Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa beardie »

tapatalk
beardie
Redeemer
Redeemer

Úplne jednoduché ^^
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

jj, som to zabudol editnut ked som vratil k laptopu. to som uz bol nedockavy na vysledky :D

ale uz fakt dost OT
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Výbor 19. januára
Výbor 19. januára
komitet19jan.jpg (11.54 KiB) 1874 zobrazení
Stanovisko k udalostiam na Ukrajine a k pseudo-antifašistickej rétorike

S poslednými udalosťami na Kryme a na Ukrajine celkovo vyvstáva veľa vážnych politických otázok. Chceli by sme pri tejto príležitosti prispieť aj my našim pohľadom na pojem "antifašizmus." Antifašistická symbolika a rétorika sa tam totiž v posledných dňoch začína vzďaľovať akémukoľvek boju s fašizmom a neonacizmom. Ruské, imperialisticky orientované, nacionalistické organizácie sa náhle stali "bojovníkmi proti fašizmu na Ukrajine," ktorí "pomáhajú Rusom" a ich hlavným cieľom pritom je rozdeľovanie ľudí na základe národnostnej príslušnosti, pričom vykrádajú známe symboly boja s fašizmom. Takýto prístup môže pomôcť len ďalšej eskalácií násilia na Ukrajine.

Nepopierame ohrozenie slobody a bezečnosti miestnych obyvateľov zo strany ultrapravicových ukrajinských organizácií. Heslo "podpora Rusom" v tomto konflikte však nemá nič spoločné s protifašistickým bojom, pretože ostatní - či už sa považujú za Ukrajincov, Tatárov, Grékov či hociktorú inú národnosť - nie sú fašistami len preto, že nie sú Rusmi.

"Oficiálny" ruský antifašistický symbol - stužka sv. Juraja - sa v podaní nacionalistov stal ďalším symbolom agresívnej, imperiálnej politiky ponižovania slabých a nátlaku na opozíciu. Ľudia, čo si ju dnes pripínajú, nezriedka zastávajú násilie na tých, ktorí sa nemôžu brániť. Boli to funkcionári Centra E (ruský "protiextrémistický" úrad známy svojimi totalitnými praktikami) so stužkami sv. Juraja na prsiach, ktorí 6. marca napadli Tolokonnikovú a Aľjuchinovú (členky Pussy Riot), ktoré sa v Nižnom Novgorode chystali demonštrovať za práva väzňov. Na Kryme zase takíto "svätojurajovci" zakladajú kontrolné orgány, ktoré napádajú a zastrašujú občianskych aktivistov, predstaviteľov medzinárodných štruktúr - skrátka všetkých, ktorí sa im nepozdávajú. Stužky, ktoré nosia, môžu v očiach niektorých "obhajovať" ich činy ako "boj proti fašizmu," ale ich arogancia a beztrestnosť svedčí len o tom, že nimi upevňujú moc ruského štátu na Kryme.

Vyzývame ku svedomitému a kritickému zdieľaniu informácií o situácii na Ukrajine a ich čerpaniu z rôznych zdrojov. O ďalšom zneužívaní bojov na Ukrajine na presadzovanie záujmov ruskej vlády budeme informovať, takisto o spojitostiach medzi oficiálnymi politickými orgánmi a nacionalistickými organizáciami, ktoré sledujú jedine cestu sporov medzi národmi a upevňovania svojej moci.

Výbor 19. januára je ruská iniciatíva založená v roku 2009 s cieľom zjednotenia rôznych skupín bojujúcich so vzostupujúcimi nacionalistickými tendenciami. Organizuje napríklad každoročné demonštrácie na výročie vrážd Stanislava Markelova a Anastázie Baburovej - 19. januára (odtiaľ názov.) Takisto je významným hlasom medzi kritikmi Vladimíra Putina a jeho režimu.

(preklad prekladu zo 161crew.bzzz.net by Waagbistritz69, pôvodné prehlásenie na 19jan.ru, zdroje obrázkov 161crew, wikipedia, facebook)
"Ľudový guvernér" Doneckej oblasti Pavel Gubarev, vľavo ako príslušník neonacistickej polovojenskej organizácie Ruská národná jednota, vpravo so žltočiernou stužkou sv. Juraja.
"Ľudový guvernér" Doneckej oblasti Pavel Gubarev, vľavo ako príslušník neonacistickej polovojenskej organizácie Ruská národná jednota, vpravo so žltočiernou stužkou sv. Juraja.
medaila "za víťazstvo nad Nemeckom vo Veľkej vlasteneckej vojne 1941-1945"
medaila "za víťazstvo nad Nemeckom vo Veľkej vlasteneckej vojne 1941-1945"
Krym, nacionalisti z Ruského bloku pália knihy písané v ukrajinčine - ďalšie fotky: http://expres.ua/news/2014/03/08/103094-hayl-rosssyya-krymu-procvitaye-fashyzm-pid-rosiyskym-praporamy-foto
Krym, nacionalisti z Ruského bloku pália knihy písané v ukrajinčine - ďalšie fotky: http://expres.ua/news/2014/03/08/103094-hayl-rosssyya-krymu-procvitaye-fashyzm-pid-rosiyskym-praporamy-foto
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no na sme.sk en bloc zrusili diskusie o Ukrajine. to uz su fakt ze zufale kroky.

@waagbistritz: videa s pussy riot sem nedavaj, to je urazka rozumneho cloveka.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tiez som na to dneska pozeral, ze WTF?! SME zrusilo diskusie pri ciganoch, kotlebovi, teraz Ukrajine...akoze nech idu do prdele s takym pristupom.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Jediný spôsob ako ich prinútit znova povolit všetky diskusie je prestat tam na nejaký čas chodit... to by ale museli urobit všetci, čo je dosť utópia...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

zelovoc napísal:no na sme.sk en bloc zrusili diskusie o Ukrajine. to uz su fakt ze zufale kroky.
tam muselo byť toľko rusofilov, že sa ani moc nedivím
zelovoc napísal:videa s pussy riot sem nedavaj, to je urazka rozumneho cloveka.
dal som ho tam preto, aby sa vedelo, o čom sa tam píše
jackb
Redeemer
Redeemer

http://www.usatoday.com/story/news/nati ... a/7700777/

Ruska stihacka opakovana neznacovala napadnutie americkeho torpedoborca v Ciernom mori, v medzinarodnych vodach

to obom stranam uz sibe uplne?
samozrejme, ze podla prava moze byt medzinaronych vodach vsetko, ale posielat dalsie posily do rizikovej oblasti? a ti druhi nie su o nic lepsi. kapitan mohol dat kludne povel na to, aby ho "dali dolu" a bola by vojna ako lusk
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

jackb - zase nemusíš veriť všetkému čo sa píše...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

jackb napísal: to obom stranam uz sibe uplne?
Áno :(
--------------------------------------------------------------------------------------------------
A šibe aj tretej strane - Ukrajincom
1. Zacítili , že sa môžu dostať k moci a nemusia sa s nikým deliť (Jaceňjuk , Turčinov , Kličko , Tahnibok , Jaroš) Preto odmietli tú dohodu o vytvorení vlády národnej jednoty , čo vyjednala EÚ. To bola osudná chyba ...

2. Zrušili ruštinu ako druhý úradný jazyk , keď po rusky rozpráva 40-50% Ukrajincov. Sú to absolútne príbuzné jazyky , to ako keby boli Češi za Československa zrušili slovenčinu ... Potom keď pochopili čo spravili , tak to rýchlo odvolali , ale bolo už pozde

3. Obe strany čím ďalej stupňujú vzájomné útoky :
- Striedavé obsadzovanie štátnych budov jednými alebo druhými
- Zákaz vysielania ruskojazyčných kanálov
- Zmlátenie šéfa ukrajinskej televízie poslancami parlamentu !!! (a ešte si to natáčali na video :nono: )
- Zmlátenie prezidentského kandidáta (neviem si predstaviť , že by takto skončili Kiska alebo Fico)

4. Tým ľuďom čo sú teraz na Ukrajine pri moci je úplne jedno či sa ľudia začnú navzájom zabíjať alebo koľko územia Ukrajina stratí alebo či ekonomicky skrachuje. Oni nepovolia. Myslia si , že len oni majú pravdu a patent na rozum

5. Putin a spol. sú taký istý , takže dohoda sa bude rodiť veľmi ťažko

6. Pekne to zhrnul český prezident Miloš Zeman :
Na Ukrajine bojujú gangstri proti gangstrom!
http://www.topky.sk/cl/11/1391369/Zeman ... gangstrom-
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no z poslednych udalosti mam pocit, ze maidanisti "nedoziju" ani volieb. armada na vychode zasahovat nebude, cast sa uz pridala na separatisticku stranu, cast pojde.

cakam este nejaku provokaciu od zoldnierov z blackwateru, ak postrielaju nejakych ludi, tak sa ukrajinska armada zastavi v Kyjeve a spravi poriadok. nechcel by som byt v kozi tych idiotov v Kyjevskej vlade.
jackb
Redeemer
Redeemer

NHISPVM napísal:jackb - zase nemusíš veriť všetkému čo sa píše...
na slovensku ani tuk. ani v agenturach. ak som si dobre vsimol. dozvedel som sa to len z anegdoty, ktora hovorila, ze amerciania sa ponahlali kotvit do Rumunska, kde ma posadku na starosti tym psychologov a naopak, ze rusky pilot dostal metal.
preto som len vygooglil co sa to vlastne stalo. alebo utajena pravda pravda pise, ze to torpedoborec nahanal stihacku? aj keby to bolo technicky mozne, tak by to nemenilo nic na veci, ze obe strany su dementi

ramaya, bod 2 som cakal. uz pred 7 rokmi v Irsku som mnou chlapik z Lvova odmietol hovorit po rusky, ze on je Ukrajinec a takym svinskym jazykom on hovorit nebude. vyziadal si hovorit na sebe po slovensky a rozumel. ale aj ja ukrajinsky, kedze to mam za zmes rustiny, polstiny a slovenciny... ale to je ot

pan Zeman ma co hovorit o gangstroch a jeho vlastna zahranicna politika je snad este horsia ako ta Klausova, ale ma pravdu. az na to, ze oznacit Timosenko za gangstra, ked je to jedina osoba Ukrajiny, s ktorou sa skrze Merkelovu bude bavit Zapad a zvysok sveta, je privela. Rovnako by som jeho vyroky v geopolitike kde na jednej strane stoji Rusko a na druhej strane nebral ako smerodajne. Ved nie je tajomvstvom, ze pred rokom ked skoro pridal ku korunovacnym klenotom sablu bol po zurke na ruskej ambasade.

//s Pritomnostou nemam skusenosti (mozno je to ceska utajovana pravda, neviem), no toto sa mi celkom paci
http://www.pritomnost.cz/cz/svetova-pol ... -ruske-lzi
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: na slovensku ani tuk. ani v agenturach. ak som si dobre vsimol. dozvedel som sa to len z anegdoty, ktora hovorila, ze amerciania sa ponahlali kotvit do Rumunska, kde ma posadku na starosti tym psychologov a naopak, ze rusky pilot dostal metal.
preto som len vygooglil co sa to vlastne stalo. alebo utajena pravda pravda pise, ze to torpedoborec nahanal stihacku? aj keby to bolo technicky mozne, tak by to nemenilo nic na veci, ze obe strany su dementi

ramaya, bod 2 som cakal. uz pred 7 rokmi v Irsku som mnou chlapik z Lvova odmietol hovorit po rusky, ze on je Ukrajinec a takym svinskym jazykom on hovorit nebude. vyziadal si hovorit na sebe po slovensky a rozumel. ale aj ja ukrajinsky, kedze to mam za zmes rustiny, polstiny a slovenciny... ale to je ot

pan Zeman ma co hovorit o gangstroch a jeho vlastna zahranicna politika je snad este horsia ako ta Klausova, ale ma pravdu. az na to, ze oznacit Timosenko za gangstra, ked je to jedina osoba Ukrajiny, s ktorou sa skrze Merkelovu bude bavit Zapad a zvysok sveta, je privela. Rovnako by som jeho vyroky v geopolitike kde na jednej strane stoji Rusko a na druhej strane nebral ako smerodajne. Ved nie je tajomvstvom, ze pred rokom ked skoro pridal ku korunovacnym klenotom sablu bol po zurke na ruskej ambasade.
Timoshenko je gangster, ak sa s nou chce EU bavit, tak je to hanba pre EU. Timoshenko patri bud do basy alebo do ustavu, je to psychopat, ktory by povrazdil vlastnych ludi. Nebezpecny a extremne bohaty clovek.
jackb
Redeemer
Redeemer

ale cakat, ze Merkel, Cameron, Obama alebo Holland budu volat s Klickom mi nepride realne
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

jackb napísal:ale cakat, ze Merkel, Cameron, Obama alebo Holland budu volat s Klickom mi nepride realne
To by bola potom aká demokracia , keby rokovali len s tými čo sú im sympatický ?
Zamysli sa nad sebou ... Ináč Kličko sa vzdal kandidatúry v prospech nejakého podnikateľa Prošenka
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trošku z toho behá mráz po chrbte , ale teraz som si vlastne uvedomil , že presne pred 100 rokmi v roku 1914 sa začala 1.svetová vojna , dúfam , že ešte všetci dostanú rozum , nejak sa to upokojí a nerozpúta sa niečo také opäť po 100 rokoch ...

Rusko , USA , Nemecko , Francúzsko , V.Británia sledujú iba vlastné záujmy a na Ukrajincov kašľú. Ak nedostanú rozum samotný obyvatelia Ukrajiny , tak sa to neskončí dobre. Ak chcú žiť spolu obyvatelia západnej a východnej Ukrajiny v jednom štáte , tak sa musia spolu dohodnúť a nie proti sebe bojovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Keď chcú politické a ekonomické elity + zopár desiatok bláznov vojnu, nech si navlečú mundúr a idú bojovať. Žiadna možnosť zúčastnenia sa na kapitalistickej vojne. Akurát sme nedávno s kamošom preberali, že čo keby náhodou vypukol nejaký konflikt a nastala by nejaká všeobecná mobilizácia, čo je bežný jav. Bolo by to zaujímavé aj z tej strany, že časť dnešných mladých by bola totálne nepoužiteľná. Kedysi fungovali aspoň tie "vojny" a pod., ale dnes? Pozrel by som si, ako ťahajú borca z Avparku v slim džínsoch a ajfónom v ruke. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

este, ze dost mladych vyrastlo na CSku, to by pomohlo :)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Keď chcú politické a ekonomické elity + zopár desiatok bláznov vojnu, nech si navlečú mundúr a idú bojovať. Žiadna účasť možnosti zúčastnenia sa na kapitalistickej vojne. Akurát sme nedávno s kamošom preberali, že čo keby náhodou vypukol nejaký konflikt a nastala by nejaká všeobecná mobilizácia, čo je bežný jav. Bolo by to zaujímavé aj z tej strany, že časť dnešných mladých by bola totálne nepoužiteľná. Kedysi fungovali aspoň tie "vojny" a pod., ale dnes? Pozrel by som si, ako ťahajú borca z Avparku v slim džínsoch a ajfónom v ruke. :D
dezertujem pri prvej prilezitosti. za nejakych chu**** vo vlade by som nebol ochotny ani dorazit do naboroveho strediska.
Napísať odpoveď