Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

strapaty napísal:
neviem z coho si to vydedukoval....

Možno som ťa v niektorých príspevkoch zle pochopil. Nepripúšťaj si že po smrti sa tvoja duša rozplynie takéto myšlienky nás uvádzajú do pochybností. Ver Bohu a nie tým dristom čo tu píšu veď oni sa raz presvedčia na vlastné oči.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takže duša má aj oči?

ty si už inak beznádejný prípad. Ty do toho neba istotne pôjdeš. Zotrval si v tomto teste, boh musí byť na teba pyšní. A už choď do preč. 6. krát!
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal: podla mna je ich 99
A to si celý ty, namiesto faktov tvoje choré dojmy. Svet je väčší ako tvoja dedina s kostolom, ale ty si to stále neuvedomuješ. Podľa údajov z roku 2012 je veriacich 59%, a to všetci vieme, ako zvyknú tieto čísla preháňať, zásadne v neprospech veriacich.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:takže duša má aj oči?

ty si už inak beznádejný prípad. Ty do toho neba istotne pôjdeš. Zotrval si v tomto teste, boh musí byť na teba pyšní. A už choď do preč. 6. krát!
Ty tu dáš dakedy takú odpoveď.. Nie duša nemá oči... Boh nám chystá všetku krásu v nebi preto aby sme ju nevideli zamysli sa trochu nad tým čo píšeš.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

No neviem, stejove prispevky vzdy pochopim na prvy krat, u tvojich a strapateho si to musim niekedy precitat viac krat... ale to bude asi chyba vomne, som zaslepeny hriechom.... na margo toho, ze kto by sa mal zamysliet nad tym co pise.... clovek tu nema sancu viest duchaplnu debatu lebo vsetko co sa dozvie je aky je boh milostivy aze cely pozemsky zivot je len priprava na posmrtny...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nepísal si tu, že duša je nehmotná? To je vlastne aj dokázane vedecky, po úmrti nebol pozorovaný žiaden úbytok objemu/váhy, žiadne vyžiarenie ani nič. Tým pádom nemôže mať oči.
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Jozef Koval napísal:zamysli sa trochu nad tým čo píšeš.
"vodu káže, víno pije", to na teba sedí
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty napísal:
....liturgia nepozna pojem prikazany neprikazany sviatok .... pozna len sviatok, slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka... v sviatok sa vyzaduje ucast na celej sv. omsi ... liturgii...
ale normalnemu krestanovi netreba prikazovat aby chodil do kostola ...
Prílohy
Snímka obrazovky (58).png
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: je to len slovickaranie ... v cechach sa ked nepojdes do kostola vo sviatok je to hriech ....unas ked nepojdes v prikazany sviatok
..................................v cechach ked nepojdes do kostola v slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka nemas hriech .... u nas ked nepojdes v neprikazany sviatok nemas hriech
................................liturgia nepozna pojem prikazany neprikazany sviatok .... pozna len sviatok, slavnost, pamiatka, nezavazna pamiatka... v sviatok sa vyzaduje ucast na celej sv. omsi ... liturgii...
ale normalnemu krestanovi netreba prikazovat aby chodil do kostola ...
Tak este raz sem napisem co napisal piton. A vyznacim ti konkretne cast, ktora je celkom jasna:
Zasvěcené svátky v univerzální církve jsou tyto: Narození našeho Pána Ježíše Krista (25. 12.), Zjevení Páně (6. 1.), Nanebevstoupení a Nejsvětějšího Těla a Krve Kristovy, dále Panny Marie, Matky Boží (1. 1.), Neposkvrněného Početí (8. 12.) a Nanebevzetí Panny Marie (15. 8.), svatého Josefa (19. 3.), svatých apoštolů Petra a Pavla (29. 6.) a konečně Všech svatých (1. 11.). Česká biskupská konference, která má pravomoc počet zasvěcených svátků upravit podle místních podmínek, redukovala počet zasvěcených svátků na dva: Narození Ježíše Krista (25. 12.) a Slavnost Panny Marie, Matky Boží (1. 1.). Tyto svátky má věřící katolík světit jako neděli svátečním klidem a návštěvou bohoslužby. Ostatní významné svátky je slavení doporučeno, ale není závazné pod hříchem.
Tu predsa nejde o ziadne slovickarenie. Ved je to jasne ako facka. Proste maju len 2 take sviatky. "Zasvěcené svátky" = slovenskom preklade prikazane sviatky.

A nebavme sa prosim o "normalnych" krestanoch. Resp o nicom "normalnom". Lebo pojem normalnost je velmi relativna zalezitost. Mozes povedat ze nieco je normalne dnes a zajtra to uz povazujes za nenormalne a pre mna to nebolo normalne ani vcera.

A ked sme pritom, ze timto, podla teba normalnym, krestanom netreba prikazovat chodit do kostola - zaujimavy nazor, ale neprikazujes im to, ked im povies, ze maju za to hriech ked tam nepojdu ? Ale predtym im povies, ze pojdu do pekla a budu horiet vo vecnom ohni, lebo tam nesli. Tak si radsej vyberu tu moznost ist tam do kostola, ale ide len o iluziu volby. To je ako by som ti dal pistol ku hlave a povedal ti, ze mas na vyber: Bud zjes [dopln jedlo ktore nemas rad], alebo ta zastrelim. Vyber si.
Jozef Koval napísal:Možno som ťa v niektorých príspevkoch zle pochopil. Nepripúšťaj si že po smrti sa tvoja duša rozplynie takéto myšlienky nás uvádzajú do pochybností. Ver Bohu a nie tým dristom čo tu píšu veď oni sa raz presvedčia na vlastné oči.
Ty si tak absolutne neschopny empatie, ze je to az smutne. Vies len do okola opakovat soje dogmy a poucujes tu este aj toho jedneho cloveka, ktory tu vyznava rovnaku vieru ako ty. Ved ty si biblicky priklad farizeja.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal:
Tak este raz sem napisem co napisal piton. A vyznacim ti konkretne cast, ktora je celkom jasna:
Tu predsa nejde o ziadne slovickarenie. Ved je to jasne ako facka. Proste maju len 2 take sviatky. "Zasvěcené svátky" = slovenskom preklade prikazane sviatky.

A nebavme sa prosim o "normalnych" krestanoch. Resp o nicom "normalnom". Lebo pojem normalnost je velmi relativna zalezitost. Mozes povedat ze nieco je normalne dnes a zajtra to uz povazujes za nenormalne a pre mna to nebolo normalne ani vcera.

A ked sme pritom, ze timto, podla teba normalnym, krestanom netreba prikazovat chodit do kostola - zaujimavy nazor, ale neprikazujes im to, ked im povies, ze maju za to hriech ked tam nepojdu ? Ale predtym im povies, ze pojdu do pekla a budu horiet vo vecnom ohni, lebo tam nesli. Tak si radsej vyberu tu moznost ist tam do kostola, ale ide len o iluziu volby. To je ako by som ti dal pistol ku hlave a povedal ti, ze mas na vyber: Bud zjes [dopln jedlo ktore nemas rad], alebo ta zastrelim. Vyber si.
Ty si tak absolutne neschopny empatie, ze je to az smutne. Vies len do okola opakovat soje dogmy a poucujes tu este aj toho jedneho cloveka, ktory tu vyznava rovnaku vieru ako ty. Ved ty si biblicky priklad farizeja.
Ja ho tu nepoučujem veď aj vy ateisti medzi sebou komunikujete tak čo? Absolútne ho nepoučujem len som ho chcel trochu povzbudiť. Neodsudzuj ma keď nevieš ako to myslím.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

miki690
pozeral som to aj na inych strankach ... mas pravdu .. maju cesi len dva prikazane sviatky (aj ked neviem odkedy???).. dokonca mi tam chyba najvacsi sviatok a to je velkonocna nedela ...

jozko koval
... ked napisem ze AJ KEBY sa moja dusa rozplynula to neznamena ze v to verim ... len chcem poukazat na fakt ze ka sa mylia veriaci nema to pre nich po smrti ziadne nasledky ... no ak sa mylia neveriaci ... moze to mat pre nich fatalne nasledky....

nejake forum urcite mojou vierou neotrasie ... na to som dostatocny fanatik :D ... inac je krasny byt fanatik za krista ...

//autoeditácia príspevku (03 Apr 2014, 7:25)
CHVALME PANA LEBO JE DOBRY, LEBO JEHO MILOSRDENSTVO TRVA NAVEKY .... :smt023 :smt043 :smt043 :smt009 :smt009 :smt023
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:CHVALME PANA LEBO JE DOBRY, LEBO JEHO MILOSRDENSTVO TRVA NAVEKY .... :smt023 :smt043 :smt043 :smt009 :smt009 :smt023
včera vám na večernej omši dávali namiesto oplátky fet?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

oplátky došli, boli domáce "koláčiky" :smt033 :psssst:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Boh nám chystá všetku krásu v nebi preto aby sme ju nevideli zamysli sa trochu nad tým čo píšeš.
tvoj fanatizmus ma az fascinuje :)
mozem ta pls niekedy vidiet nazivo?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie napísal:tvoj fanatizmus ma az fascinuje :)
mozem ta pls niekedy vidiet nazivo?
neviem co sa ti zda na tom fanaticke ....kazdy krestan v to veri ....vychadza to z citacie z pisma „Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú. Ale nám to Boh zjavil skrze Ducha“ (1 Kor 2, 9 – 10)
beardie
Redeemer
Redeemer

ved prave, par viet x-krat zmenenych chybnymi prekladmi, nepride mi to ako zdroj, na ktorom by som mal zalozit cely zivot
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veriť je jedna vec. Presviedčať o tom každého okolo, biť sa za svoju pravdu, v každej vete použiť slovo boh, milosrdný, láska, nebo a ich ľubovoľnú kombináciu a veriť v nebo ako z rozprávok, kde je všetko, citujem "všetka krása v nebi", každý je s každým kamarát, milujú sa (nesexujú, to v pekle sa tak milujú, v nebi sa milujú ako rodina) a podobne, a neakceptovať žiadne iné názory, dôkazy, presvedčenia ale silno a striktne sa držať jednej knižky a všetkých ľudí degradovať, odsudzovať že zhoria v pekle a podobne, to je fantaizmus.

Poznám desiatky veriacich ľudí. Ktorí aj do kostola chodia. Ale nevadia mi tak, ako tento fanatik lebo sa starajú o seba a svojho boha, a ostatných tým nezaťažujú. A dokážu si vypočuť aj názory iných, informovať sa o iných náboženstvach a podobne. Koval to nedokáže.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Ked niecomu veris cely zivot a zasvetis tomu cely zivot tak myslim ze by si tiez odmietal pripustit ze si sa mylil cely cas a vsetko to bolo zbytocne... Ide aj o toto podla mna a dalsia vec, nech si tvrdia co chcu, vecsina ludi co poznam je vo viere motivovana viac strachom ako laskou
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Balvorn napísal:Ked niecomu veris cely zivot a zasvetis tomu cely zivot tak myslim ze by si tiez odmietal pripustit ze si sa mylil cely cas a vsetko to bolo zbytocne... Ide aj o toto podla mna a dalsia vec, nech si tvrdia co chcu, vecsina ludi co poznam je vo viere motivovana viac strachom ako laskou
Mám pocit, že niektorí veriaci sa môžu viere venovať hoci aj celý život, ale do praxe sa ich viera aj tak nikdy neprenesie. Fanatizmus = znásobenie snahy, keď ste zabudli na cieľ.
beardie
Redeemer
Redeemer

Balvorn napísal:Ked niecomu veris cely zivot a zasvetis tomu cely zivot tak myslim ze by si tiez odmietal pripustit ze si sa mylil cely cas a vsetko to bolo zbytocne... Ide aj o toto podla mna a dalsia vec, nech si tvrdia co chcu, vecsina ludi co poznam je vo viere motivovana viac strachom ako laskou
to zalezi na nastaveni mysle dotycneho, ja by som bol rad, keby ma niekto konstruktivne opravi a vysvetli ako je to spravne
svoj profesionalny zivot si bez toho neviem predstavit, v osobnom je to velmi podobne
Napísať odpoveď