hughito napísal:- Žiaľ, to nie je o hraniciach malosti, ale o politickej realite od jej vzniku. Samozrejme, nemožno dopredu všetkých odsúdiť len preto, že ide "o politikov," ale v takto sprofanovanom (históriou a praxou) "remesle," je skepsa úplne legitímna.
- Nie, nesvedčí to o lenivosti a nevedomosti. Vieš toto nejak rozviesť? Prečo by to nemohlo byť prejavom nesúhlasného názoru, keď úplne fakticky x ľudí takto prejavuje svoju nesúhlas či už so zostávajúcimi kandidátmi/pol. stranami, či so systémom ako takým?
- Pre mňa sú z princípu rovnaký, áno.
- Skepsa by bola legitimna v pripade, ak za danou osobou stoja aspon nejake politicke vysledky. Zaroven je v tej vete dolezite spojenie "nikto ma nepresvedci" - to konkretne je prejav obmedzeneho pohladu na svet.
- Do tej vety o lenivosti som este vynechal dalsi mozny dovod - nezaujem o politicke dianie. No ked sa niekto zapoji do debaty o prezidentoch a hadze nazory, asi tazko bude bez zaujmu, ibaze by to bol charakter ala Fico, ten si naserie do huby na pockanie.
Na volebnom listku nemame moznost "nesuhlas", tym padom nevolenie nie je vyjadrenim nazoru. Neviem kolkokrat to treba opakovat. Nikto nevie, preco ten a ten nesiel volit, teda sa to neda principialne povazovat za nesuhlas. Napr. v prvom kole som bol bohuzial aj ja nevolic, lebo som rano musel akurat odcestovat prec a nebolo kedy odvolit. Znamena to nesuhlas? asi tazko.
- Z bodu A do bodu B sa mozes odviezt aj v Trabante, aj v BMW7, z principu obe su auta. Bude vsak aj jazda rovnaka??
KaptMichal napísal:Makovnik to si robis srandu? Tak si vypocuj vyjadrenia Fresa, keby bol .....
Nesojpravni su volici pravice, ktori ju podporovali pri privatizovani ziskovych statnych podnikov svojimi hlasmi. A teraz maju plnu hubu reci o zadlzovani deti nasich deti. Ja neviem ci polovica slovakov zije niekde na Marse ale dnesny monetarny system funguje na zaklade dlhu, tak s tymito a podobnymi argumentmi mozte ist niekam na lamparen. Najviac nas zadlzili ti, co zabranili nasmu statu vytvarat zisk.
Freso robil Kiskovi promo alebo bol jeho volebny poradca? nezda sa mi. Ked dakto vyjadri suhlas a podporu kandidatovi, neznamena to, ze za nim stoji, dosadil ho a podporuje ho financne a vedomostami. Preco by mal odmietat ich podporu? wtf??
Kto zabranil nasmu statu vytvarat zisk?? ako, kedy, cim? Zjavne netusis, o com rozpravas, lebo stat vytvara zisk z danovych a nedanovych prijmov, dividend a spol. Fungovanie financneho systemu nie je na zaklade dlhu; funguje na zaklade spotreby a ta sposobuje dlh, ak je spotreba vyssia ako prijem. Dlh je dosledok, nie princip. Motas hrusky s jablkami. Stat moze mat bez problemov vyrovnany rozpocet, len treba taky zostavit.
Plna huba zadlzovania je predsa realita, ak ti daco vravi termin HDP a verejny dlh v % v pomere k HDP. Ze to stupa je fakt.
Spoj si roky a odsleduj si, kedy stupa a kedy klesa:
http://www.euroekonom.sk/ekonomika/ekon ... nska-2008/
https://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=3573
http://www.rozpoctovarada.sk/svk/rozpoc ... oj-dlhu-sr
Napoviem, ze najprv od 1995 do 2002 stupal, neskor zacal klesat az do 2008 a potom znova stupal az doteraz. Vsimni si narast hned potom, co nastupil v 2012 znova KSSmer do vlady, ako to poskocilo. Kedy fungovala ktora vlada, snad vies. Ale pre istotu poviem, ze 1998-2005 bola pravica, 2006-2010 lavica, od 2012 znova lavica.