Nemuseli. Bral by som to tak, ze kto volit nejde tak mu je to jedno. Neplatny hlas by bol znamenie nespokojnosti s kandidatmi. Ak by bolo neplatnych hlasov vacsina tak vtedy zacat riesit pricinu.Soviet napísal:To by museli byt volby povinne, aby sa ratali aj "neplatne" ziadne hlasy ako regulerny hlas pre nikoho.
Prezidentské voľby 2014
-
javatar
Hardcore addict
Re: Prezidentské voľby 2014
A kto by tu pricinu riesil a ako?
-
javatar
Hardcore addict
Kto? Ako bolo spomenute - muselo by tom vzist zo sebareflexie politikov. Takze v momentalnom geopolitickom priestore nemozne.
A ako? To zalezi od priciny predsa
A ako? To zalezi od priciny predsa
Nepochopili ste ma, spytam sa inak, pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb ? Vzdy to bolo len nejake obrazne poviem 0,00001% ale co ak by mohla nastat taka masivna kampan, ze by ludia jednoducho vhodili neplatny hlas a neplatny hlas by volby vyhral ?
pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb
bodka
bodka
Maximalne by bol z toho boom pre media.
Tie neplatne hlasy sa rozdeluju - "0,5 hlasu" pre kazdeho kandidata, ci?
Keby si sa riadil tym videom, tak by to pomohlo akurat tak Ficovi, ktory ma stabilnu volicsku zakladnu. Prave Kiskova vyhoda spociva v tom ze uchmatne hlasy ostatnych kandidatov. Kolko ludi volilo Nikoho, nikoho skutocne nezaujima, priamy vplyv to na vysledok volieb nema.
Cim menej ludi pride volit, resp vhodi neplatny hlas, tym menej romov a bezdakov bude treba kupit.
Neplatný hlas sa nepočíta ako hlas, bodka. Je to iba štatistický záznam. Pri každých voľbách býva tak okolo 0,3% neplatných hlasov z celkového počtu. Ak si to náhodou niekto stále nevšimol, tak pravidelne protestuje polovičná alebo až nadpolovičná väčšina voličov, tým že vyjadrí svoj nezáujem k volbám a nepríde.
Platia aj voľby do europarlamentu, pritom sa zúčastní len niečo vyše 20% opravnených voličov, preto dobrovolne prísť do volebnej miestnosti a vhodiť neplatný hlas do urny je asi tá najneefektívješia forma protestu, skôr ak by niekoho zvolili na protest niečomu, napr. taký Kotleba v BB...
Platia aj voľby do europarlamentu, pritom sa zúčastní len niečo vyše 20% opravnených voličov, preto dobrovolne prísť do volebnej miestnosti a vhodiť neplatný hlas do urny je asi tá najneefektívješia forma protestu, skôr ak by niekoho zvolili na protest niečomu, napr. taký Kotleba v BB...
Ako môže neplatný hlas vyhrať?butthead napísal:Nepochopili ste ma, spytam sa inak, pocet neplatnych hlasov nema absolutne ziadny vplyv na vysledok volieb ? Vzdy to bolo len nejake obrazne poviem 0,00001% ale co ak by mohla nastat taka masivna kampan, ze by ludia jednoducho vhodili neplatny hlas a neplatny hlas by volby vyhral ?
Neplatný hlas je na úrovni neodovzdaného hlasu. Ide o nejaké osobný pocit, protest, ale fakticky je to úplne zbytočné. A už úplne nežiaduce je neplatné hlasy a pod. protesty aplikovať vo voľbách do parlamentu.
http://hdche.blogspot.sk/2012/03/volit- ... balky.html
...jednu vec treba ficovi uznat ... ten aj z potapjucej lode dokaze strielat ... s tym korcom nemal chybu ... najskor som myslel ze je to omyl ... az ked som videl fotky z tej akcie som si uvedomil ze korec ma uz 90 rokov.... no urcite sa najde vela ludi co odporucanie Korca budu slepo nasledovat... v lepsom pripade volit nepojdu .... fico chape ze ak chce vyhrat musi si odkrojit z hlasov katolikov ... preto sientologovia preto korec.... smeraci a katolici su najdisciplinovanejsi volici ....
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2014, 13:36)
tieto volby budu aj preferencie smeru pre dalsie volby ...
... pre SMER to bude prehra tak ci tak .... ludia na slovensku volia osobnosti nei strany .. (meciar dzurinda fico atd) ... ak fico vyhra SMER strati vodcu a osobnost ktorou by volici mohli ist (ale konecne by sa mohla doriesit kauza Gorila ... kedze by mal Fico v rukach amnestiu .... ), ak fico prehra bude to jasny signal ze SMER straca preferencie a v dalsich volbach nad 50 percent mat nebude a vladu nebude mat s kym zalozit ... naskyta sa ale vsak otazka ze ak nie fico tak kto ?
najde sa nejaka normalna politicka strana ktora bude okrem svojich zaujmou presadzovat aj zaujmi ludi ... ??
ja zatial taku ziadnu nepoznam---
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2014, 13:36)
plne suhlasimcssco napísal:Keby si sa riadil tym videom, tak by to pomohlo akurat tak Ficovi, ktory ma stabilnu volicsku zakladnu. Prave Kiskova vyhoda spociva v tom ze uchmatne hlasy ostatnych kandidatov. Kolko ludi volilo Nikoho, nikoho skutocne nezaujima, priamy vplyv to na vysledok volieb nema.
tieto volby budu aj preferencie smeru pre dalsie volby ...
... pre SMER to bude prehra tak ci tak .... ludia na slovensku volia osobnosti nei strany .. (meciar dzurinda fico atd) ... ak fico vyhra SMER strati vodcu a osobnost ktorou by volici mohli ist (ale konecne by sa mohla doriesit kauza Gorila ... kedze by mal Fico v rukach amnestiu .... ), ak fico prehra bude to jasny signal ze SMER straca preferencie a v dalsich volbach nad 50 percent mat nebude a vladu nebude mat s kym zalozit ... naskyta sa ale vsak otazka ze ak nie fico tak kto ?
najde sa nejaka normalna politicka strana ktora bude okrem svojich zaujmou presadzovat aj zaujmi ludi ... ??
ja zatial taku ziadnu nepoznam---
Tie Kiskove kecy včera o tom, ako ľudia majú uveriť tomu, že politici sú tam pre nich a pracujú v ich záujme a keď jeho zvolia, tak to podporí príchod nových čestných politikov..ach. Tomuto ešte aj niekto verí?
A Fico prebral populisticky radikálnejšiu rétoriku voči Rómov, taka lajt verzia Kotlebu.
A Fico prebral populisticky radikálnejšiu rétoriku voči Rómov, taka lajt verzia Kotlebu.
Stale lepsie uverit reciam Kisku, ze pride nova vlna politikov a pomoze obcanov, nez verit tomu, ze Fico je tu pre ludi a chce nam pomoct.
Je to rovnaká naivita, dokonca to hraničí so slabomyseľnosťou. 
Preco Hughito ? Ja naopak verim, ze kopec politikov zacinalo s dobrym umyslom, ale moc a peniaze dostane casom snad kazdeho. Preto si myslim, ze by malo byt zakazane tam byt viacej ako par rokov.
Sám si si odpovedal. Ja tiež netvrdím, že každý politik je nevyhnutne dopredu netvor, ktorý tam ide vyslovene kradnúť. Ale..zvyšok si napísal sám. Ide o systémový mechanizmus, preto som použil také slová.
Hríb používa sloveso "šibne." Viď. začiatok diskusie: http://video.tyzden.sk/tomas-pristiak/2 ... o-kiskovi/
Zaujímavé je to, že prečo, ak si toto mnohí ľudia uvedomujú, tak z toho nevedia vyvodiť revíziu svojich bežných názorov a postojov. To by som zase mohol ja nazvať "šibaním." Niečo si uvedomujem, ale prakticky to stále dookola robím, napriek tomu, že viem, ako to dopadne.
Hehe a Fico ku konci zahral aj na nacionalistickú strunu, treba budovať vzťah a úctu k štátu.
Hríb používa sloveso "šibne." Viď. začiatok diskusie: http://video.tyzden.sk/tomas-pristiak/2 ... o-kiskovi/
Zaujímavé je to, že prečo, ak si toto mnohí ľudia uvedomujú, tak z toho nevedia vyvodiť revíziu svojich bežných názorov a postojov. To by som zase mohol ja nazvať "šibaním." Niečo si uvedomujem, ale prakticky to stále dookola robím, napriek tomu, že viem, ako to dopadne.
Hehe a Fico ku konci zahral aj na nacionalistickú strunu, treba budovať vzťah a úctu k štátu.
Najhoršie je , keď takýto už šibnutý ľudia vstupujú do politiky.
Potom im šibne na druhú a je zle ...
Potom im šibne na druhú a je zle ...
Či zaspieva Fico ako jeho vzor? Obidvaja sú podobní sociopati.
-
vladenko007
VIP
Pozri hughito buď povie že tam nebude pre ľudí budeš mať reči že prečo nie. A keď povie že tam bude pre ľudí tak povieš že to je blbosť a či tomu veríme. Kedže Kiska si platí kampaň sám a chce sa vzdať platu tak mi príde asi viac pravdepodobné že tam ide kvôli ľuďom.hughito napísal:Tie Kiskove kecy včera o tom, ako ľudia majú uveriť tomu, že politici sú tam pre nich a pracujú v ich záujme a keď jeho zvolia, tak to podporí príchod nových čestných politikov..ach. Tomuto ešte aj niekto verí?
Nepotrebuje sa ani skrývať za nejakú prezidentskú imunitu. Ale Fico skôr áno.