ospravedlnujem sa ti ze som tak vybuchol ... bolo to dost arogantne pisane a sa ma to dotklo ...gogo956 napísal:Ziadam o vysvetlenie, preco som zo strany tychto "nabozenskych" ludi osocovany a urazany len preto ze poukazujem na doložené historicke skutocnosti.
Stale cakam na odpoved ohladom predkožky, plus by ma tiez zaujimal ich nazor na skutocnost ze v roku 725 daroval papez kralovi Pipinovi Kratkemu Jezisove sandale. Tiez katedrala v Trevire obsahuje udajne rucho Kristovo,je ale dost zaujimave ze prve zmienky o tejto relikvii su az od roku 1512.
lebo su to pseudohistoricke fakty.... ja osobne som reagoval na klananie sa predkozke....
krestania sa klanaju len bohu .... nikomu ani nicomu inemu ... (neklaniame sa ani pannenke marii ani svatym ... ) co sa tyka relikvii v mojom zivote nemaju nejake osobitne miesto... ale v cirkvi stotoznuju toho cloveka ktoremu patria ... cize hodnoty ktore vytvoril... nie je mojim cielom skumat ci su prave alebo nie ... v podstate mi to je jedno ... ten clovek ktory to skuma ma za to zodpovednost nie ja ...
urcite mali v r 725 dostatocne vedecke metody aby spravne vedeli posudit ci je to jezisova predkozka alebo nie.... (nevedeli spravne posudit tvar zeme ... )
bohuzial cirkev musela davat odpovede na otazky ktore aj sama nepoznala .... aj ked v tej dobe bola vedecky asi na tom najlepsie ... ale to nie je hlavnou ulohou cirkvi... hlavnou ulohou nabozenstva je ako zit kristovo ucenie lasky a zit s bohom ... cize ako dosiahnut zivot vecny a oslaveny ...