musím povedať, že ja som ako malý vždy pozeral ako dospelí piju kávu a chcel som tiež, tak mi mama kúpila nescu bez kofeínu a ja som si dal za lyžičku od hrnčeka, zalial do polovice a zabil to mliekom až po kraj

potom som dlho nepil kávu a neskôr po príchode na výšku sa oddal trendu ísť do univerzitnej knižnice a dať si latté alebo inú mliečnu žbrndu za veľké peniaze do malých plastových pohárikov s tým vrchnáčikom - zaujímavé, neviem čím to bolo ale do troch mesiacov som sa už na to nemohol ani pozrieť a začal som piť čiernu kávu s troškou trstinového cukru, bez mlieka a so štípkou ale len štípkou vanilkového cukru kvôli vôni...takže išlo o to, že mlieko preč, pretože to rozriedi a zničí chuť kávy, dokonca aj omnoho menej cukru - jednoducho nemám rád horkú chuť (rovnako aj pri pive), no ak je úplne v pozadí jemná sladkastá chuť, tak je to už o inom; môj problém je, že som doteraz neochutnal nič, než tie instantné kávy, t.j. jacobs, nescu, možno tchibo ale neriešil som to - ani som nemal nejako možnosť skúsiť niečo iné a ani ma to neťahalo (priznám sa, že som mal obavy, že keby som ochutnal pravú kvalitnú kávu, tak by som zistil, že sú tam rôzne arómy a chute, ktoré pri instatnej nie sú a tak mi to je lepšie)
no dnes som náhodou narazil na peklo na talíři a to Vám poviem...nikdy som takú chuť vyhádzať 90% niečoho, čo nie je čerstvé alebo uvarené z čerstvých a kvalitných surovin ako vtedy, no to je na inú diskusiu; pozrel som aj diel o káve a zarazilo ma to, že instantná je na tom až tak zle - taktiež nekomentujem predmletú kávu a tú zrnkovú, ktorú vídame v obchodoch už 20 rokov, ktorú sme mohli neraz vidieť ako ju ľudia hneď za pokladňami melú v tých pripomienkach komunizmu a.k.a. mlinčekoch na kávu (u nás v KE také boli napríklad vo Vamexe na miery) a tie srajdy, čo v tej káve sú...príjemné prekvapenia a potešenie prišlo, keď nasypali z tých balíčkov z "lokálních pražáren", kde tie zrná vyzerali veľmi veľmi eroticky

a tak sa pýtam, určite to je treba skúsiť..síce nemám mlinček ani nič, no to už by sa nejako vyriešilo, no otázka pre ľudí v KE alebo aj celkovo - kde v KE je možné zohnať také poctivé kávové zrná ? mňa snáď napadá v videnia tchibo v optime, no naozaj netuším ako je na tom kvalita...potom k príprave chýba mlinček a napríklad ten šaman kotoga...prinajhoršom tip na poriadnu kaviarničku, nech si takto za šunt otestujem chuť poriadnej kávy - hlavne ako som spomenul - mňa najviac zaujíma čierna káva bez akéhokoľvek mlieka - ak to nie je ovšem nejako naschvál špeciálna káva tak robená