hučí ventilátor na NTB
-
iceman1414
Medium Star
hučí ventilátor na NTB
Strašne mi začal hučať ventilátor na ntb (lenovo ideapad Y560) po tom, čo som si nainštaloval avast. Doteraz mi tak hučal len pri plnej záťaži, no odkedy som spustil inštaláciu avastu tak hučí stále. Odinštaloval som avast, aj reštartoval NTB, skusil som aj bod obnovenia, ale nič nezaberá. Poraďte mi prosím.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: hučí ventilátor na NTB
aké sú teploty a vyťaženie procesora ?
-
iceman1414
Medium Star
využitie procesora na 100% a teplota 67°C
edit: teraz som zrušil proces dgen.exe ktorý mi zaťažoval procesor na 80% a prestal hučať. Vďaka za radu pozrieť to vyťaženie.
edit: teraz som zrušil proces dgen.exe ktorý mi zaťažoval procesor na 80% a prestal hučať. Vďaka za radu pozrieť to vyťaženie.
Nieje mozne, ze to je malware? Raz som to mal v pc a Avira isla vyletiet... Skus najst co to zapina/scannut pc.
-
iceman1414
Medium Star
hej je to asi malware, lebo keď som dal do googla dgen.exe tak mi to napísalo niečo s malware... lenže teraz keď zapnem NTB, tak sa mi ten proces zase začne a musím ho vypnúť... ktorým antivirákom ho mám scannúť?.... lebo som stiahol avast a odvtedy mi to robí.
Mne to vyhodila Avira, skus ju. S Avastom osobne nemam dobre skusenosti
http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus
-
hrban
Addict
tak ak vieš meno, tak si vieš nájsť aj ako ho odstrániť.
btw je to nejkaý bitcoin minner, skús cez malwarebytes anti-malware.
dokáže ho nájsť aj avast, avira, eset a plno iných antivírusov.
hlavne treba dať full-scan čo bude trvať možno aj pár hodín. skúsil by som MABM alebo eset, keď už čosi budeš scanovať pár hodín nech to stojí zato. MBAM je free a eset má online scanner, ktorý je tiež free.
btw odkiaľ si stiahol ten avast ?
btw je to nejkaý bitcoin minner, skús cez malwarebytes anti-malware.
dokáže ho nájsť aj avast, avira, eset a plno iných antivírusov.
hlavne treba dať full-scan čo bude trvať možno aj pár hodín. skúsil by som MABM alebo eset, keď už čosi budeš scanovať pár hodín nech to stojí zato. MBAM je free a eset má online scanner, ktorý je tiež free.
btw odkiaľ si stiahol ten avast ?
-
iceman1414
Medium Star
Vďaka, skúsim ten MBAM a dám cez noc scan. Ten avast som stiahol z jedného fóra.
-
hrban
Addict
je možné, že práve ten avast obsahoval ten vír, keďže bol z fóra, tak si niekto povedal, že na vás zarobí...
-
iceman1414
Medium Star
Doteraz bolo všetko ok, no teraz som zapol NTB a v procesoch mi vyhadzuje nejaký ProcessUssage.exe, ktorý mi zaťažuje procesor na 89%. Ten som vypol a dgen.exe mi zase naskočil na 90%. Čo mám robiť? Už som to prebehol aj MBAM, našlo mi vyše 30 hrozieb, ktoré som aj odstránil.
-
Thommas
Addict
Nechaj prebehnúť aj ten Eset Online Scanner. Pozri si aj msconfig a v štarte spustenie, či to tam nemáš.
-
hrban
Addict
veď ale tak nezatváraj ten proces hneď, klikni naň pravý klik, vlastnosti a ono ti ukáže kde sa nachádza ten súbor, potom ho vypni a zmaž a basta,
to isté aj tým druhým a potom prebehni PC ešte cez eset online scanner
ale dúfam, že si dal full scan, je divné, že MBAM nenašiel ten vírus a že našiel iba 30 hrozieb, pri tak silno zavírenej mašine, isto si nedal len quick scan ?
to isté aj tým druhým a potom prebehni PC ešte cez eset online scanner
ale dúfam, že si dal full scan, je divné, že MBAM nenašiel ten vírus a že našiel iba 30 hrozieb, pri tak silno zavírenej mašine, isto si nedal len quick scan ?
-
iceman1414
Medium Star
no skúsim to, najprv som dal ten prvý scan (quick) a tam mi za 10 min našlo vyše 30 a potom som dal ten úplný, nechal som ho v noci a neviem koľko našlo, lebo som dal vymazať a vypol NTB. Ráno som dal ešte raz quick a nenašlo ani 1.
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2014, 21:14)
spravil som to a zatiaľ je to ok
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2014, 21:14)
spravil som to a zatiaľ je to ok