazovala hviezda, mali 12 učeníkov, na 3 deň vstali z mrtvych, robili zázraky a podobne. Trochu veľa náhod, nie? Myšlienka Ježiša je iba plagiat. Toto všetko čo som vymenoval sedí aj na egyptského boha Ra, a vytesali to ľudia do kameňov tisíce rokov pred samotným vznikom kresťanstva
Veď samotné kresťanstvo sa nevedelo dlhé roky dohodnúť čomu chcú veriť. Si zabudol na všetky tie kanonizácie a koncily, kde sa dohadovali ktoré varianty a verzie uznajú za pravdivé? Ty úplne ignoruješ historiu a fakty ktoré sú nemenné, a svoje argumenty staviaš iba na svojom presvedčení.
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 8:48)
Toto je napríklad islam. V čom je to iné od vášho kresťanstva? Je tam presne to čo je vaše prikázanie že nebudeš mať iných bohov ktorým by si sa klaňal. Je tam jediný stvoriteľ, je tam jediný sudca všetkých čo rozhoduje či do neba alebo pekla. Záleží to rovnako od viery ako aj od skutkov. Boh nebol nikdy videný, sú tam anjeli aj satan. 99% podobnosť s kresťanstvom. Dokonca:Existuje jediný a celkom zvrchovaný Boh – po arabsky Alláh (arab. الله), Stvoriteľ, Vládca aj Sudca všetkých. Treba sa mu úplne odovzdať; táto odovzdanosť do božej vôle sa nazýva islám (إسلام – pokora, odovzdanie sa do vôle) a ten, kto sa Bohu takto odovzdal, je moslim (arab. مسلم muslim). Boh nemá podobu a nesmie byť zobrazovaný. Popri Bohu existuje mnoho nadprirodzených bytostí, anjelov i démonov, ale tí sú mu úplne podriadení a nesmú sa uctievať.
Vedľa dôrazu na božiu jedinečnosť je hlavným článkom učenia bod o poslednom súde, ktorý sa bude konať na konci času, a to zároveň podľa dvoch hľadísk – pravej viery i dobrých skutkov. Výsledkom súdu je buď večná blaženosť v raji (arab. جنة džanna – záhrada) alebo večné muky v pekle (arab. جهنم džahannam).
Tak ešte raz sa pýtam, prečo je biblia tá pravá, a nie koran? Prečo všetci budú pred vašim Bohom, aj budhisti a nie pred alahom?Islam uznáva a ctí všetkých starozákonných prorokov, napríklad Abraháma (po arabsky Ibráhím), Mojžiša (Músá), Noeho (Núh), ako aj Ježiša (Ísá).
LuksKE
nemal to byt kopanec ... tvoj nazor ako nazor neveriaceho respektujem .... (cize v podstate cely post co si napisal )... reagoval som len napredstavu neba a pekla ... a pohlad veriaceho .. nic viac ani menej ...
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 10:04)
vladenko007
post ma cloveka oslobodzovat od pozemskeho otroctva ... nie len chlebom je clovek zivy, ale kazdym slovom ktore vynde z bozich ust ...
to ze ta mama do toho nuti mi je luto .... v podstate pokial to nie je dobrovolne nie je to ani post....mal by si sa s mamou vazne porozpravat... nie je nic horsie ak clovek nie je k sebe uprimny ani k blizkym a klame seba aj ostatnych ... len cez uprimne srdce clovek moze najst pravdu ... lepsie ako zit v pretvarke je zit ako neveriaci ...
nemal to byt kopanec ... tvoj nazor ako nazor neveriaceho respektujem .... (cize v podstate cely post co si napisal )... reagoval som len napredstavu neba a pekla ... a pohlad veriaceho .. nic viac ani menej ...
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 10:04)
vladenko007
post ma cloveka oslobodzovat od pozemskeho otroctva ... nie len chlebom je clovek zivy, ale kazdym slovom ktore vynde z bozich ust ...
to ze ta mama do toho nuti mi je luto .... v podstate pokial to nie je dobrovolne nie je to ani post....mal by si sa s mamou vazne porozpravat... nie je nic horsie ak clovek nie je k sebe uprimny ani k blizkym a klame seba aj ostatnych ... len cez uprimne srdce clovek moze najst pravdu ... lepsie ako zit v pretvarke je zit ako neveriaci ...
-
vladenko007
VIP
No ona ma takú katolickú výchovu a je tak veriaca že to považuje za úplne normálnu vec.
To určite nieje na rozhovor s ňou. Nemá už nikoho na svete len mňa a určite jej nechcem nijak ublížiť.
Teší sa na to ako pôjde do neba a ja napriek tomu že som neveriaci nechcem jej brať ilúzie. Takže nech si žije v svojom svete.
A v tom pôste aj tak nevidím žiadny význam. Určite sa nájde viac krát do roka deň, kedy nejem mäso a nemusí ani pôst byť.
To určite nieje na rozhovor s ňou. Nemá už nikoho na svete len mňa a určite jej nechcem nijak ublížiť.
Teší sa na to ako pôjde do neba a ja napriek tomu že som neveriaci nechcem jej brať ilúzie. Takže nech si žije v svojom svete.
A v tom pôste aj tak nevidím žiadny význam. Určite sa nájde viac krát do roka deň, kedy nejem mäso a nemusí ani pôst byť.
vsetko zive na tejto planete ma iba jeden dovod existencie-prenos genov z jednej generacie do druhej. Aj my ludia sme iba vysledkom genov ktore si nas defacto vytvorili ako "vehikuli" na svoj prenos. Clovek je ale v niecom oproti ostatnym tvorom uplne vynimocny-dokaze /obcas/ racionalne rozmyslat,poznavat a klast si otazky a hladat odpovede. Preto velmi rychlo ludia prisli k otazke o zmysle zivota,pretoze ziaden trvali tu na Zemi nenasli, tak ich mysel bola nutena si ho vyprojektovat niekam do "metafyziky a nabozenstva".Je to iba obrana proti tomu aby clovek nezošalel a udrzal si aspon ako tak psychicku rovnovahu. Druha vec je preco malo nabozenstvo vzdy taku silnu poziciu je fakt ze ludia citili ze iba tak sa da udrzat urcity poriadok. Lebo ked boli ludia nevzdelani a aj dusevne dost jednoduchi tak aj lahko prijimali myslienky na to aby sa snazili byt moralni,nezabijali,nekradli a pod. kvoli "posmrtnemu sudu". To je pozitivny zmysel desatora a pod.Lenze dnesni ludia velmi dobre vedia ze nic ako boh nejestvuje, preto ani nema zmysel sa na nieco take ako nabozenstvo hrat. Moderny clovek by mal byt moralny z vlastneho presvedcenia ze takyto postoj je prinosom pre celu spolocnost. Je to uzasne ze sme sucastou zivocisneho druhu ktory sa prepracoval az k rozmyslajucemu mozgu,vytvoril civlizaciu a kulturu. Mali by sme byt hrdi,ze pri troche stastia sa nasi potomkovia raz,velmi dalekej buducnosti, mozu stat vladcami vesmirnych dialav. Ich technologicke a vedecke poznatky budu na tak dalekej urovni ze si to nevieme ani poriadne predstavit,budu mat vlastnosti ake mali zase nase predkovia o bohoch z Olympu, napr. ovladnutie nekonecnych zdrojov energie, vytvaranie inteligentnych robotickych bytosti,fyzicka nesmrtelnost atd. Keby sme boli mi a nasi predkovia mudrejsi,tak miesto vojen a nezmyselnych obmedzeni cirkvi by sme uz dnes boli v technologiach a medicine niekde uplne inde.Choroby na ktore sa dnes zomiera by boli banalne a liecitelne,predlzil by sa zivot, zivotna uroven vsetkych ludi by sa nepredstavitelne zvysila. Miesto toho sa ale ludia aj dnes radsej zabijaju,miliardy sa davaju do zbrojenia a pod- je to iba dalsi dokaz toho ze clovek je vo svojej podstate iba zviera../v pripade ze sa niekomu zdaju tu uvedene predstavy o zivote v buducnosti ako pritiahnute za vlasi, tak velmi rad uvediem aj konkretny zdroj s menovanim vedeckeho zdroja/
-
Andi_Cibula
Addict
Aha, ja som si ju predstavoval ako despotickú raketu ktorá energicky-autoritatívne šéfuje rodinnému klanu, sám neviem prečo mi to tak prišlo. 
-
Jozef Koval
Medium Star
Prepáč že ti nato neodpoviem ale už v tom skrátka nevidím zmysel je veľa vecí ktoré poukazujú na Boha ale nebudem to tu písať lebo vy fakt všetko obrátite proti mne. Dneska sa za vás pomodlím majte sa a žite šťastne možno sa nad vami Boh zmiluje.audiotrack napísal: toto mi prosím vysvetli, prečo by sa pred Boha mal postaviť aj budhista. Prečo svoje náboženstvo pokladáš za nadradené a jediné správne? Prečo sa kresťania nepostavia pred alaha, šivu, budhu, gaiu alebo nejakého iného boha? Veď budhistov a hidnusitov je tiež pekný počet, okolo 500 000 000 budhistov, takmer miliarda hinduistov a vyše 1,5 miliardy moslimov tak to nebudú len výplody fantázie. Toľko ľudí by predsa neverilo hlúpostiam.
A druhá vec, prečo by som mal ja alebo hocikto iný reagovať a pozerať nejaké videa farára kaffu (hádam som mu nepoplietol meno), keď ty si si nepozrel a nereagoval si na video čo sme ti dali my. V linku kde boli tie protirečenia biblie, bolo aj video kde jasne porovnávajú mnohé náboženstvá. Pozri si to, a uvidíš že veci na ktorých je postavená biblia boli v mnohých omnoho starších náboženstvach. V mnohých náboženstvách nájdeš spasiteľov čo sa narodili panne, miesto narodenia ukazovala hviezda, mali 12 učeníkov, na 3 deň vstali z mrtvych, robili zázraky a podobne. Trochu veľa náhod, nie? Myšlienka Ježiša je iba plagiat. Toto všetko čo som vymenoval sedí aj na egyptského boha Ra, a vytesali to ľudia do kameňov tisíce rokov pred samotným vznikom kresťanstva
Veď samotné kresťanstvo sa nevedelo dlhé roky dohodnúť čomu chcú veriť. Si zabudol na všetky tie kanonizácie a koncily, kde sa dohadovali ktoré varianty a verzie uznajú za pravdivé? Ty úplne ignoruješ historiu a fakty ktoré sú nemenné, a svoje argumenty staviaš iba na svojom presvedčení.
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 8:48)
Toto je napríklad islam. V čom je to iné od vášho kresťanstva? Je tam presne to čo je vaše prikázanie že nebudeš mať iných bohov ktorým by si sa klaňal. Je tam jediný stvoriteľ, je tam jediný sudca všetkých čo rozhoduje či do neba alebo pekla. Záleží to rovnako od viery ako aj od skutkov. Boh nebol nikdy videný, sú tam anjeli aj satan. 99% podobnosť s kresťanstvom. Dokonca: Tak ešte raz sa pýtam, prečo je biblia tá pravá, a nie koran? Prečo všetci budú pred vašim Bohom, aj budhisti a nie pred alahom?
Boh? To je kto?
-
harrison314
Hardcore addict
Preco odpovedas na otazky ktore sa ti hodia?Jozef Koval napísal: Prepáč že ti nato neodpoviem ale už v tom skrátka nevidím zmysel je veľa vecí ktoré poukazujú na Boha ale nebudem to tu písať lebo vy fakt všetko obrátite proti mne. Dneska sa za vás pomodlím majte sa a žite šťastne možno sa nad vami Boh zmiluje.
Ake vecipoukazuju na B/boha? A preco prave na tvojho boha a nie Lietajuce spagetove monstrum?
Jozef Koval
nie je problem v tebe ....
neveriaci nikdy nepochopia veriacich .... ak by pochopili uz by neboli neveriaci...
nedokazu ani pripustit ze existuje nie co viac ako oni sami ... cize automaticky popieraju boha ..
nedokazu ani pripustit ze clovek moze byt veriaci tym ze k tomu sam dospel....
podla nich je kazdy veriaci vysledkom indoktrinacie.....
clovek ktory nedokaze prekrocit svoj tien bude vzdy ponoreny v tme ...
to len mi blbe ovce pozname cestu za svetlom ... lebo mame svojho pastiera ... a on nas vedie po zelenych pastvinach
ani tu vetu o jeden riadok hore nikdy nepochopia , lebo to nikdy nezazili ...
nikdy nebudu vediet podakovat za nic co maju ... lebo nemaju komu ... vsetko si myslia ze je tu automaticky ..
nikdy nebudu vediet oslavovat ... lebo nemaju koho (iba ak seba) .. lebo strojcami vsetkeho stastia su oni sami .... a za nestastie mozu ti druhi....
nikdy nebudu vediet prosit .... lebo si vsetko vezmu alebo za nieco vymenia ... nedaj boze nebudu mat co ponuknut ....
nikdy nepocitia lasku v odpusteni ... lebo nikdy sa pred nikym nesklonia a neuznaju svoju chybu ....
nikdy nepocita lasku ... lebo vedia len brat a nie davat ... mnohi z nich uz ani nerozoznaju chtic od lasky ...
... opak boha (lasky) je prazdnota ... tam kde nie je boh nieto nicoho .....
raz ked sa uz konecne prestanu klamat si toto vsetko uvedomia ...
neveriaci nikdy nepochopia veriacich .... ak by pochopili uz by neboli neveriaci...
nedokazu ani pripustit ze existuje nie co viac ako oni sami ... cize automaticky popieraju boha ..
to len mi blbe ovce pozname cestu za svetlom ... lebo mame svojho pastiera ... a on nas vedie po zelenych pastvinach
nikdy nebudu vediet podakovat za nic co maju ... lebo nemaju komu ... vsetko si myslia ze je tu automaticky ..
nikdy nebudu vediet oslavovat ... lebo nemaju koho (iba ak seba) .. lebo strojcami vsetkeho stastia su oni sami .... a za nestastie mozu ti druhi....
nikdy nebudu vediet prosit .... lebo si vsetko vezmu alebo za nieco vymenia ... nedaj boze nebudu mat co ponuknut ....
nikdy nepocitia lasku v odpusteni ... lebo nikdy sa pred nikym nesklonia a neuznaju svoju chybu ....
nikdy nepocita lasku ... lebo vedia len brat a nie davat ... mnohi z nich uz ani nerozoznaju chtic od lasky ...
-
t0m4s3
Admin
A ako ty vies co neveriaci citi a neciti ked nie si jednym z nich? Ja tiez neviem, ake bolesti zaziva zena prip porode, ty ano?
lebo mame svojho pastiera ... a on nas vedie po zelenych pastvinach
-
miki690
Medium Professional
1.Ak je chyba v nom, preco v nasledujucoim texte vymenovavas vsetky "chyby" neveriacich ?strapaty napísal:Jozef Koval
2.Sam si veriaci a tvrdis, ze neveriaci nikdy nepochopia veriacich. Dalej v prispevku hovoris, ako by si vedel co preziva kazdy neveriaci clovek. Hovoris o tom ako by si vedel co prezivaju veriaci ale neveriaci nemozu vediet co prezivaju ti veriaci. Moja otazka je na zaklade coho si ktomuto tvrdeniu dospel ?
Byt neveriacim znamena neverit v existenciu boha.
Byt neveriacim neznamena byt maximallnym egoistom.
Byt neveriacim neznamena byt nevdacnikom (Neveriaci daukuju ludom ktori im konkretne pomohli a nie Bohu)
Byt neveriacim neznamena nemat radost zo zivota (Ba naopak neveriaci mozu zit lepsi a plnohodnotnejsi zivot, prave z toho dovodu, ze tento zivot je vsetko co maju. Ale veriaci casto upadaju do letargie prave preto, ze ten ozajstny zivot ich caka az po smrti)
Byt neveriacim neznamena nevediet prosit (neveriaci prosia ludi, ktori su fizycky tu a nespoliehaju sa na bozsku intervenciu)
Byt neveriacim neznamena nemilovat a nebyt milovany
Byt neveriacim neznamena nevediet davat (Kazdy rad momoze, da kusom zo seba ludom ktori su mu blizky)
Este raz to zopakujem byt neveriacim znamena neverit v Boha. To je cele! na vsetky ostatne veci su ine pomenovania. Pripada mi to ze tvrdis, ze kazdy neveriaci clovek je stelesnenim vsetkych ludskych vlastnosti. Pritom to vobec nieje tak. Skus prestat sudit ludi podla toho ci veria alebo neveria. Lebo toto co tu pises proste a jednoducho nieje pravda.
Ja sam som bol velmi silno veriaci. Vieru som velmi prezival (A mozes si to overit tym, ze si najdes moje starsie prispevky v tejto teme). Celym srdcom som len zil pre Boha. Casom sa moje nazory moje potreby zmenili a momentalne sa radim k agnostikom. Dovolim si povedat, ze viem velmi dobre co veriaci prezivaju. Apon veriaci ktori maju tak silnu vieru ako som mal ja. Vasim najvacsim problemom je, ze sa znazite obhajovat veci logikou, ktore sa logicky obhajit nedaju. V tomto sa mi velmi pacil vyrok Tertuliana "Credo quia absurdum est" - Verim, llebo je to absurdne. Nechapem preco mate problem priznat si to ze viera je nelogicka. Toto som ja napriklad stale akceptoval. A preco sa snazite vobec logicky vysvetlovat vieru ? Jedna vec v matematike plati na zaklade chybneho predpokladu vies dokazat uplne cokolvek. Predpokladyz ktoych vychadzaju veriaci spadaju do tej kategorie/ nemusi ist nutne o chybny predpoklad. staci ze ho nevies overit. Takato logika sa da velmi jedoducho potom otocit naspat proti vasej viere.
Here we go, again strapaty
absolútne to isté môžem povedať o veriacich ....nikdy nebudeš chápať prečo mne k životu tvojho boha netreba a aj tak som šťastný a spokojný
ty zas nedokážeš pripustiť, že niečo také neexistuje ...aký je medzi nami rozdiel?
nedokazu ani pripustit ze clovek moze byt veriaci tym ze k tomu sam dospel....podla nich je kazdy veriaci vysledkom indoktrinacie.....
keď by si svoje deti neťahal do kostola a "neukazoval im ako je tam pekne a ako je s bohom pekne" a ony by v staršom veku sa rozhodli pre vieru, tak by som pripustil, že k tomu dospeli sami....inak je to indoktrinácia
nikdy nebudu vediet podakovat za nic co maju...nikdy nebudu vediet oslavovat...nikdy nebudu vediet prosit....nikdy nepocitia lasku v odpusteni...nikdy nepocita lasku
toto je len TVOJA z malíčka vycuvaná koko*ina...Ty vieš, že ja nikdy nebudem vedieť?...asi si rovnako vševedúci ako tvoj boh, teda sa porovnávaš s bohom a to je asi ťažký hriech, hmmm..
mimochodom ďakujem, oslavujem, prosím, odpúšťam a milujem reálnych ľudí, od ktorých dostanem aj spätnú väzbu ...nie fiktívnu imaginárnu vec, kde spätná väzba je len autosugestívna
...fanatik... boh je nič a láska je chémia, hormóny a zvyk
//edit:
Nech sa páči. Oháňali ste sa tu tým, že veľa vedcov verí v boha a že sa z neveriacich stávajú veriaci. Tu máš príklad kedy sa so silno veriaceho stane neveriaci (agnostik/ateista).
absolútne to isté môžem povedať o veriacich ....nikdy nebudeš chápať prečo mne k životu tvojho boha netreba a aj tak som šťastný a spokojný
ty zas nedokážeš pripustiť, že niečo také neexistuje ...aký je medzi nami rozdiel?
nedokazu ani pripustit ze clovek moze byt veriaci tym ze k tomu sam dospel....podla nich je kazdy veriaci vysledkom indoktrinacie.....
keď by si svoje deti neťahal do kostola a "neukazoval im ako je tam pekne a ako je s bohom pekne" a ony by v staršom veku sa rozhodli pre vieru, tak by som pripustil, že k tomu dospeli sami....inak je to indoktrinácia
nikdy nebudu vediet podakovat za nic co maju...nikdy nebudu vediet oslavovat...nikdy nebudu vediet prosit....nikdy nepocitia lasku v odpusteni...nikdy nepocita lasku
toto je len TVOJA z malíčka vycuvaná koko*ina...Ty vieš, že ja nikdy nebudem vedieť?...asi si rovnako vševedúci ako tvoj boh, teda sa porovnávaš s bohom a to je asi ťažký hriech, hmmm..
mimochodom ďakujem, oslavujem, prosím, odpúšťam a milujem reálnych ľudí, od ktorých dostanem aj spätnú väzbu ...nie fiktívnu imaginárnu vec, kde spätná väzba je len autosugestívna
...fanatik... boh je nič a láska je chémia, hormóny a zvyk
//edit:
Nech sa páči. Oháňali ste sa tu tým, že veľa vedcov verí v boha a že sa z neveriacich stávajú veriaci. Tu máš príklad kedy sa so silno veriaceho stane neveriaci (agnostik/ateista).
miki690
zaujimavy prispevok
nevymenuvam chyby ... je to len konstatovanie ... vsetko co som vymenuval su milosti ktore vychadzaju z boha ...
2. nikdy ich nepochopia lebo osobna skusenost je neprenosna ...
byt neveriaci znamena v prvom rade zit bez boha ...
to co si pisal ze neznamena ... proti tomu nic nemam ...ale vsetko je to z pohladu cloveka na cloveka ....
zaujimavy prispevok
nevymenuvam chyby ... je to len konstatovanie ... vsetko co som vymenuval su milosti ktore vychadzaju z boha ...
2. nikdy ich nepochopia lebo osobna skusenost je neprenosna ...
byt neveriaci znamena v prvom rade zit bez boha ...
to co si pisal ze neznamena ... proti tomu nic nemam ...ale vsetko je to z pohladu cloveka na cloveka ....
na zaklade mne znamych faktov som vzdy tvrdil ze krestanska cirkev nie je nic ine iba jedna "velka homosexualna party" /a to proti homosexualom nic nemam/.
Toto je velmi zaujimave,opdorucam precitat cele: http://kocur.blog.sme.sk/c/351155/Homol ... f=tit-blog
Toto je velmi zaujimave,opdorucam precitat cele: http://kocur.blog.sme.sk/c/351155/Homol ... f=tit-blog
-
Jozef Koval
Medium Star
Veľká pravdastrapaty napísal:Jozef Koval
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 23:11)
Ak si bol taký veriaci a prestal si veriť ľutujem ťa. Ako to že si prestal veriť keď si ako hovoríš pociťoval Božiu lásku? No možno si zanedbal modlitby a spadol si do hriechu a vedeckých dôkazov o Bohu a človek v hriechu je bez Boha a bez Boha sme voči diablovi bezbranní.miki690 napísal:
1.Ak je chyba v nom, preco v nasledujucoim texte vymenovavas vsetky "chyby" neveriacich ?
2.Sam si veriaci a tvrdis, ze neveriaci nikdy nepochopia veriacich. Dalej v prispevku hovoris, ako by si vedel co preziva kazdy neveriaci clovek. Hovoris o tom ako by si vedel co prezivaju veriaci ale neveriaci nemozu vediet co prezivaju ti veriaci. Moja otazka je na zaklade coho si ktomuto tvrdeniu dospel ?
Byt neveriacim znamena neverit v existenciu boha.
Byt neveriacim neznamena byt maximallnym egoistom.
Byt neveriacim neznamena byt nevdacnikom (Neveriaci daukuju ludom ktori im konkretne pomohli a nie Bohu)
Byt neveriacim neznamena nemat radost zo zivota (Ba naopak neveriaci mozu zit lepsi a plnohodnotnejsi zivot, prave z toho dovodu, ze tento zivot je vsetko co maju. Ale veriaci casto upadaju do letargie prave preto, ze ten ozajstny zivot ich caka az po smrti)
Byt neveriacim neznamena nevediet prosit (neveriaci prosia ludi, ktori su fizycky tu a nespoliehaju sa na bozsku intervenciu)
Byt neveriacim neznamena nemilovat a nebyt milovany
Byt neveriacim neznamena nevediet davat (Kazdy rad momoze, da kusom zo seba ludom ktori su mu blizky)
Este raz to zopakujem byt neveriacim znamena neverit v Boha. To je cele! na vsetky ostatne veci su ine pomenovania. Pripada mi to ze tvrdis, ze kazdy neveriaci clovek je stelesnenim vsetkych ludskych vlastnosti. Pritom to vobec nieje tak. Skus prestat sudit ludi podla toho ci veria alebo neveria. Lebo toto co tu pises proste a jednoducho nieje pravda.
Ja sam som bol velmi silno veriaci. Vieru som velmi prezival (A mozes si to overit tym, ze si najdes moje starsie prispevky v tejto teme). Celym srdcom som len zil pre Boha. Casom sa moje nazory moje potreby zmenili a momentalne sa radim k agnostikom. Dovolim si povedat, ze viem velmi dobre co veriaci prezivaju. Apon veriaci ktori maju tak silnu vieru ako som mal ja. Vasim najvacsim problemom je, ze sa znazite obhajovat veci logikou, ktore sa logicky obhajit nedaju. V tomto sa mi velmi pacil vyrok Tertuliana "Credo quia absurdum est" - Verim, llebo je to absurdne. Nechapem preco mate problem priznat si to ze viera je nelogicka. Toto som ja napriklad stale akceptoval. A preco sa snazite vobec logicky vysvetlovat vieru ? Jedna vec v matematike plati na zaklade chybneho predpokladu vies dokazat uplne cokolvek. Predpokladyz ktoych vychadzaju veriaci spadaju do tej kategorie/ nemusi ist nutne o chybny predpoklad. staci ze ho nevies overit. Takato logika sa da velmi jedoducho potom otocit naspat proti vasej viere.
-
audiotrack
VIP
aj ja som bol veriaci a prestal som veriť. Dokonca som na tom ako fico, mám krst, prijímanie aj birmovku. A na toto, že "Ako to že si prestal veriť keď si ako hovoríš pociťoval Božiu lásku?" ti odpoviem asi toľko, že žiadnu božiu lásku som nepociťoval. A nie, motlidby som nezanedbal. Modlil som sa každý večer pred spánkom. A napriek tomu sa diali dobré aj zlé veci. Rovnako ako teraz. Za tých možno 20 rokov som nevidel ani náznak toho, že by ma boh miloval. Nikdy nezachránil niekoho keď som sa za neho modlil. Aj tak mi umrela babka. Nikdy nikoho nevyliečil keď som sa neho modlil. Vždy to boli tabletky čo mu predpísal doktor. Nikdy mi nepomohol v škole, vždy to skončilo štvorkou a potom mojou tvrdou drinou. Ani najmenší náznak jeho lásky a vyslyšania motlidieb. Tak ako mám milovať niekoho, kto má ignoruje (nenapíšem že neexistuje, lebo zase dostaneš amok hnevu a arogancie a odmietneš mi odpovedať)?
audiotrack veď ty to vôbec nechápeš, on ťa celý ten čas skúšal! Testom si neprešiel a teraz ťa má v moci diabol