3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
aha ja som si myslel ze ten usb port je len taky plochy nenapadlo ma ze existuju ine tvary 
organické - nepravidelné tvary. teda niečo, čo nevytvoril človek, prípadne autá, vrtuľník a podobné veci, kde moc človek nemá možnosť používať geometrické pravedelné útvary. ale to asi bude trochu problém v solidworksvladenko007 napísal:Curuj Ďakujem.
Inak aké organické modely máš na mysli?
-
vladenko007
VIP
No to máš pravdu. V Solidworkse prebieha tak, že každý tvar predchádza nakreslená skica, ktorá je presne definovaná. Takže možnosť označiť niekoľko vertexov alebo ako sa to volá a modelovať to nie to nejde. 
No dúfam že sa nikto z firmy nenahnevá, ak sem dám taký jeden render z testovania.
Nebudem do detailu hovoriť o čo ide, je to proste dom vymodelovaný komplet z vnútra aj z vonka.
Tá tapeta za oknami, to si netreba až tak všímať, dal som tam čo bolo po ruke.
Nebudem do detailu hovoriť o čo ide, je to proste dom vymodelovaný komplet z vnútra aj z vonka.
Tá tapeta za oknami, to si netreba až tak všímať, dal som tam čo bolo po ruke.
-
lekoklatik
VIP
Wow.
Tvoj progress sledujem (a urcite nie len ja) a je neskutocny.
Velky thumbs up, drzim palce.
Tvoj progress sledujem (a urcite nie len ja) a je neskutocny.
Velky thumbs up, drzim palce.
-
vladenko007
VIP
Perfektné to je.
To je tiež z Blenderom alebo vo firme máte iné?
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte. Pridávam jednu z posledných prác. Je to model elektroforetickej aparatúry. Trochu sa snažím spestriť prezentáciu k diplomovke aby bolo jednoduchšie pochopiť postup čo som robil.
Render: Mental Ray.
Render: Mental Ray.
zdravim mam otazku na obrazku je "sporak" a chcel by som to cele otexturovat dal som uvwmapping - edit a hore som vybral flatten map no a hodilo mi to takto ako to spravit aby to bolo pekne?
teda ide mi oto ci moze byt na uvw mape vsetko nahadzane teda skor tak by som to potreboval vsetky veci v jednej uvw mape..
teda ide mi oto ci moze byt na uvw mape vsetko nahadzane teda skor tak by som to potreboval vsetky veci v jednej uvw mape..
-
Grim
Darca
...áno, možeš to tak mať nahádzané, len si potom tomu nahádzaniu musíš potom prispôsobiť textúru, aby si mal materiály na správnych miestach...
no a iny sposob existuje? lebo niektore casti su fakt male
leko - ďakujem pekne, fakt si to vážim
vladenko007 - vďaka, no vlastne pri tomto projekte je použiťie blenderu veľkou výhodou, pretože dobre spolupracuje s programom Unity
No tak dobre prezradím o tom trocha viac (naozaj dúfam že sa nikto nebude hnevať), bude to vlastne taká virtuálna prezentácia, niečo ako hra. Bude sa tam dať chodiť po dome/po vonku a prostredie bude interaktívne. Asi toľko.
vladenko007 - vďaka, no vlastne pri tomto projekte je použiťie blenderu veľkou výhodou, pretože dobre spolupracuje s programom Unity
No tak dobre prezradím o tom trocha viac (naozaj dúfam že sa nikto nebude hnevať), bude to vlastne taká virtuálna prezentácia, niečo ako hra. Bude sa tam dať chodiť po dome/po vonku a prostredie bude interaktívne. Asi toľko.
-
jorg22
Medium Professional
Rethon, a bude to pristupne na stiahnutie alebo to nevypustite von pre beznych ludi?
-
vladenko007
VIP
Načo slúži elektroforetická aparatúra? Inak vyzerá to super. Také veľmi pekné biele prostredie. Na to že to je všetko biele tak pekne vidieť detaily. Čo ja nikdy takéto nastavenie v Solidworkse nedosiahnem.TUCERO_SVK napísal:Ahojte. Pridávam jednu z posledných prác. Je to model elektroforetickej aparatúry. Trochu sa snažím spestriť prezentáciu k diplomovke aby bolo jednoduchšie pochopiť postup čo som robil.
Určite si rád pozriem hotovú prezentáciu, teda ak to bude možné.Rethon napísal: No tak dobre prezradím o tom trocha viac (naozaj dúfam že sa nikto nebude hnevať), bude to vlastne taká virtuálna prezentácia, niečo ako hra. Bude sa tam dať chodiť po dome/po vonku a prostredie bude interaktívne. Asi toľko.
a mne asi nikto iny okrem grima nič nepovie na to texturovanie čo 
-
vladenko007
VIP
No áno lebo Grim tu má kľúče od miešačky čo sa maxka týka. 
-
Grim
Darca
...akurát teraz nemám moc času zapínať miešačku...
max neovládam, ale gugli návody na tvorbu UV mapyjapaja napísal:a mne asi nikto iny okrem grima nič nepovie na to texturovanie čo
-
TUCERO_SVK
Star
Tá aparatúra slúži na rozdelenie nabitých molekúl v elektrickom poli tvorenom jednosmerným prúdom podľa veľkosti náboja. Prakticky čím väčší náboj má daná molekula, tým rýchlejšie sa pohybuje a dostane sa ďalej a tak sa oddelia od seba. Je to na analýzu zloženia vzoriek, napr. zmesi proteínov.vladenko007 napísal: Načo slúži elektroforetická aparatúra? Inak vyzerá to super. Také veľmi pekné biele prostredie. Na to že to je všetko biele tak pekne vidieť detaily. Čo ja nikdy takéto nastavenie v Solidworkse nedosiahnem.
Pri používaní unwrap na zložitejší model, kde ti nestačí flatern map ani základné projekcie si musíš najpr model rozdeliť veľmi precízne a rozumne na skupiny polygonov a používať quickpelt aby si nemal tak veľa malých súčasti ktoré je potom ťažké priradovať navzájom k sebe. Samozrejme tvoj model je sám o sebe ťažký na texturovanie kedže si použil turbosmooth alebo meshsmooth príliš skoro.japaja napísal:a mne asi nikto iny okrem grima nič nepovie na to texturovanie čo
Základy sa nauč pozretím týchto videí ostatné už musíš potom nabrať skúšaním na rôznych modeloch.
Skrátene ti to dám na obrázkoch ako som to robil na poslednom jednoduchom modeli aparatúry. Popisky pri obrázkoch vysvetľujú čo tam máš vidieť.
- Prílohy
-
vladenko007
VIP
Nakoniec spravím k vrtuľníku aj komplet scénu, to prostredie bude vyzerať podobne ako vo filme.
Na finálny render si ale budem musieť počkať, lebo môj stroj to nezvládne.
Na finálny render si ale budem musieť počkať, lebo môj stroj to nezvládne.