Motivácia zamestnancov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Motivácia zamestnancov

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ale do prčíc sme ti to vraveli, citujem sám seba "emócie do biznisu nepatria". Takže hlavu hore a makať na sebe.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ak je výsledná robota nanič, tak ti šéfovia začnú znepríjemňovať život a to by ťa malo nútiť znepríjemňovať život ľuďom pod tebou. Klasický zákon padajúceho...... Keby sa ľudia v takejto výrobe dali motivovať, neboli by v takejto výrobe (aj keď výnimky sa možno nájdu) a teda musíš použiť "silu".

Tak či tak ti to ale nezaručí prvotriednu kvalitu. V lete som brigádoval na stavbe. Niektorí chlapi nepindali a proste robili svoju robotu dobre. Niekttorí mali večne s niečim problém. Ich pán majster chodil každú chvíľu buzerovať, čo ich ale motivovalo jedine k rýchlejšiemu postupu pri krivom ukladaní polystirénu na stenu. Okrem toho sa im podarilo prepíliť hlavný prívod prúdu a skoro popraviť chlapíka na lešení nedotiahnutým diamantovým kotúčom na obrovskej flexe...

Môžeš to teda ovplyvniť len do istej miery. Skús odtiaľ vypadnúť, rýchlo a ďaleko.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Veď žiadne emócie neprejavujem. Chcel som len poukázať na to, ako je niektorým ľuďom všetko jedno, že kým ich niekto nenakopne, tak sami od seba neurobia nič preto, aby sa niečomu priučili -> získali skúsenosti ->dostali na lepšie platené miesto. Ja to beriem ako fajn skúsenosť, chcem tam ešte zotrvať. Ale keď vidím, že moje účinkovanie tam nemá efekt, pritom ja som sa vo veľa veciach zlepšil a ostatní sú na rovnakej úrovni, ako boli aj predtým a nemajú snahu, tak sa naozaj začínam pozerať po inej práci. Dokonca mi zatiaľ ani tak nezáleží na peniazoch, ako na tých skúsenostiach ;)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Skúsenosti sú pekná vec, ale úprimne. Kedy v budúcnosti plánuješ riadiť nemotivovateľnú bandu podriadených? Využiješ tieto skúsenosti nejako a stoja ti za ten čas, ktorý stráviš ich získavaním?
energy00
King
King

Zatiaľ je to len prvý mesiac. Možno je chyba niekde vo mne. Dám tomu ešte čas aby som si aj ja poriadne premyslel, čo ďalej. Keby som dokázal obrátiť človeka na dobrú cestu za pár hodín alebo jedným príhovorom do duše, tak by som si za to nechával platiť veľké peniaze.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Unkown, získa predsa skúsenosti, jednak s riadením ľudí (aj keď neriaditeľných, ale skúsenosti to sú), naučí sa mať trpezlivosť s ľuďmi (keďže nie s každým sa dá dohodnúť) a určite aj nejaké zodpovednejšie, asi administratívne práce robí s tým súvisiace. Na škodu mu to nebude ;)
Unkown
Medium Star
Medium Star

zuzanuska napísal:Unkown, získa predsa skúsenosti, jednak s riadením ľudí (aj keď neriaditeľných, ale skúsenosti to sú), naučí sa mať trpezlivosť s ľuďmi (keďže nie s každým sa dá dohodnúť) a určite aj nejaké zodpovednejšie, asi administratívne práce robí s tým súvisiace. Na škodu mu to nebude ;)
To chápem, ale predsa len... Predpokladám, že podobnej práci sa oblúkom vyhne a ak bude v inej vedúcej pozícii, tak bude riadiť iných ľudí. Myslím tým nazvime to rozumnejších ľudí. Tam platia opäť úplne iné pravidlá.
energy00
King
King

Vždy ma bavila stratégia. Tu to vidím ako niekde v Age of Empire - ty choď tam, ty tam, ty urob to a ty mu môžeš pomôcť, ja s tebou pôjdeme sem a urobíme toto, keď skončíte, príďte za nami. A robota ide. Lenže to musím nariadiť. Sami od seba.. nula bodov. Teraz jednému človeku sa nepáči, že musí robiť danú robotu, ďalší zase nevychádza dobre s iným a niektorí zase zdržujú na danej pozícii.
Na začiatku som si dal cieľ urobiť z toho sebestačnú partiu, kde každý bude vedieť robiť zo všetkým a všetko. Aby nenastala situácia, že niekto vypadne a sme stratení, lebo nikto iný v tom nemá prax. je to beh na dlhé trate. O mesiac informujem o pokroku ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je začarovaný kruh. Pretože ľudia aj rezignovali, nepretrhnú sa samy od seba, aby iniciatívne a nadšene budovali zisk pre šéfa, na druhú stranu, sú aj typy ktoré otravuje, aby im persóna ako TY, ktorá sa štylizuje do pozície AoE, takto diktoval, čo majú robiť. Ďalej určite sa všetci neriadia vidinou nejakého kariérneho postupu, čiže aj tu ta motivácia odpadá. To je úplne normálne.

Hlavné je to, že človek je odcudzený od výsledného produktu práce, ktorý vytvára. Nemá žiadny dosah na ten proces, aj napriek tomu, že ho vytvorí, mu vôbec nepatrí. To je dosť zásadná vec. Pokiaľ sa toto nezmení (a s tým spojené celkové usporiadanie výroby), ten vzťah absolútnej väčšiny pracujúcich sa nezmení.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

energy00

treba mat trpezlivost, dobry tim sa tvori dlho,za jeden mesiac neurobis zazrak,myslim ze ale mas male pokroky a to je hlavne. Daj tomu este aspon mesiac a uvidis ci sa to nezlepsi.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Tak aj mna sa pred par tyzdnami opytali ci by som mal zaujem o tuto poziciu s tym ze som este mlady a nemam na takejto pozicii ziadne skusenosti by sa tato dohoda mohla zrusit ak by nebola podla predstav jednej alebo druhej strany. Este to ani neni oficialne ale nejako sa to dostalo von tak uz som si zacal vsimat tie pohlady a ohovarania za chrbtom z kazdej strany ale ja toto neriesim. Je to pre mna vyzva a sanca zaroven takze sa ju pokusim vyuzit. Asi mam trochu vyhodu oproti energymu ze firma este nie je zabehnuta takze su tam neni nejake nezelane navyky a hocico budem moct zarazit hned na zaciatku.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

je to sice ot, ale je podla vas toto vlastnost slovakov, ze takto nedopraju nikomu alebo je to vseobecne pre vsetkych ludi? napr. som pocul ze rakusania su tam kde su, aj vdaka mentalite, ze si dokazu navzajom pomahat, podporovat sa.. a u slovakov, sa taketo veci casto nevidia, a preto aj nikdy nedosiahneme taku zivotnu uroven ako oni..
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Vies co ja som momentalne v Anglicku a je to tu ako u nas. Neviem ci nedopraju skor na nadriadenych kydaju kade sa da za chrbtom (a to doslova) typek stoji 2 metre za nadriadenym a ukazuje kolegovi ktory sa s nim rozprava nanho opicky a zosmiesnuje ho. Ale zarabaju +- 2000£ takze by som nepovedal ze nedopraju je im to skor jedno len si ich nevazia.
V Grecku sa moj znamy vypracoval na vrchneho casnika a tam mi to prislo ze sa jeho kolegovia tesili s nim aj na ulici ho barskde zastavili a srdecne pozdravili ale tazko povedat ci to bola pretvarka alebo nie bol som tam len kratko na to.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla mna je to normalne ze ludia obcas zavidia druhym uspech. Je to nasa prirodzena vlastnost, u niekoho sa prejavuje viacej a u druheho menej. Kazdy z nas aspon raz zavidel niekomu peknu frajerku, drahe auto, ci uspesnu karieru. Byt uspesnym nie je ani tak tazke samo o sebe, ako skor pre fakt ze drviva vecsina ludi takeho clovek zo svojho stredu "odvrhne". Na Slovensku je to o to viditelnejsie preto, ze sme relativne chudobna krajina a vecsina pracujucich v podstate iba preziva od vyplaty k vyplate. Automaticky predpokladaju ze ked niekto sa ma lepsie a zije si o trochu vyssi standard, tak ze je to preto ze kradne ci "tuneluje". Preto je dolezite aby uspesny clovek sa snazil vzdy vystupovat nenapadne a s pochopenim pre nazory ostatnych, pretoze ak sa tak spravat nebude tak ostatni ho "zožerú".
Napísať odpoveď