SFZ a cely slovensky futbal
Re: SFZ a cely slovensky futbal
Innocence: Svojím príspevkom si len dokázal svoj ignorantský prístup, zareagoval si prvoplánovo a navyše nezmyslom.
guess.who: Odpusti si svoje konštrukty o tom, na základe čoho reagujem, lebo si úplne mimo reality (opäť). Pokiaľ viem, tak ma nepoznáš.
Faktom zostáva, že uznávaš totalitný princíp kolektívnej viny. Niekto hodí delobuch - potrestajme všetkých tým, že zakážeme pyro. Asi toľko k tomu.
guess.who: Odpusti si svoje konštrukty o tom, na základe čoho reagujem, lebo si úplne mimo reality (opäť). Pokiaľ viem, tak ma nepoznáš.
Faktom zostáva, že uznávaš totalitný princíp kolektívnej viny. Niekto hodí delobuch - potrestajme všetkých tým, že zakážeme pyro. Asi toľko k tomu.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
takze ked niekto hodi pyro tak ho identifikuju a zakazu mu vstup na stadion, takto to funguje u nas? pokial viem tak nie. Nenapisal si ani jednu vlastnu skusenost pokial viem, takze moja poznamka bola na mieste.
Tak mi skús namiesto trápneho karmovania napísať, čo je na tom prvoplánové a nezmyselné. PRESNE, ukážkou z praxe som reagoval na to, čo si napísalhughito napísal:Innocence: Svojím príspevkom si len dokázal svoj ignorantský prístup, zareagoval si prvoplánovo a navyše nezmyslom.
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak, vsak povolme pyro stava sa na stadionoch malo takych pripadov uz aj ked je to zakazane a mali by to brat sbskari pri vstupe, vsak par deti mozeme obetovat...presne takto vyznie vasa obhajoba delobuchov
Akú skúsenosť by si chcel? Chodím na futbal, zažil som rôzne veci, samozrejme aj používanie pyra, priamo. Nič na tom nie je.guess.whoo napísal:takze ked niekto hodi pyro tak ho identifikuju a zakazu mu vstup na stadion, takto to funguje u nas? pokial viem tak nie. Nenapisal si ani jednu vlastnu skusenost pokial viem, takze moja poznamka bola na mieste.
Ak by niekto napr. hodil pyro na hraciu plochu, tak s tým nemám problém, aby sa takto postupovalo.takze ked niekto hodi pyro tak ho identifikuju a zakazu mu vstup na stadion
Innocence:
Tvoja ukážka praxe nemá nič spoločné s bežnou praxou, bol to ojedinelý čin magora, ktorý sa môže stať kedykoľvek a nijaký zákaz na tom nič nezmení. To si ale asi neuvedomuješ. Aj zabíjať ľudí je zakázané, a pozrime sa, deje sa to.Tak mi skús namiesto trápneho karmovania napísať, čo je na tom prvoplánové a nezmyselné. PRESNE, ukážkou z praxe som reagoval na to, čo si napísal
Karmovanie? Ak si to nestačil zaregistrovať, tak ja mám karmu verejnú, takže naozaj nesplietaj nezmysly a nevznášaj plané obvinenia..
Celkovo..SFZ si koleduje o bojkot zápasov zo strany aktívnych ultras. To potom tie zápasy stratia aj poslednú akú takú úroveň, čo majú.
Ako čítam vaše reakcie a hysterickú prezentáciu tejto problematiky, upodozrievam vás, že pracujete pre spravodajstvo naších médií, tam sa razí rovnaká postup. Že obetovať pár detí..na toto je škoda argumentovať.
Tvoja ukážka praxe nemá nič spoločné s bežnou praxou, bol to ojedinelý čin magora, ktorý sa môže stať kedykoľvek a nijaký zákaz na tom nič nezmení. To si ale asi neuvedomuješ. Aj zabíjať ľudí je zakázané, a pozrime sa, deje sa to.
Čím viac pyrotechniky na štadióne, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa niečo podobné stane. To nepoprieš, to je proste fakt.
Áno, ale prostriedky, ktoré vedú k vraždám, sa spoločnosť snaží eliminovať a Ty ideš presne opačným smerom.
Absolútne logicky chybný úsudok. Opakujem: bol to ojedinelý čin, neišlo ani o klasické pyro ale nejakú pomaly výbušninu. To sa môže stať čokoľvek a kedykoľvek, nemalo to nič spoločné s tým, čo je predmetom témy. Avšak, ako tu bolo aj spomenuté a odkázané na isté články, dobre to poslúžilo štátnej moci aj v kontexte prípravy nového represívneho zákona. Ale to by si si musel prejsť aj viacero strán tejto témy.Čím viac pyrotechniky na štadióne, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa niečo podobné stane. To nepoprieš, to je proste fakt.
To je ďalšia vec: rôzne delobuchy bežne odtŕhajú prsty a ruky na Silvestra, čo vám nevadí, ale určite netvoria základ pyra na tribúnu, kde ide o primárne a jednoznačne o vizuálny efekt, nie o hádzanie nejakých pirátov a delobuchov.
-
guess.whoo
Redeemer
takze podla teba je ok, ked fanusikovia hodia pyro k inym fanusikom, ale nech ho beru do basy ked to hodi na hraciu plochu? 
lebo ty tu pises ako keby sa to stalo raz, ale stava sa to casto len sa o vsetkych pripadoch tak nepise ako o zivot ohrozujucich. Ci sa ti rata len ked niekto skonci v nemocnici? Ostatne pripady su OK lebo sa len par ludi na smrt vydesilo ked im nieco buchlo pri nohach
lebo ty tu pises ako keby sa to stalo raz, ale stava sa to casto len sa o vsetkych pripadoch tak nepise ako o zivot ohrozujucich. Ci sa ti rata len ked niekto skonci v nemocnici? Ostatne pripady su OK lebo sa len par ludi na smrt vydesilo ked im nieco buchlo pri nohach
Neviem akou intergalaktickou dedukciou si zas prišiel k takémuto záveru. Pyro sa má používať (a tak sa to aj v drvivej väčšine prípadov deje), na podporu chorea, vizuálny efekt a pod. Ak to nejaký magor začne hádzať na plochu alebo medzi fanúšikov súpera (čo však nie je často ani fyzicky možné, vzhľadom na vzdialenosť ultras sektorov), to nech sa trestá. Ale nemožno posudzovať čin jednotlivca kolektívne. Navyše: posledné roky to síce bolo zakázané, ale max. dostal klub nejakú pokutu. Po tomto drakonickom zákone ti však hrozí trestné oznámenie. Je to normálne, ak niekto odpáli svetlicu, aby "páchal" trestný čin výtržníctva a bol obvinený a nakoniec skončil s nejakou dvojročnou podmienkou?
Presne tak, bol ojedinelý, lebo pyrotechnika je na štadiónoch zakázaná. Ak by bola povolená, podobné veci by sa stávali častejšie. Áno, aj takéto výbušniny by sa tam čoraz viac vyskytovali. To je holý fakt, žiadny logicky chybný úsudok. Dobre vieš, v akom stave chodia na futbal tzv. ultras, stačí malá iskra v podobe napr. provokácií zo sektora súpera, nepriaznivého diania na ihrisku, zásahu usporiadateľa proti neprispôsobivým a už by bol bordel.Absolútne logicky chybný úsudok. Opakujem: bol to ojedinelý čin, neišlo ani o klasické pyro ale nejakú pomaly výbušninu. To sa môže stať čokoľvek a kedykoľvek, nemalo to nič spoločné s tým, čo je predmetom témy. Avšak, ako tu bolo aj spomenuté a odkázané na isté články, dobre to poslúžilo štátnej moci aj v kontexte prípravy nového represívneho zákona. Ale to by si si musel prejsť aj viacero strán tejto témy.
-
guess.whoo
Redeemer
proste melies to iste dookola a nedokazes pripustit fakty. OK zlegalizujme dymovnice a pyto, kto im zakaze tie delobuchy pouzivat proti inym fans alebo usporiadatelov ci policii? nas kamerovy system na stadionoch to nebude urcite. Hovoris ze zvalujem vinu na vsetkych bez rozdielu ako keby sa ten rozdiel doteraz dal urcit. Pokial nebude mozne zosobnit nepristojne spravanie na stadionoch tak neexistuje ze ta trana peticia prejde.
Innocence:
Keby sa upravila legislatíva v prospech fanúšikov a pyro by sa povolilo, samotné ultras skupiny by si ustrážili a poriešili prípadných dobrodruhov. To sa napr. stalo aj teraz počas derby Slovana s Trnavou. Netvrdím, že by sa nestal už nikdy žiadny delikt, ale určite by nešlo o žiadnu situáciu "ohrozujúcu bezpečie na štadióne," ako to tu prezentujete. Opäť opakujem: stačí sa pozrieť na krajiny, kde sa pyro hojne používa a či sa tam ľudia boja chodiť na štadión - opak je pravdou. Na SK je to presne opačné: tribúny poloprázdne a to aj napriek tomu, že používanie pyra tu bolo vždy poskromné a teraz je úplne kriminalizované. Naopak, hrozí ďalší úpadok a bojkoty.
Čiže stav je takýto, fakty si nedokážete pripustiť vy. Navyše, guess, pozri sa, aká je reálna situácia v Anglicku, nie tie rozprávky, čo si tu ty vypisoval:
Zo zahraničia: V Anglicku sa rozmáha pyro
Omyly a mýty ministra školstva Čaploviča o fanúšikoch v Anglicku
Bolo to ojedinelé preto, lebo to bol ojedinelý čin magora. Zákaz samotný nič nevyrieši. Pozri sa na potraty: tam, kde sú zakázané, je ich viac.Presne tak, bol ojedinelý, lebo pyrotechnika je na štadiónoch zakázaná. Ak by bola povolená, podobné veci by sa stávali častejšie. Áno, aj takéto výbušniny by sa tam čoraz viac vyskytovali.
Keby sa upravila legislatíva v prospech fanúšikov a pyro by sa povolilo, samotné ultras skupiny by si ustrážili a poriešili prípadných dobrodruhov. To sa napr. stalo aj teraz počas derby Slovana s Trnavou. Netvrdím, že by sa nestal už nikdy žiadny delikt, ale určite by nešlo o žiadnu situáciu "ohrozujúcu bezpečie na štadióne," ako to tu prezentujete. Opäť opakujem: stačí sa pozrieť na krajiny, kde sa pyro hojne používa a či sa tam ľudia boja chodiť na štadión - opak je pravdou. Na SK je to presne opačné: tribúny poloprázdne a to aj napriek tomu, že používanie pyra tu bolo vždy poskromné a teraz je úplne kriminalizované. Naopak, hrozí ďalší úpadok a bojkoty.
Čiže stav je takýto, fakty si nedokážete pripustiť vy. Navyše, guess, pozri sa, aká je reálna situácia v Anglicku, nie tie rozprávky, čo si tu ty vypisoval:
Zo zahraničia: V Anglicku sa rozmáha pyro
Omyly a mýty ministra školstva Čaploviča o fanúšikoch v Anglicku
Ty to prezentuješ tak, akoby malo pyro pritiahnuť fanúšikov na štadión. Nonsens. Ja to vidím tak, že napr. na Balkáne chodia fanúšikovia na futbal AJ NAPRIEK pyrotechnike, nie VĎAKA nej.
A tie články z ultras.sk - to hádam nemyslíš vážne.
The research, which was conducted with 1,635 Premier League supporters, found that 87% of fans believe that pyrotechnics such as flares and smoke bombs are dangerous at matches, and that 86% were concerned for their safety. The FA
A tie články z ultras.sk - to hádam nemyslíš vážne.
The research, which was conducted with 1,635 Premier League supporters, found that 87% of fans believe that pyrotechnics such as flares and smoke bombs are dangerous at matches, and that 86% were concerned for their safety. The FA
-
guess.whoo
Redeemer
ta tabulka sa datuje od kedy? vyskytne sa jeden pripad za sezonu a ako som uz x krat pisal, tam to funguje tak, ze clovek ktory sa dopusti deliktu ma dozivotny zakaz vstupu na ligu v Anglicku. Tu to nefunguje tak co by malo branit chuliganom v pachani zla?
Ako sa s nim vysporiadaju vlastni fans mi vysvetli? daju mu na zadok?
nevypytaju ho od mamky na dalsi zapas?
proste nefunguje ziadna prevencia a jedine riesenie je toto.
Ake rozpravky zas? ty si uz pripeceny? ja som pisal z vlastnej skusenosti. kolko krat ti to mam vysvetlovat?
proste nefunguje ziadna prevencia a jedine riesenie je toto.
Ake rozpravky zas? ty si uz pripeceny? ja som pisal z vlastnej skusenosti. kolko krat ti to mam vysvetlovat?
Innocence: Ale kde. To vy to tu prezentujete ako medzinárodnú teroristickú hrozbu, kvôli ktorej by sa mali ľudia báť chodiť na futbal.
guess.whoo:
Tvoja vlastná skúsenosť je irelevantná, bavíme sa o globálnom probléme, nie o tvojej traume z delobuchu pod nohami. Pokiaľ sa chcem vyhnúť akejkoľvek možnosti niečoho "nebezpečného," nemáš čo liezť do ultras sektorov, ale ísť na hlavnú tribúnu na sedenie a tam si na podsedáku lúskať semiačka. Garantujem ti, že sa ni ABSOLÚTNE NIČ nestane a môžeš byť úplne pokojný.
Kód: Vybrať všetko
Ty to prezentuješ tak, akoby malo pyro pritiahnuť fanúšikov na štadión.Čo by som nemal myslieť vážne? Vaša rétorika je podobná tej Čaplovičovej. Tie články ukazujú, že realita je iná.A tie články z ultras.sk - to hádam nemyslíš vážne.
guess.whoo:
Áno, a ešte tresť smrti by som pridal. Je to ohromný hriech, odpáliť svetlicu vo svojom vlastnom ultras sektore. Ono Anglicko je prípad sám o sebe, to je štát presne z dielne Orwella čo sa týka Veľkého brata.dopusti deliktu ma dozivotny zakaz vstupu na ligu v Anglicku
Vidno ako sleduješ dianie a túto tému. Má vôbec zmysel diskutovať ďalej s takýmto ignorantom? A akom páchaní zla? Opäť sa pýtam: je odpálenie svetlice, dymovnice a pod. ZLO? Zlo pre koho? Komu tým človek škodí? Ak si teda nezaregistroval, máme platný nový represívny zákon, ktorý sa správa k fanúšikovi ako ku kriminálnikovi.Tu to nefunguje tak co by malo branit chuliganom v pachani zla?
Ako som spomenul - vidno ako sleduješ dianie..vieš toho málo, ale mudruješ, lebo si bol na nejakom zápase v Anglicku. ROFL.Ako sa s nim vysporiadaju vlastni fans mi vysvetli? daju mu na zadok?nevypytaju ho od mamky na dalsi zapas?
Tvoja vlastná skúsenosť je irelevantná, bavíme sa o globálnom probléme, nie o tvojej traume z delobuchu pod nohami. Pokiaľ sa chcem vyhnúť akejkoľvek možnosti niečoho "nebezpečného," nemáš čo liezť do ultras sektorov, ale ísť na hlavnú tribúnu na sedenie a tam si na podsedáku lúskať semiačka. Garantujem ti, že sa ni ABSOLÚTNE NIČ nestane a môžeš byť úplne pokojný.
-
guess.whoo
Redeemer
ja nesledujem dianie v PL a okolo futbalu?
teraz si ma dorazil. Tu na fore je len malo ludi, ktori sa venuju dianiu tak ako ja a ty medzi nich urcite nepatris. Je to na polemiku, ale dovolim si to tvrdit. Ako som uz nie len ja ale aj innocence x krat napisali, nejde ani tak o tie dymovnice, tie by sa zniest naveľa dali, ide tu hlavne o delobuchy.
Chces mi vari vyvratit aj ten fakt o zakaze vstupu na ligove travniky? ze to nepomohlo? zrejme vies ako to vypadalo predtym ako sa to tam uplatnilo a aka je kultura, pocet zranenych atd teraz. Co je teda lepsie pre fanusika? ked popasie na chvilku oci na dyme, alebo ked nemusi zasahovat zachranka na kazdom zapase ako to bolo pred zavedenim opatreni?
To pachanie zla som naschval nadniesol takisto ako aj tebou citovany druhy prispevok schvalne.
Uplne ignorujes to co postol innocence. ten prieskum robila FA a ked sa 87% ludi vyjadri, ze chodi radsej na zapasy a citi sa bezpecnejsie je uplne jasne, ze nemozes protiargumentovat nejakou trapnou slovenskou ultras strankou, ktora je zaujata.
Chces mi vari vyvratit aj ten fakt o zakaze vstupu na ligove travniky? ze to nepomohlo? zrejme vies ako to vypadalo predtym ako sa to tam uplatnilo a aka je kultura, pocet zranenych atd teraz. Co je teda lepsie pre fanusika? ked popasie na chvilku oci na dyme, alebo ked nemusi zasahovat zachranka na kazdom zapase ako to bolo pred zavedenim opatreni?
To pachanie zla som naschval nadniesol takisto ako aj tebou citovany druhy prispevok schvalne.
Uplne ignorujes to co postol innocence. ten prieskum robila FA a ked sa 87% ludi vyjadri, ze chodi radsej na zapasy a citi sa bezpecnejsie je uplne jasne, ze nemozes protiargumentovat nejakou trapnou slovenskou ultras strankou, ktora je zaujata.
Máš problém s čítaním a nadväznosťou textu? Nesleduješ zjavne slovenské dianie, preto tie tvoje trápne poznámky o mamke a dávaní na zadok - na také stupídnosti by som ani nemal reagovať.
A čo vyzerá lepšie? Viď. obr.
+ nejaké videá:
..a potom prídeš ty s výskumom od inštitúcie ako SFZ, teda tej, ktorá priamo represiu vyvoláva a potrebuje si ju odôvodniť. Tvoje (vaše) démonizovanie je úplne smiešne a nekorešponduje s realitou na tribúnach.
K tomu som sa vyjadroval už, delobuchy nech by sa pokojne aj zakázali, sú úplne okrajové a nepotrebné. Ide o vizuálnu stránku, tam sú potrebné svetlice, dymovnice, stroboskopy a pod.Ako som uz nie len ja ale aj innocence x krat napisali, nejde ani tak o tie dymovnice, tie by sa zniest naveľa dali, ide tu hlavne o delobuchy.
Kde som ti také niečo chcel vyvracať? To je pekné, že si nastolíš sám otázku a potom na ňu odpovedáš. Anglicko je typický príklad "moderného futbalu." Naozaj to nie je cesta, ktorou by sa malo fandenie uberať. Zachraňuje to iba to "povestné" spievanie chorálov, ale to je na prezentáciu málo v porovnaní s inými krajinami sveta. A nepleť dokopy prosím ťa problematiku hooligans s ultras prezentáciou a pyrom.Chces mi vari vyvratit aj ten fakt o zakaze vstupu na ligove travniky?
Takýto výskum je úplne odveci. Po prvé, ani mu nedôverujem a po druhé, ani by som sa nečudoval, keby už stihli tým Angličanom navštevujúcim zápasy vymlieť mozgy s tou "bezpečnosťou." Potom to môže mať aj takéto dopady. VYSVETLI MI, ako je možné, že inde na svet pyro nemá žiadny podiel na to, že by sa ľudia báli chodiť na zápasy a boli prázdne štadióny?Uplne ignorujes to co postol innocence. ten prieskum robila FA a ked sa 87% ludi vyjadri, ze chodi radsej na zapasy a citi sa bezpecnejsie je uplne jasne, ze nemozes protiargumentovat nejakou trapnou slovenskou ultras strankou, ktora je zaujata.
A čo vyzerá lepšie? Viď. obr.
+ nejaké videá:
..a potom prídeš ty s výskumom od inštitúcie ako SFZ, teda tej, ktorá priamo represiu vyvoláva a potrebuje si ju odôvodniť. Tvoje (vaše) démonizovanie je úplne smiešne a nekorešponduje s realitou na tribúnach.
-
guess.whoo
Redeemer
a vies na com sa zacala cela tato debata? na peticii kde nie je jasne vyclenene co sa pouzivat moze a co nie. podla mna je schvalne tak zle postavena aby sa vytvorili okienka pre delobuchy. Neslo o nic ine
este, ze pyrotechnika je jedina vec, ktora je na nasom futbale zla...
-
guess.whoo
Redeemer
tak na korupciu, spreneverovanie penazi a tipovanie by bolo treba dalsie vlakno tak neviem naco to sem teraz pleties