Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku
Re: Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku
Tie teórie, ktoré si spomenul sú úplne mimo reality a žiadnu krízu, by to neprinieslo. Nestálo by im to za ten risk. A ja som si, len povzdychol kvôli tomu, že keby si mám vybrať medzi Ficom prezidentom a Harabínom ako predsedom najvyššieho súdu. Tak radšej beriem Fica, lebo bez funkčného súdnictva nepomôžu žiadne reformy, keď politici si tú budú môcť šafáriť ako chcú.
Myslím, že by to mohol byť poriadny krok dopredu.
A to je pravda ty si si síce nezvolil, ale stále budeš žiť v tejto krajine a s nami znášať následky toho čo ostatní ľudia zvolili, tak by si mal začať pracovať s tým čo máš a nie čakať na na tvoj vysnený systém.
Myslím, že by to mohol byť poriadny krok dopredu.
A to je pravda ty si si síce nezvolil, ale stále budeš žiť v tejto krajine a s nami znášať následky toho čo ostatní ľudia zvolili, tak by si mal začať pracovať s tým čo máš a nie čakať na na tvoj vysnený systém.
myslim, ze dost jasne vidis na co som reagoval ja, je to citovane
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Uplna somarina, uz som to tu XYkrat opakoval.hughito napísal:Boli také teórie, že pravičiari by mali voliť Fica, čo by prinieslo možno aj vnútornú krízu a štiepenie srany. Plus by obetoval aj Harabina, takto budú robiť samozrejme napriek čo to dá.
Ziadne stiepenie strany by nenastalo; naopak by sa upevnila moc strany, Fico by bol prezident, premier niektory zo sasov za nim a Fico by to cele riadil z pozicie prezidenta, ktoremu by posilnili pravomoci, ako to sam v diskusiach spominal (teraz ten kkt chysta opacne, oslabit prezidenta). Z ustavy by si spravili trhaci kalendar (co uz teraz to ma nahnute).
Harabiniki by bol pekne krasne zvoleny lusknutim prsta a zabedneny na dalsie roky, kym by uz tak dakoho nenasral, ze by dotycny zobral modre sluchatka a isiel ho riesit.
Realita je prave opacna, ako tie slaboduche vizie o stiepeni. Prave v priamom prenose mozete sledovat, ako stav porazeneho alfasamca otriasla stranou a chystaju sa uchopit tronu opiciaci pod nim. Chystaju sa zmeny na postoch ministrov, ktore su odovodnovane polcasom volebneho obdobia (haahaahaaa, v 1.volebnom obdobi si polcas nevsimli ako Ficko rok 1989). To prave dokazuje, ze prehra ich zaskocila, Hranola uz videli ako otlaca svoje pozadie do slovenskeho tronu. Prehra je vyznamne memento a barometer nalady volicov a preto zacnu velmi pravdepodobne sekat dobrotu, ako to uz zacali zmenou zakona o "uzernictve" (hla, ako si to zrazu vsimli).
Ak by bol FIco prezidentom, to by ste videli oslavy jeho jedinecnosti, hoci by vyhral o 0.1%. Kopa reci o tom, ako sa ludom paci, co pre nich robi, istoty a podobne bludy.
V konecnom dosledku ano, horsi stav by bol s Hranolom ako prezidentom, kedze by vsetko schvalil a navyse bol aj prezident a kydal dalej. Teraz sa mozno cele schvalovanie sudnej rady natiahne tak, ze stary .uj nestihne nikoho menovat. Ostava nam v to len dufat.
Nemyslím, že by súdruh hodil kamaráta cez palubu. On nemá problém verejne klamať, aj ohľadom toho, že by čistil súdnictvo. Spravili by sa nejaké kozmetické úpravy maximálne. Vedia, že aj tak by s tým nikto nič nespravil, aj keby ho vo funkcii ponechal. Chvíľu by všetci frflali, že je to pokrytecké a potom ticho.hughito napísal:Plus by obetoval aj Harabina, takto budú robiť samozrejme napriek čo to dá.
Makovnik: ide proste o to, že toto sú strany založené na "vodcovi." Preto si myslím, že by to v konečnom dôsledku SMERom zatriaslo viac, ako toto pseudotrasenie, čo sa deje teraz. 
Inak sa mi páči to zmýšľanie pravice: ak sa nezvolí náš kandidát, tak to proste nie je dobré.
Detto trápne SME, ktoré sa pýta po chodbách poslancov, že podľa čoho budú voliť a pod. a vychádza z toho akože hrozný záver, že SMER volí zhodne. Akoby to isté nerobilo napr. SDKÚ. 
Inak sa mi páči to zmýšľanie pravice: ak sa nezvolí náš kandidát, tak to proste nie je dobré.
-
Makovnik
Medium Professional
A?
Tym, ze by sa Hranol stal prezidentom by sa strana rozpadla?? Ved by len zmenil funkciu premiera za prezidenta, formalne by bol vzdy vodcom strany, neumrel by ani nevyparil sa. Rozhodne by sa odrazu neoddelil od strany a zrazu stal 100% apoliticky, ako je 100%presvedceny ateista. Snad neveris na Santa Clausa, lebo pravdepodobnost, ze Hranol ako prezident je apoliticky a nestranny je rovnako pravdepodobna ako existencia toho uja na saniach.
Vobec nic by sa nestalo, naopak by to posilnilo euforiu a silu strany, alfasamec by bol zase na vrchole.
Tym, ze by sa Hranol stal prezidentom by sa strana rozpadla?? Ved by len zmenil funkciu premiera za prezidenta, formalne by bol vzdy vodcom strany, neumrel by ani nevyparil sa. Rozhodne by sa odrazu neoddelil od strany a zrazu stal 100% apoliticky, ako je 100%presvedceny ateista. Snad neveris na Santa Clausa, lebo pravdepodobnost, ze Hranol ako prezident je apoliticky a nestranny je rovnako pravdepodobna ako existencia toho uja na saniach.
Vobec nic by sa nestalo, naopak by to posilnilo euforiu a silu strany, alfasamec by bol zase na vrchole.
Ale už by bol jednoducho mimo tých štruktúr a každý vie, že SMER nie je žiaden monolit, je to zmeska, ktorú drží zjavne a primárne Fico. Stačilo sa pozrieť, ako sa usmieval Kaliňák po voľbách - že nemusel prebrať ten post premiéra. A ešte taká poznámka: v takejto situácii by bola proste väčšia šanca, že sa "pohnú ľady." Takto sa nestane už vôbec nič, keď Fico zostal premiérom. Prezident bol a je bábka, teraz bude ešte väčšia, lebo ho úplne odstavia. Kiska sa bude môcť rozhodnúť maximálne tak o tom, že prvou zahraničnou cestou bude návšteva Čiech.Makovnik napísal:A?
Tu prikladam video, pozrite sa aki schopni exekutori rozhoduju, synacik tam bol dosadeny cez mamicku, samozrejme jeho vzdelanie a znalost zakonov je uplne chaba, dokonca chceli Danovi zobrat aj veci, ktore su vlastnictvom obcianskeho zdruzenia, radim pozriet do konca, lebo to je divadielko, co tam stvarali Rehakovci.
-
Makovnik
Medium Professional
Ale to je predsa uplny blud. Neviem, ci to mas zo skoly od nejakeho filozofa alebo odkial.
Fico by mimo ziadnych struktur nesiel. To, ze do telky povie, aky bude odrazu nestranny je iba dalsi z jeho vygrcov, ktore permanentne chrli. Stale by bol de facto sucastou KSSmer, iba de jure by bol mimo nich.
Avsak jeho zvolenie by bola jasna ukazka, ze ho ludia chcu a ostatni v strane by drzali zobak a cakali, kym aura jedinecnosti sudruha zacne upadat.
Naopak, nezvolenim sa jeho pad urychluje - opat viditelne.
Samozrejme, ze prezidenta, coby inokrajca a nekompatibilneho s cervenym rodom Harkonenov, budu chciet poslat na vedlajsiu kolaj, ved sa to uz deje.
//
tie tvoje trapne pokusy pomenovat fica vždy inak v každom prispevku niesu vtipne, just saying ..
Cely si trapny a este aj sprosty. Zapni si filter, co bude menit na tvoj tvar, ked sa nelubi. Si ho mozem pomenovat ako len chcem.
Fico by mimo ziadnych struktur nesiel. To, ze do telky povie, aky bude odrazu nestranny je iba dalsi z jeho vygrcov, ktore permanentne chrli. Stale by bol de facto sucastou KSSmer, iba de jure by bol mimo nich.
Avsak jeho zvolenie by bola jasna ukazka, ze ho ludia chcu a ostatni v strane by drzali zobak a cakali, kym aura jedinecnosti sudruha zacne upadat.
Naopak, nezvolenim sa jeho pad urychluje - opat viditelne.
Samozrejme, ze prezidenta, coby inokrajca a nekompatibilneho s cervenym rodom Harkonenov, budu chciet poslat na vedlajsiu kolaj, ved sa to uz deje.
//
Cely si trapny a este aj sprosty. Zapni si filter, co bude menit na tvoj tvar, ked sa nelubi. Si ho mozem pomenovat ako len chcem.
-
Waagbistritz69
King
is this even real?
vyzvy mu nechodili?
-
P3Bo
Guru wannabe
samozrejme že chodili keby nechodili tak by to mohol hneď napadnúť ale mám osobnú skúsenosť s tými ľudmi a až pokiaľ nepríde platný exekučný titul tak ti serú na hlavu najmúdrejší na svete a potom začnú skuvíňať nad dobrými mravmi.beardie napísal:vyzvy mu nechodili?
-
Makovnik
Medium Professional
Kazdopadne 209Eur nie je adekvatna suma ani z pohladu pracovneho casu exekutora, ani narocnosti ukonov, ktore s tym ma.
Ciste vypalnictvo posvatene statom...kde sa hrabe Cosa nostra.
-
P3Bo
Guru wannabe
a aka je adekvatna suma ? To ako čo si myslíš že to má exekútor spraviť za 60 centov ? Len nech platí za to že sa mu málilo dať jedno euro. Exekútor spraví dva úkony + výzvy a lustrácia ktorú robia pracovníci exekútora to ako čo si predstavuješ že robia zadarmo ?Makovnik napísal:Kazdopadne 209Eur nie je adekvatna suma ani z pohladu pracovneho casu exekutora, ani narocnosti ukonov, ktore s tym ma.
P3Bo - ako by sa ti pacilo, keby si dal auto do servisu na vymenu oleja a vypytali by 300€ ?
/
/
-
P3Bo
Guru wannabe
A výmena oleja má aký súvis s exekútorom ?
P.S.: oprav si tú hrubku
P.S 2: Nechce sa mi čakať na odpoveď rovno napíšem čo si myslím a už sa nebudem vyjadrovať. Exekútor je inštitút poslednej inštancie (dokonca neskorší ako súd vzhľadom k tomu, že je viazaný exekučným titulom [obvykle rozsudkom súdu]). tzn. v prvom rade muselo dôjsť k tomu, že bol vyzvaný od veriteľa, potom bol vyzvaný súdom a potom bol vyzvaný exekútorom (modelová situácia a obvykle je taká) a napriek tomu nezaplatil pričom mal dostatok času.
Exekútor je právnik a úkony právnika sú drahé a sú tarifné. Okrem toho na exekučnom príkaze pracujú viacerí ľudia, (nie len exekútor) ktorých treba zaplatiť, to im teraz má dať 10 centov lebo istina je nízka ? A potom im dať milión keď budú exekvovať vyššie istiny ?
V konečnom dôsledku teda neplatič ktorý odmieta splniť svoju povinnosť (obvykle vyše roka) lebo by si za euro nechal prevŕtať koleno nazýva exekútora zlodejom
P.S.: oprav si tú hrubku
P.S 2: Nechce sa mi čakať na odpoveď rovno napíšem čo si myslím a už sa nebudem vyjadrovať. Exekútor je inštitút poslednej inštancie (dokonca neskorší ako súd vzhľadom k tomu, že je viazaný exekučným titulom [obvykle rozsudkom súdu]). tzn. v prvom rade muselo dôjsť k tomu, že bol vyzvaný od veriteľa, potom bol vyzvaný súdom a potom bol vyzvaný exekútorom (modelová situácia a obvykle je taká) a napriek tomu nezaplatil pričom mal dostatok času.
Exekútor je právnik a úkony právnika sú drahé a sú tarifné. Okrem toho na exekučnom príkaze pracujú viacerí ľudia, (nie len exekútor) ktorých treba zaplatiť, to im teraz má dať 10 centov lebo istina je nízka ? A potom im dať milión keď budú exekvovať vyššie istiny ?
V konečnom dôsledku teda neplatič ktorý odmieta splniť svoju povinnosť (obvykle vyše roka) lebo by si za euro nechal prevŕtať koleno nazýva exekútora zlodejom
Mylis si pokutu s fakturaciou ukonov. Diametralne odlisne veci. Je to ako pokuta za zle parkovanie 60€ + 120€ za odtiahnutie. To je obdobna hovadina lenze mestom chvalena takze musime cusat.
-
vladenko007
VIP
P3Bo
Kamarát dostal 5 pokút za parkovanie v meste v rozmedzí 1 roka. Jedna bola cca 60€
Exekútor mu za každú stiahol z výplaty 250€. Povedz mi ak pri prvej pokute robil exekútor úkony napríklad kde pracuje akú má banku. Tak aké úkony robil pri ostatných 4 pokutách keď si naúčtoval tiež 250€???
Všetci majú drahé úkony a tarify, len mi bežná Slovač musíme držať hubu a krok za 2-6€ na hodinu.
Suma pre exekútora by mala byť stanovená od výšky vymáhanej sumy.
Kamarát dostal 5 pokút za parkovanie v meste v rozmedzí 1 roka. Jedna bola cca 60€
Exekútor mu za každú stiahol z výplaty 250€. Povedz mi ak pri prvej pokute robil exekútor úkony napríklad kde pracuje akú má banku. Tak aké úkony robil pri ostatných 4 pokutách keď si naúčtoval tiež 250€???
Buď si exekútor alebo máš niekoho z rodiny alebo kamaráta. Inak by si netrepal také vtákoviny.Exekútor je právnik a úkony právnika sú drahé a sú tarifné
Všetci majú drahé úkony a tarify, len mi bežná Slovač musíme držať hubu a krok za 2-6€ na hodinu.
Suma pre exekútora by mala byť stanovená od výšky vymáhanej sumy.