Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mani
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?

Príspevok od používateľa Mani »

Ahojte. Mam mensiu dilemu ktoremu z dvoch jazykov (C++/ Java) sa venovat primarne a naucit sa ho najlepsie. Viem ze ked jeden jazyk budem ovladat dobre tak sa dalsie ucia lahsie. No neviem sa rozhodnut ktoremu sa venovat momentalne s najvyssou prioritou a ako je to z pohladu v praxy kedze C++ sa pouziva len na vyvoj desktop appiek pre windows a pri jave ma laka vyvoj aplikacii pre android. No kedze mam k desktopu blizsie uz od mala tak sa neviem rozhodnut ci bude lepsie sa venovat vyvoju dekstopovych appiek pre win alebo vyvoj android aplikacii. Dakujem za postrehy
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Primarne sa ucit C++ alebo Javu ?

Príspevok od používateľa BX »

Záleží na tom, či si skôr typ "dajte mi nástroje, je mi jedno ako pracujú a ako idú rýchlo, chcem len urobiť funkčný program" - v tom prípade je tvoj jazyk java/c#,
alebo si skôr typ "zaujíma ma, ako počítač funguje a ako by som mohol robiť rýchle, optimalizované programy a výpočty"

Či chceš byť skôr expert java/c# developer a brať 5000eur plat, alebo chceš byť expert vývojár technológií a brať 5000eur plat. Ono ten vývoj technológií nie je priamo narážka na C++, ale je predpoklad, že ak si v tej C++ "skupine ľudí", tak sa časom dostaneš aj do hlbín počítačov (assembler, nízkúrovňová komunikácia, moduly v podobe knižníc pre iné jazyky/nástroje, parallel computing, optimalizačné problémy apod)
Ak si v "java skupine ľudí", tak ti bude typicky jedno ako funguje počítač a budeš využívať len hotové zdokumentované technológie.

Existuje ešte aj nejaká skupina medzi, že robíš aplikáciu v C++ (napr Qt, alebo niečo od MS), ale to je v podstate len využívanie syntaxe jazyka. Ak vieš C++ perfektne, tak v ňom pravdepodobne nerobíš to, čo sa typicky robí v jave/c#/inom vyššom jazyku.

Toť môj názor, niekto ma tu určite príde linčovať.
Napísať odpoveď