A k tym platom knazov... 480eur je cisty blud
// a kto ti zakazuje kosit travnik v nedelu? nechapem...
presne tak, aj tych nenarodenych. Ustava hovori tiez, ked tu niekto spominal ustavu, ze ludsky zivot ma pravo na ochranu aj pred narodenim, preco sa ma stat snazit obmedzit pravo na zivot? To je tak isto polozena otazka ako preco sa niekto snazi obmedzit pravo matky zabit ...audiotrack napísal:Zákon ťa obmedzí až v prípade, že niekoho naozaj zabiješ alebo mu ublížiš, a to preto, že si hrozba pre ostatných ktorých by si mohol tiež zabiť alebo im ublížiť. Jednou zo základných funkcií štátu je totiž chrániť svojich občanov.
lebo keby odviedli odvody ako organizacia 38,5 perc. + ako zamestnanec 13 precent + dan ...takze v podstate by to boloí este menej (zle som sa vyjadril mal som na mysli cenu prace... )
v amerike v niektorych statoch je to az do dna porodu ... cize den pred porodom mozes bez udania dovodu dat dieta legalne zabit... to ze nejaky pani komunisti rozhodli ze dieta je az od 12 tyzdna ??? to je ako dovod ze to skutocne nie je clovek ... cela ideologia bola namierena proti krestanstvu a toto bol jeden zo sposobov presadzovania si moci ....94jakub napísal:Páči sa mi ako kresťania narábajú s demokraciou a ohýbajú ju ako sa im zachce.
Vraj potraty chcú zakázať demokratickou cestou. Ale to, že sa touto cestou dohodlo to, že plod do X.(12?) týždňa nie je človekom a teda sa nejedná o vraždu im už akosi ušlo.
audiotrack napísal:Takže je to zhluk buniek rovnako ako napríklad rakovinový nádor.
A čím to je že niektoré zvieratá váš všemocný a najmúdrejší "spravil" tak, že žijú dlhšie ako človek?strapaty napísal:audiotrack
myslis ze cloveka robi clovekom vnimanie emocii? .... aj zvierata vnimaju emocie ...
preco by si mal ist do kostola a nepracovat ked nie si veriaci?audiotrack napísal:aj keby je to 198€ tak je to veľa. Toľko je totiž tuším životné minimum. Čiže ak učia chudobe, z toľko peňazí by mali byť schopní vyžiť (náklady na stravu a hygienu) lebo plno ľudí to jednoducho dokáže a nikto sa ich nepýta ako
piton: prečítaj predošlé strany. Náboženstvo káže, že mám v nedeľu ísť do kostola a oddychovať, že sa nemá pracovať.
a keď to robí tvoj boh s deťmi v Afrike, tak ti to nevadí?ze poukazuje na zabijanie deti ako nieco nemoralne
v roku 2013 sa kompletne zrekonštruoval dom sv. Alžbety v KE. Na rychlo som len našiel članok na topkách (jo ja vim) kde sa píše:ked stat chce udrziavat kulturne pamiatky ako kostoly sochy a prehnite lavice nech si to financuje
čiže y neplatíš daň za nehnuteľnosť, ak nejakú vlastníš? Cirkev toho vlastní až ,až. Na čo sú cirkvi také pozemky?bez primu nie su dane
a čo sloboda vieroviznania? na toto správo si zabudol, leb sa nehodí do tvojej skladačky? zaujíma ťa len právo na život, to je garantované ústavou a vykonávané zákonom o interrupciáchprava jedneho cloveka koncia tam kde zacinaju prava druheho cloveka
Cirkev dane plati, napr. ked nejake priestory prenajima a pod., neplati dane z darov, napr. zo zvonceka...
No niesom ekonom, nie som si isty, ale myslim, ze ani fyzicke osoby neplatia dan z darovania, nie? Keby som ti chcel darovat nejake peniaze, nie som si isty, ci by si musel platit dan...LuksKE napísal: piton
a čo ak jej niekto podaruj trošku väčšiu sumu? nepatrilo by sa zaplatiť daň? taktiež z nehnuteľností (kostoly, pozemky, budovy škôl a pod) z toho tiež daň netreba platiť? prečo? lebo je to cirkev?
Pravidlo 12:
neviem čo robí človeka človekom, ale demokratická väčšina sa zhodla práve na tomto. Ak vieš čo robí človeka človekom tak mi povedz. A potom sa skús zamyslieť či tie atribúty má aj to embryo. Je to schopnosť rozmýšlať? Komunikovať? Rozhodovať sa sám za seba? Všetky atribúty ktorými sa odlišujeme od zvierat tomu plodu chýbajústrapaty napísal:audiotrack
myslis ze cloveka robi clovekom vnimanie emocii? .... aj zvierata vnimaju emocie ...
no ministerstvá, parlament a podobne určite nie sú pod správou mesta, ale štátu. Z budov ktoré patria mestu platí mesto dane. Určite by si našiel stovky prípadov kedy sa nejaký úrad presťahoval do menších priestorov, práve preto že to bolo pre mesto drahé a väčšiu budovu radšej prenajali niekomu inému ako by ju malo mesto využívať pre svoje účely.strapaty napísal:mislim ze ani obce neplatia dane od obecnych uradov ani od parlamentu ani od ministerstiev..... a inch budov prospesnym pre vsetkych ... aj keby si tam v zivote nevkrocil????
mimochodom, preco ma chces obmedzovat?audiotrack napísal: Pravidlo 12:
Zakazuje sa prispievanie príspevkov bez vecného obsahu (smajlíky...). Obmedzte počet smajlíkov v príspevkoch.