SFZ a cely slovensky futbal

O športe...
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SFZ a cely slovensky futbal

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

znenie petičného vyhlásenia si asi nečítal, viď edit pôvodného príspevku s odkazom, kde je to napísané takisto

so I'll never be a gunner,
cos every c***s a runner,
that's what I told my old man..
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Čítal som to trikrát a stále tam nevidím, aké druhy pyro žiadajú/žiadate legalizovať. A súhlasím, pyrotechnika sama o seba nie je zbraň, ale v rukách podgurážených kreténov áno.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

stale nechapem co ste taki nahopkani na tu pyro...krasne sa da fandit aj bez toho, aby sa niekto nadychal dymu popripade bol preruseny zapas. A to vobec nehovorim o petardach a retardoch, ktori si myslia, ze takym sposobom podporia svojich hracov na ihrisku. XY krat sa stalo, ze fanusikovia muzstva, ktore tlacilo a potrebovalo dat gol vypustili pyro, zapas bol preruseny a vysli z rytmu.
pustajte si dymovnice na dvore ked vas to tak laka
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

napr. pod týmto choreom v tvare buldočej hlavy som kľačal nie tak dávno, pomáhal ho rozostierať a popri vdychovaní toho dymu som zvládal spievať chorále a nepotreboval som ani šál cez papuľu ako kolegovia.. a to nemyslím že by som mal nejaké výkonné pľúca :)
navyše kto sa nechce nadýchať tak nelozí tam kde sa pracuje s pyrom, v prípade dotyčného štadióna by mohol ísť kdekoľvek inde mimo toho konca nekrytej tribúny kde zvyknú stáť ultras alebo si ísť sadnúť na krytú.. podobné možnosti ponúka asi každý štadák u nás.. :smt006
teraz sa priznám že si nespomínam či bol pozastavený zápas aj keď o tom pochybujem, je to od hracej plochy dosť ďaleko.. možno to bude k nalezení aj na videu na oficiálnom youtube channeli AS Trenčín (ale všimol som si že na rôznych propagačných videách AS ich tvorcovia paradoxne radi používajú zábery s pyrom a ohnivou atmosférou s ním vytvorenou)
AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 4:1 (2:0), 5. máj 2013 (nedeľa) o 19:00, 4129 divákov<br />source: http://ultras.sk/sumar-29-kola-pyro-a-chorea-v-trencine-a-na-zahori/
AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 4:1 (2:0), 5. máj 2013 (nedeľa) o 19:00, 4129 divákov
source: http://ultras.sk/sumar-29-kola-pyro-a-chorea-v-trencine-a-na-zahori/
btw ktorému slovenskému klubu fandíte/navštevujete zápasy a aké máte skúsenosti s pyrom vy?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

stava sa to skoro pravidelne v taliansku napr. A argument, ze nech si.clovek sadne dalej aby sa nenadychal dymu je dost trapny nie? Idem na futbal, kupim si listok a nestaram sa o to, ci tam niekde na blizku bude nejaky pacient s dymovnicou. Pozri sa na anglicku ligu. Ziadne pyro, ziadni idioti co nicia stadiony a aj napriek tomu je tam skoro vzdyvynikajuca atmosfera, spievaju sa choraly atd. a nikoho to neobtazuje ani neobmedzuje po zdravotnej stranke.
Tiez innocence spravne poznamenal, ze v tej peticii nie je nikde napisane,ze sa to nevztahuje na petardy a delobuchy. Ci vas mrzi, ze pripadov ako s Ruzomberskymi fanusikmi nie je viac? alebo nech Trnave zas vyhori polovica tribuny? :-D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Koľkokrát bol na Slovensku prerušený zápas kvôli dôvodom, ktoré si spomínal? A keby sa to aj stalo - je dobré uplatňovať princíp kolektívnej viny?

Pyro má svoju atmosféru, na štadióny patrí. To anglické fandenie je pekne suché. :wink:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

bol si na zapase v anglicku ze to mozes tvrdit? ked som bol na Old Trafforde a cely stadion spieval ich hymnu tak mi to suche neprislo ani trosku. To iste na WHL na zapase Spurs a tiez na Anfielde. Skus napisat nejakemu hardcore fanusikovi Liverpoolu co ti povie na suche fandenie na ich stadione :D ta vysmeje az ti pride trapne co si teraz napisal.
Dokonca aj hraci tam mavaju casto zimomriavky z tej atmosfery.
Nie na nasich stadionoch sa to este nestalo, lebo pyro nie je oficialne povolene. Teraz si zober ze keby bolo co by sa to oficialne povolilo.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

delové rozbušky etc. v tom prehlásení nie sú špecifikované, lebo zákaz ich používania by samosebou musel spadať pod "pravidlá a podmienky bezpečného používania pyrotechniky na dotváranie motivujúcej športovej atmosféry," ktoré sa tam požaduje, takisto by pre organizátorov nemal byť problém poskytovať nejaké tie kýble s vodou alebo pieskom nech sa to dá bezpečne zahasiť :) nehádzať to na hraciu plochu a neprerušovať tým hru by malo byť súčasťou širšieho common sense, ale keď toho sú schopní "ľavicoví extrémisti," "feťáci a narkomani" a "podgurážení kreténi" fandiaci Trenčínu, tak hádam to neni taký problém.. takisto neviem čo je na tom ťažké, ak teda viem kde stoja ultras (a nezvyknú stáť každý zápas niekde inde) ísť niekam inam, ak sa mi nepáčia :/
čo sa týka toho augustového víkendu, vtedy sa podobných divných náhod stalo viac, až moc a ťažko povedať prečo, tu je zhrnuté čo všetko sa stalo + návrhy ako na to reagovať:
http://tribunysunase.wordpress.com/2013 ... tne-stalo/
http://tribunysunase.wordpress.com/2013 ... -co-dalej/
v TT niekedy vyhorela polovica tribúny? info plz :smt017 a tunajšie zrúcaniny a.k.a. štadióny sa ničia aj samé
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pred par rokmi tam hral Slovan, zhodou okolnosti som bol na tom zapase a tiez tam mali nejaku dymovnicu a ta sa im vznietila a zacala horiet tribuna..urcite to nie je tazke najst.
Takze tvoj navrh (alebo navrh ludi, ktori zostavovali peticiu) je taky, ze cca kolko metrov od taboru ultras by sa nemalo sediet aby si clovek mohol vychutnat zapas? 40? 100? potom by mali byt na mapkach stadionu zvyraznene miesta po ktore si clovek moze sadnut, ktore su uz rizikovejsie a potom uplne blizko na vlastnu zodpovednost?
Jasne nestava sa casto ze by bol stadion plny a nedalo sa vybrat miesto ale stavaju sa aj take pripady a potom co? slusny clovek radsej nepojde v nedelu s detmi na futbal aby sa im nahodou nieco nestalo? alebo aby nemuseli pocuvat hulvatske a prizemne nadavky na mesto, rozhodcov alebo cele muzstvo?
Lebo ja si napriklad neviem spomenut na ktorom zapase Slovana by "fanusikovia" neskandovali tradicne SK Slovan.. a to som bol na zapasoch Slovana skoro na celom Slovensku. Je to uz trochu od temy, ale suvisi to so spravanim a celkovo s kulturou na nasich stadionoch, ktora je uz dost biedna aj bez toho, aby sa priamo ci nepriamo povolili petardy.
Lebo pochybujem, ze ultras budu dbat na dodrziavanie pravidiel bezpecneho pouzivania pyrotechniky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Rozšír svoje odbory aj o iné krajiny ako "sediace" Anglicko. Vie sa (aj za pomoci pyra) vytvoriť taká atmosféra, ktorá má aj obrazové rozmery, že Anglicko je oproti tomu slabé.

A čo Silvester? Tam tiež cítiš také spravodlivé rozhorčenie a obavu o svoj život?
Prílohy
dsc_6328.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:alebo aby nemuseli pocuvat hulvatske a prizemne nadavky na mesto, rozhodcov alebo cele muzstvo?
lebo to sa v anglicku nerobí určite :roll: a ani tuná na hokeji, kde to už nikomu nevadí
guess.whoo napísal:petardy
:slap:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jedna vec je ked ides na Silvestra na namestie a ocakavas, ze tam nieco vybuchne a druha je ked si kludne sedis na tribune, sledujes zapas a pri nohach ti buchne pyrotechnika nie?
Anglicko som spomenul z toho dovodu, ze je tam skoro vzdy vynikajuca atmosfera aj bez pyrotechniky. Najlepsia je momentalne v Nemecku, kde sa pouzivaju dymovnice tusim len na 2-3 stadionoch v Bundeslige. Zober si taky Dortmund kde je spolu s Bayernom na zapasoch vzdy iskriva atmosfera aj bez pyrotechniky.
tu tiez hovorim z vlastnej skusenosti, vy zrejme inu formu povzbudzovania nepoznate, takze skor vy by ste si mali rozsirit obzory a naucit sa povzbudzovat bez pyra

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 19:26)
/ked si to porovnam s anglickom tak tu je to na kazdom zapase, tam som sa s tym stretol minimalne
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

poznáme, ultras klubu ktorý podporujeme nepoužívajú pyro na každom zápase, kór teraz keď sa prístup ku terorist.. sry, fanúšikom ešte sprísnil (predtým ako tá novela zákona mala prejsť hlasovaním asi na to bolo málo dôvodov, tak sa ich zrazu v jeden víkend, vieme ktorý, našlo hneď päť, jak blesk z jasného neba.. no conspiracy theory intended)
inak fanúšikovia ktorí používajú pyro zvyknú všetci spolu stáť (áno, stáť) a nestáva sa že by sa jak špión dakto z nich preplížil na tribúnu na sedenie a dal tam časovanú bombu niekomu pod nohy (to čumíš jak páro z gauča)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a aky je rozdiel ked ti buchne pyro pri nohach ak sedis a ak stojis?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

njn neprisiel si relevatnymi argumentami preco by to malo byt povolene a co dobre by to prinieslo tak je samozrejme, ze sa nebudes dalej vyjadrovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty točíš o absolútnych nezmysloch, toto načrtnutie:

Kód: Vybrať všetko

sedis na tribune, sledujes zapas a pri nohach ti buchne pyrotechnika nie? 
je úplne mimo reality.

Ty hovoríš o iskrivej atmosfére bez pyrotechniky, ja hovorím o "iskrivej atmosfére," ktorá je ešte umocnená pyrotechnikou - efekt je oveľa lepší.

Inak, niekde to už pochopili - vo Švédsku ofiálne pyro povolili. Zaujímavé, že aj v krajinách, kde pyro funguje sú plné štadíony a tieto tvoje absurdné náčrty situácií ako z Dobšinského rozprávok nikto v praxi neaplikuje.

Tvoj postoj v širšom zmysle smeruje k podpore kriminalizácii fanúšika ako takého, čo sa už deje: http://www.supporters.cz/clanek/fanklub ... /5820.html

Nechutnosť.
kmt
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kmt »

no vidim ,ze každý mate svoju pravdu.ale je pravda ,ze zo stadionov třeba spravit kulturnejsie prostredie,ale povedzme si rovno ze nie pyro odradza ludi od chodenia na zapasy,le vykony fotbalistou a v neposledním rade televizie ktore nafukuju každý maly incident,ktory sa am stane.takze mozgy ludi su vyasirovane mediamy.akby ludia prisli na zapas a nie len o tom citali v novinach alebo videli v tv tak by pochopili,ze to tak nieje.no co uz tu su na slovensku sami mudrci od stola ale na vlastne ocisa nepridu pozriet.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

hughito napísal:Ty točíš o absolútnych nezmysloch, toto načrtnutie:

Kód: Vybrať všetko

sedis na tribune, sledujes zapas a pri nohach ti buchne pyrotechnika nie? 
je úplne mimo reality.
Ale čo?

http://sport.sme.sk/c/6905610/delobuch- ... adika.html
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hughito ja pisem z vlastnych skusenosti. pisal som to uz davnejsie neviem ci v tomto topicu alebo v inom. stalo sa to aj mne na zapase rk-trnava ked bol skoro plny stadion a nas bolo asi 7. jedine miesta pri sebe boli tesne pri trnavskych fans. nepoznal som stadion natolko abx som vedel kde budu umiestneni. uz od zaciatku mi bolo jasne, ze tym ludom o futbal moc nejde ked sa dookola oblozili vlajkami tak, ze spodne tri rady nic nevideli a potom zacali hazdat pyro na nas sektor. 2ks vybuchli pri detoch ktore sedeli asi 5 metrov od nas.
Tak si radsej ty citaj Dobsinskeho a nevyjadruj sa k temam ktore ovladas len z medii ;-) to iste ako v teme o romoch. Nezijes s nimi denno denne ale obranujes ich do krvi.Ti to robis dobre alebo co?
Napísať odpoveď