Mám doma 2x koss porta pro (ani jedny nemajú doživotnú záruku) a na oboch mám dole pri jacku zalomený kábel. Chcel by som si to vymeniť sám. Pred pár rokmi som to riešil tak, že som kúpil nový jack, odrezal poškodenú časť kábla a pripájkoval nový jack. Problém bol akurát v tom, že to nemalo dlhú životnosť, pretože to bolo krehkejšie, než továrenská výroba.
Tentoraz by som to chcel spraviť tak, že nebudem meniť jack, ale vymením celý kábel (až po slúchadlá). Dajú sa totižto rozobrať až do takého stavu, že by to šlo. Vyriešil by som tým nízku životnosť nového jacku a naviac mi to príde jednoduchšie.
Problém je, že neviem nikde na nete nájsť kábel, kde na jednej strane je jack 3.5 a na druhej sú kábliky označené L/R. Predáva sa vôbec niečo takéto, alebo si to musím nejako ručne vyrobiť z jack predlžovacieho káblu? Prípadne, idem na to úplne blbě a existuje nejaký lepší spôsob? Vychádzam z toho, že keď som dával opravovať kossy do servisu, tak mi skoro vždy prišli späť s iným jackom, ale kábel kratší nebol, takže to zrejme vymenili celé a to by som chcel teraz spraviť aj ja.
Ďakujem za rady a na záver ešte pre pobavenie:
The three most dangerous things in the world are a programmer with a soldering iron, a hardware engineer with a software patch, and a user with an idea. – The Wizardry Compiled by Rick Cook
(cítim sa ako to prvé..