Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Makovnik to si robis srandu? Tak si vypocuj vyjadrenia Fresa, keby bol Kiska tak nezavisly tak jasne povie, ze s nimi on nema nic. Ale on ma kampan postavenu na ficovi takze to nikdy nespravi.
Zjavne netusis, o com tocis
...preco som sa vobec zapojil do tejto diskusie je ako kazdy kisko volic a radikalny antificista sa hra na to, ze len on vie co je spravne a dobre...

Makovnik kludne si vol koho chces ale zo mna prestan robil nesvojpravneho. Nesojpravni su volici pravice, ktori ju podporovali pri privatizovani ziskovych statnych podnikov svojimi hlasmi. A teraz maju plnu hubu reci o zadlzovani deti nasich deti. Ja neviem ci polovica slovakov zije niekde na Marse ale dnesny monetarny system funguje na zaklade dlhu, tak s tymito a podobnymi argumentmi mozte ist niekam na lamparen. Najviac nas zadlzili ti, co zabranili nasmu statu vytvarat zisk.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

BX napísal:vy, ktorí nejdete voliť, prosím, opíšte mi kandidáta na prezidenta podľa vašeho gusta.
Nikto :smt049
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

hughito napísal:- Žiaľ, to nie je o hraniciach malosti, ale o politickej realite od jej vzniku. Samozrejme, nemožno dopredu všetkých odsúdiť len preto, že ide "o politikov," ale v takto sprofanovanom (históriou a praxou) "remesle," je skepsa úplne legitímna.
- Nie, nesvedčí to o lenivosti a nevedomosti. Vieš toto nejak rozviesť? Prečo by to nemohlo byť prejavom nesúhlasného názoru, keď úplne fakticky x ľudí takto prejavuje svoju nesúhlas či už so zostávajúcimi kandidátmi/pol. stranami, či so systémom ako takým?
- Pre mňa sú z princípu rovnaký, áno.
- Skepsa by bola legitimna v pripade, ak za danou osobou stoja aspon nejake politicke vysledky. Zaroven je v tej vete dolezite spojenie "nikto ma nepresvedci" - to konkretne je prejav obmedzeneho pohladu na svet.
- Do tej vety o lenivosti som este vynechal dalsi mozny dovod - nezaujem o politicke dianie. No ked sa niekto zapoji do debaty o prezidentoch a hadze nazory, asi tazko bude bez zaujmu, ibaze by to bol charakter ala Fico, ten si naserie do huby na pockanie.
Na volebnom listku nemame moznost "nesuhlas", tym padom nevolenie nie je vyjadrenim nazoru. Neviem kolkokrat to treba opakovat. Nikto nevie, preco ten a ten nesiel volit, teda sa to neda principialne povazovat za nesuhlas. Napr. v prvom kole som bol bohuzial aj ja nevolic, lebo som rano musel akurat odcestovat prec a nebolo kedy odvolit. Znamena to nesuhlas? asi tazko.
- Z bodu A do bodu B sa mozes odviezt aj v Trabante, aj v BMW7, z principu obe su auta. Bude vsak aj jazda rovnaka??
KaptMichal napísal:Makovnik to si robis srandu? Tak si vypocuj vyjadrenia Fresa, keby bol .....
Nesojpravni su volici pravice, ktori ju podporovali pri privatizovani ziskovych statnych podnikov svojimi hlasmi. A teraz maju plnu hubu reci o zadlzovani deti nasich deti. Ja neviem ci polovica slovakov zije niekde na Marse ale dnesny monetarny system funguje na zaklade dlhu, tak s tymito a podobnymi argumentmi mozte ist niekam na lamparen. Najviac nas zadlzili ti, co zabranili nasmu statu vytvarat zisk.
Freso robil Kiskovi promo alebo bol jeho volebny poradca? nezda sa mi. Ked dakto vyjadri suhlas a podporu kandidatovi, neznamena to, ze za nim stoji, dosadil ho a podporuje ho financne a vedomostami. Preco by mal odmietat ich podporu? wtf?? :smt104

Kto zabranil nasmu statu vytvarat zisk?? ako, kedy, cim? Zjavne netusis, o com rozpravas, lebo stat vytvara zisk z danovych a nedanovych prijmov, dividend a spol. Fungovanie financneho systemu nie je na zaklade dlhu; funguje na zaklade spotreby a ta sposobuje dlh, ak je spotreba vyssia ako prijem. Dlh je dosledok, nie princip. Motas hrusky s jablkami. Stat moze mat bez problemov vyrovnany rozpocet, len treba taky zostavit.
Plna huba zadlzovania je predsa realita, ak ti daco vravi termin HDP a verejny dlh v % v pomere k HDP. Ze to stupa je fakt.
Spoj si roky a odsleduj si, kedy stupa a kedy klesa: http://www.euroekonom.sk/ekonomika/ekon ... nska-2008/
https://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=3573
http://www.rozpoctovarada.sk/svk/rozpoc ... oj-dlhu-sr
Napoviem, ze najprv od 1995 do 2002 stupal, neskor zacal klesat az do 2008 a potom znova stupal az doteraz. Vsimni si narast hned potom, co nastupil v 2012 znova KSSmer do vlady, ako to poskocilo. Kedy fungovala ktora vlada, snad vies. Ale pre istotu poviem, ze 1998-2005 bola pravica, 2006-2010 lavica, od 2012 znova lavica.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Dobrá rada: Nezapájaj sa do verejnej diskusie o tomto štáte, keď ti je tento štát úplne ukradnutý.
Ďalej čakám na nejaké rozumné odpovede.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

:D
Prílohy
1601397_10152307909709904_1926858242_n.png
Fery
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fery »

Ako, kto chce ísť voliť nech ide, kto nechce nech nejde,,, ale ten kto nepôjde, stráca právo nadávať na politiku a vládu, lebo o tom nerozhodoval :D,, tak už len kôli tomu idem voliť :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

xH4wK napísal: Takze ty volit nepojdes preto, ze tym chces prejavit svoj nesuhlas s cim ?
Neviem ale ak by si nebol lenivy tak si prejdes fakty o Ficovi a fakty o Kiskovi a hned ti je jasne, koho volit ..
Ale ak volit nejdes, tak prosim ta ani neprispievaj do tejto temy..
Nie, ja nevolím, lebo sa nezúčastňujem volebného procesu, ktorý legitimizuje súčasný systém, to je celé. Ale sledujem toto dianie lepšie jak ty, tak si odpusť tieto poznámky a vyháňanie ma.

Makovnik:

Ja to dianie sledujem,politológiu aj študujem..viackrát tu opakujem: nejde o lenivosť, nezáujem. Ja mám napozerané všetky debaty, prečítaných x článkov, a aj preto si tu môžem dovoliť dávať rôzne hodnotiace stanoviská, či na kandidátov, alebo aj na voličov. Otázka môjho nevolenia konkrétne u mňa nie je o nejakom nesúhlase so zostávajúcimi kandidátmi; u mňa je to principálny postoj k voľbám ako takým.

karmista: Pouč ma o tom, čo je a čo nie je veda.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

A ten principialny postoj je taky, ze volby ignorujes, lebo chces vyjadrit prostest voci tomuto systemu?
Ved ked to studujes, tak prave preto by si mal chapat, ze okrem osobnej nechuti nevyjadrujes navonok vobec nic. Boj s veternymi mlynmi.

Ak mas vsetko napozerane/nacitane/..., je tiez paradoxne, ze nevies zaujat postoj k jednotlivym kandidatom, ktoreho by si hoci len hypoteticky volil.

Nad tymto sa mozem akurat smiat: " sa nezúčastňujem volebného procesu, ktorý legitimizuje súčasný systém," Uz aby si hladal lepsi sposob, ako zostavit nejaku formu vlady v state :D Som zvedavy, na co by si prisiel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

K týmto otázkam som sa tu už vyjadril v x témach, tak to nechám tak, nech sa nespamuje.

A ani hypoteticky by som nevolil žiadneho. Voľba medzi politikmi nie u mňa proste o nejakej lepšej/horšej možnosti.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nevoliť, to nie je len nejaký čin alebo rebélia, to je priam stav mysle ! :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Viete mi niekto prezradit, co by sa stalo keby "vyhrali" neplatne hlasy ? Cize napr. 40% neplatne hlasy, 35% kiska, 25% fico...

Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

šak v prvom kole Nikto (ne)dostal 56,6%, snáď sa zopakuje tento triumf :lol: nestalo by sa asi nič, len to aj o niečom vypovedá
vysledky-1-kola.png
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Staci ziskat o jeden hlas viacej ako oponent. Kludne sa moze nezucastnit 99,999999% obyvatelov, nic to nezmeni.

Ano, ak by sme boli v kulturnej krajine, tak by to nieco mohlo znamenat a zmenit. Ale u nas to takto nefunguje. Reflexia ziadna, vacsina politikov uplne odtrhnuta od reality, akonahle ma moc, tak sa jej dobrovolne nevzda. Aj ak by ho volil co len jeden volic.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

ja sa pytam na nieco ine, nie neist volit, ale vhodit neplatny hlas... kde by bolo oficialne vo vysledkoch, podiel z celkoveho poctu hlasov - neplatne hlasy 40%
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

To by museli byt volby povinne, aby sa ratali aj "neplatne" ziadne hlasy ako regulerny hlas pre nikoho.
vladenko007
VIP
VIP

Waagbistritz69 napísal:šak v prvom kole Nikto (ne)dostal 56,6%, snáď sa zopakuje tento triumf :lol: nestalo by sa asi nič, len to aj o niečom vypovedá
Ale to je 56 percent z celkového počtu ľudí ktorý na to klikli na tej stránke. A tiež neber že to číslo pod percentami je počet ľudí čo označili Nikto To je 56 percent celkových voličov.

To by si tak jednoducho mohol povedať že to o niečom vypovedá aj tu v téme podľa nášho hlasovania že: Kiska 80, Fico 6, a nepôjdem 14 percent

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2014, 9:28)
výsledky prieskumu: fico vs. kiska

http://www.funradio.sk/novinky/26120-vy ... -vs-kiska/
Prílohy
Snímka obrazovky (45).png
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

vladenko007 - Nic nehovoriaci prieskum. Babky pocuvaju slovensky rozhlas, devin a reginu :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

tak dufam ze vysledok bude ako tu v prieskume ... kisku sice moc nepozname ... ale ficka pozname az moc dobre a prave preto ho nepojdem volit.... nemam taku kratku pamat ako babky demokratky...
inac zaujimave video o ukrajine http://gloria.tv/?media=577575
vladenko007
VIP
VIP

wladas napísal:vladenko007 - Nic nehovoriaci prieskum. Babky pocuvaju slovensky rozhlas, devin a reginu :)
Čítal si debatu pod prieskumom?
Aj za seba môžem povedať že poznám 5 ktorí určite Fica voliť nebudú. A tých čo chodia na MDŽ s ficom není až tak veľa. :D
Prílohy
Snímka obrazovky (48).png
Napísať odpoveď