Zdravím všetkých,
zakladám novú tému pretože nehľadám jeden názov pesničky, ale celú radu pesničiek od rôznych autorov. Z názvu témy vyplýva, že by som rád našiel tie kabaretné pomalé songy, ktoré spievali poväčšine ženy z obdobia asi možno 40., 50. rokov minulého storočia (môj odhad). Väčšinou ženský spev bol sprevádzaný buď klavírom, saxofónom alebo podobným nástrojom. Možno som to načrtol veľmi stručne a nie príliš jasno, ale ako príklad pridávam song od Christiny Aquilery. Len prosím neberte do úvahy celú stopáž pesničky, ale úvodných 31 sekúnd klipu a koncových tiež okolo 30 sekúnd.
http://www.youtube.com/watch?v=8x7Ta89QLo4
Môžte napísať kludne aj štýl hudby, ja sa vôbec nevyznám v tomto štýle, ale veľmi dobre sa to počúva a relaxuje pri takej hudbe, alebo konkrétne interpretky s takým štýlom hudby. Budem veľmi vďačný a určite sa odmením K+.
Kabaretný štýl hudby
-
Murder_Inc
Star
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kabaretný štýl hudby
Ono to nie je jednoznacne. Neda sa to zaradit presne. Sedi to na šanson, soul aj jazz. V tom intre aj outre sa daju najst prvky vsetkych troch. Takze tazko povedat co z toho ta zaujalo najviac.
Pozri ale napr. spevacky ako Diana Krall, Vonda Shepard, Sarah Mclachlan, alebo starsie veci ako Aretha Franklin, Edith Piaf..... Takych su mraky.
Pozri ale napr. spevacky ako Diana Krall, Vonda Shepard, Sarah Mclachlan, alebo starsie veci ako Aretha Franklin, Edith Piaf..... Takych su mraky.
-
Murder_Inc
Star
Re: Kabaretný štýl hudby
Ja viem, že to nie je jednoznačné, preto to neviem ani ja zaradiť a určite mi je ľúto, ak som nazval menované speváčky kabaretnými, ale nevedel som to inak opísať. Mne sa páči to elektrizujúce pomalé tempo v spojení s klavírom alebo saxofónom. V každom prípade ďakujem za tvoj tip.