Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa javatar »

Soviet napísal:To by museli byt volby povinne, aby sa ratali aj "neplatne" ziadne hlasy ako regulerny hlas pre nikoho.
Nemuseli. Bral by som to tak, ze kto volit nejde tak mu je to jedno. Neplatny hlas by bol znamenie nespokojnosti s kandidatmi. Ak by bolo neplatnych hlasov vacsina tak vtedy zacat riesit pricinu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A kto by tu pricinu riesil a ako?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Kto? Ako bolo spomenute - muselo by tom vzist zo sebareflexie politikov. Takze v momentalnom geopolitickom priestore nemozne.

A ako? To zalezi od priciny predsa ;)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Nepochopili ste ma, spytam sa inak, pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb ? Vzdy to bolo len nejake obrazne poviem 0,00001% ale co ak by mohla nastat taka masivna kampan, ze by ludia jednoducho vhodili neplatny hlas a neplatny hlas by volby vyhral ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb
bodka
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Maximalne by bol z toho boom pre media.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tie neplatne hlasy sa rozdeluju - "0,5 hlasu" pre kazdeho kandidata, ci?
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Keby si sa riadil tym videom, tak by to pomohlo akurat tak Ficovi, ktory ma stabilnu volicsku zakladnu. Prave Kiskova vyhoda spociva v tom ze uchmatne hlasy ostatnych kandidatov. Kolko ludi volilo Nikoho, nikoho skutocne nezaujima, priamy vplyv to na vysledok volieb nema.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Cim menej ludi pride volit, resp vhodi neplatny hlas, tym menej romov a bezdakov bude treba kupit.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Neplatný hlas sa nepočíta ako hlas, bodka. Je to iba štatistický záznam. Pri každých voľbách býva tak okolo 0,3% neplatných hlasov z celkového počtu. Ak si to náhodou niekto stále nevšimol, tak pravidelne protestuje polovičná alebo až nadpolovičná väčšina voličov, tým že vyjadrí svoj nezáujem k volbám a nepríde.
Platia aj voľby do europarlamentu, pritom sa zúčastní len niečo vyše 20% opravnených voličov, preto dobrovolne prísť do volebnej miestnosti a vhodiť neplatný hlas do urny je asi tá najneefektívješia forma protestu, skôr ak by niekoho zvolili na protest niečomu, napr. taký Kotleba v BB...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead napísal:Nepochopili ste ma, spytam sa inak, pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb ? Vzdy to bolo len nejake obrazne poviem 0,00001% ale co ak by mohla nastat taka masivna kampan, ze by ludia jednoducho vhodili neplatny hlas a neplatny hlas by volby vyhral ?
Ako môže neplatný hlas vyhrať? :lol:

Neplatný hlas je na úrovni neodovzdaného hlasu. Ide o nejaké osobný pocit, protest, ale fakticky je to úplne zbytočné. A už úplne nežiaduce je neplatné hlasy a pod. protesty aplikovať vo voľbách do parlamentu.

http://hdche.blogspot.sk/2012/03/volit- ... balky.html
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

...jednu vec treba ficovi uznat ... ten aj z potapjucej lode dokaze strielat ... s tym korcom nemal chybu ... najskor som myslel ze je to omyl ... az ked som videl fotky z tej akcie som si uvedomil ze korec ma uz 90 rokov.... no urcite sa najde vela ludi co odporucanie Korca budu slepo nasledovat... v lepsom pripade volit nepojdu .... fico chape ze ak chce vyhrat musi si odkrojit z hlasov katolikov ... preto sientologovia preto korec.... smeraci a katolici su najdisciplinovanejsi volici ....

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2014, 13:36)
cssco napísal:Keby si sa riadil tym videom, tak by to pomohlo akurat tak Ficovi, ktory ma stabilnu volicsku zakladnu. Prave Kiskova vyhoda spociva v tom ze uchmatne hlasy ostatnych kandidatov. Kolko ludi volilo Nikoho, nikoho skutocne nezaujima, priamy vplyv to na vysledok volieb nema.
plne suhlasim
tieto volby budu aj preferencie smeru pre dalsie volby ...
... pre SMER to bude prehra tak ci tak .... ludia na slovensku volia osobnosti nei strany .. (meciar dzurinda fico atd) ... ak fico vyhra SMER strati vodcu a osobnost ktorou by volici mohli ist (ale konecne by sa mohla doriesit kauza Gorila ... kedze by mal Fico v rukach amnestiu .... ), ak fico prehra bude to jasny signal ze SMER straca preferencie a v dalsich volbach nad 50 percent mat nebude a vladu nebude mat s kym zalozit ... naskyta sa ale vsak otazka ze ak nie fico tak kto ?
najde sa nejaka normalna politicka strana ktora bude okrem svojich zaujmou presadzovat aj zaujmi ludi ... ??
ja zatial taku ziadnu nepoznam---
hughito
Redeemer
Redeemer

Tie Kiskove kecy včera o tom, ako ľudia majú uveriť tomu, že politici sú tam pre nich a pracujú v ich záujme a keď jeho zvolia, tak to podporí príchod nových čestných politikov..ach. Tomuto ešte aj niekto verí?

A Fico prebral populisticky radikálnejšiu rétoriku voči Rómov, taka lajt verzia Kotlebu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stale lepsie uverit reciam Kisku, ze pride nova vlna politikov a pomoze obcanov, nez verit tomu, ze Fico je tu pre ludi a chce nam pomoct.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to rovnaká naivita, dokonca to hraničí so slabomyseľnosťou. :wink:
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Preco Hughito ? Ja naopak verim, ze kopec politikov zacinalo s dobrym umyslom, ale moc a peniaze dostane casom snad kazdeho. Preto si myslim, ze by malo byt zakazane tam byt viacej ako par rokov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Sám si si odpovedal. Ja tiež netvrdím, že každý politik je nevyhnutne dopredu netvor, ktorý tam ide vyslovene kradnúť. Ale..zvyšok si napísal sám. Ide o systémový mechanizmus, preto som použil také slová.

Hríb používa sloveso "šibne." Viď. začiatok diskusie: http://video.tyzden.sk/tomas-pristiak/2 ... o-kiskovi/

Zaujímavé je to, že prečo, ak si toto mnohí ľudia uvedomujú, tak z toho nevedia vyvodiť revíziu svojich bežných názorov a postojov. To by som zase mohol ja nazvať "šibaním." Niečo si uvedomujem, ale prakticky to stále dookola robím, napriek tomu, že viem, ako to dopadne.

Hehe a Fico ku konci zahral aj na nacionalistickú strunu, treba budovať vzťah a úctu k štátu. ;)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Najhoršie je , keď takýto už šibnutý ľudia vstupujú do politiky.
Potom im šibne na druhú a je zle ...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Či zaspieva Fico ako jeho vzor? Obidvaja sú podobní sociopati.

vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

hughito napísal:Tie Kiskove kecy včera o tom, ako ľudia majú uveriť tomu, že politici sú tam pre nich a pracujú v ich záujme a keď jeho zvolia, tak to podporí príchod nových čestných politikov..ach. Tomuto ešte aj niekto verí?
Pozri hughito buď povie že tam nebude pre ľudí budeš mať reči že prečo nie. A keď povie že tam bude pre ľudí tak povieš že to je blbosť a či tomu veríme. Kedže Kiska si platí kampaň sám a chce sa vzdať platu tak mi príde asi viac pravdepodobné že tam ide kvôli ľuďom.
Nepotrebuje sa ani skrývať za nejakú prezidentskú imunitu. Ale Fico skôr áno.
Napísať odpoveď