Kabaretný štýl hudby

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Murder_Inc
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kabaretný štýl hudby

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Zdravím všetkých,

zakladám novú tému pretože nehľadám jeden názov pesničky, ale celú radu pesničiek od rôznych autorov. Z názvu témy vyplýva, že by som rád našiel tie kabaretné pomalé songy, ktoré spievali poväčšine ženy z obdobia asi možno 40., 50. rokov minulého storočia (môj odhad). Väčšinou ženský spev bol sprevádzaný buď klavírom, saxofónom alebo podobným nástrojom. Možno som to načrtol veľmi stručne a nie príliš jasno, ale ako príklad pridávam song od Christiny Aquilery. Len prosím neberte do úvahy celú stopáž pesničky, ale úvodných 31 sekúnd klipu a koncových tiež okolo 30 sekúnd.

http://www.youtube.com/watch?v=8x7Ta89QLo4

Môžte napísať kludne aj štýl hudby, ja sa vôbec nevyznám v tomto štýle, ale veľmi dobre sa to počúva a relaxuje pri takej hudbe, alebo konkrétne interpretky s takým štýlom hudby. Budem veľmi vďačný a určite sa odmením K+.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kabaretný štýl hudby

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ono to nie je jednoznacne. Neda sa to zaradit presne. Sedi to na šanson, soul aj jazz. V tom intre aj outre sa daju najst prvky vsetkych troch. Takze tazko povedat co z toho ta zaujalo najviac.
Pozri ale napr. spevacky ako Diana Krall, Vonda Shepard, Sarah Mclachlan, alebo starsie veci ako Aretha Franklin, Edith Piaf..... Takych su mraky.
Murder_Inc
Star
Star

Re: Kabaretný štýl hudby

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Ja viem, že to nie je jednoznačné, preto to neviem ani ja zaradiť a určite mi je ľúto, ak som nazval menované speváčky kabaretnými, ale nevedel som to inak opísať. Mne sa páči to elektrizujúce pomalé tempo v spojení s klavírom alebo saxofónom. V každom prípade ďakujem za tvoj tip.
Napísať odpoveď