Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?
Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?
Ahojte. Mam mensiu dilemu ktoremu z dvoch jazykov (C++/ Java) sa venovat primarne a naucit sa ho najlepsie. Viem ze ked jeden jazyk budem ovladat dobre tak sa dalsie ucia lahsie. No neviem sa rozhodnut ktoremu sa venovat momentalne s najvyssou prioritou a ako je to z pohladu v praxy kedze C++ sa pouziva len na vyvoj desktop appiek pre windows a pri jave ma laka vyvoj aplikacii pre android. No kedze mam k desktopu blizsie uz od mala tak sa neviem rozhodnut ci bude lepsie sa venovat vyvoju dekstopovych appiek pre win alebo vyvoj android aplikacii. Dakujem za postrehy
Re: Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?
Záleží na tom, či si skôr typ "dajte mi nástroje, je mi jedno ako pracujú a ako idú rýchlo, chcem len urobiť funkčný program" - v tom prípade je tvoj jazyk java/c#,
alebo si skôr typ "zaujíma ma, ako počítač funguje a ako by som mohol robiť rýchle, optimalizované programy a výpočty"
Či chceš byť skôr expert java/c# developer a brať 5000eur plat, alebo chceš byť expert vývojár technológií a brať 5000eur plat. Ono ten vývoj technológií nie je priamo narážka na C++, ale je predpoklad, že ak si v tej C++ "skupine ľudí", tak sa časom dostaneš aj do hlbín počítačov (assembler, nízkúrovňová komunikácia, moduly v podobe knižníc pre iné jazyky/nástroje, parallel computing, optimalizačné problémy apod)
Ak si v "java skupine ľudí", tak ti bude typicky jedno ako funguje počítač a budeš využívať len hotové zdokumentované technológie.
Existuje ešte aj nejaká skupina medzi, že robíš aplikáciu v C++ (napr Qt, alebo niečo od MS), ale to je v podstate len využívanie syntaxe jazyka. Ak vieš C++ perfektne, tak v ňom pravdepodobne nerobíš to, čo sa typicky robí v jave/c#/inom vyššom jazyku.
Toť môj názor, niekto ma tu určite príde linčovať.
alebo si skôr typ "zaujíma ma, ako počítač funguje a ako by som mohol robiť rýchle, optimalizované programy a výpočty"
Či chceš byť skôr expert java/c# developer a brať 5000eur plat, alebo chceš byť expert vývojár technológií a brať 5000eur plat. Ono ten vývoj technológií nie je priamo narážka na C++, ale je predpoklad, že ak si v tej C++ "skupine ľudí", tak sa časom dostaneš aj do hlbín počítačov (assembler, nízkúrovňová komunikácia, moduly v podobe knižníc pre iné jazyky/nástroje, parallel computing, optimalizačné problémy apod)
Ak si v "java skupine ľudí", tak ti bude typicky jedno ako funguje počítač a budeš využívať len hotové zdokumentované technológie.
Existuje ešte aj nejaká skupina medzi, že robíš aplikáciu v C++ (napr Qt, alebo niečo od MS), ale to je v podstate len využívanie syntaxe jazyka. Ak vieš C++ perfektne, tak v ňom pravdepodobne nerobíš to, čo sa typicky robí v jave/c#/inom vyššom jazyku.
Toť môj názor, niekto ma tu určite príde linčovať.