Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

audiotrack napísal:potrat sa dá vykonať do 12. týždňa. V 12. týždni totiž plod začína vnímať emocie matky a reagovať na ne. Dovtedy to teda nemožno chápať za ľudský život, lebo nemá emocie. Ničím sa nelíši napríklad od pásomnice alebo iného parazita. Aj tak ale väčšina potratov nebýva až takto neskoro. Ak niekto na ten potrat chce (nehoda, znásilnenie...) tak ide hneď. V čase, keď ešte nie je vyvinuté ani srdce (3. týždeň) a podobne. Takže je to zhluk buniek rovnako ako napríklad rakovinový nádor. Bez emocii, bez krvného obehu, bez ničoho. Toto určite nemožno pokladať za človeka, a tým pádom ani za vraždu. Inak by sme museli ako vraždu brať aj všetky kurčatá, kravy, prasce, ovce čo padli kvôli nášmu hladu a taktiež každú operáciu kedy bola z tela odstránená nejaká časť tkaniva.
Pekné prirovnanie človeka s nádorom to svedčí o tvojej inteligencii už po jednom dni oplodnenia vajíčka vzniká život lebo Boh vdýchne život už po prvom dni a od vtedy je to živý tvor. Koľko bolo prípadov keď robili potrat a to maličké nevyvinuté dieťa sa snažilo brániť tomu s čím ho doktori roztrhali za živa to dieťa už cíti bolesť a vníma.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Andi_Cibula napísal:Ale tak sa teda pytam znova. Co ak niekto tr*ka nezodpovedne, splodi pri tom potomka, pricom ho nechce ?
Potom je v situacii ktoru musi riesit a ma k dispozicii nejake moznosti (opat bez ohladu moralku, zakon a vierovyznanie) ktore sposobuju dalsie nasledky s ktorymi sa bude musiet vysporiadavat. Tak proste funguje zivot.

Absolutne platnu odpoved ti nedam ani len ako nazor, pretoze uplatnovat pohlad bez ohladu na podmienky nie je mudre. Akysi vseobecny nazor ti mozem dat - IMHO by sa clovek mal vediet s nasledkami svojich cinov vysporiadat. Co v tomto pripade naozaj znamena na potrat neist a v pripade, ze ho nechcu pohladat moznosti ako manzelsky par ktory by si dieta adoptoval okamzite (myslim, ze je to cosi so zrieknutim dietata) pripadne (zial ta horsia moznost) detsky domov. Minimalne uz kvoli skusenosti o osobnej zodpovednosti.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:uz sa niekto zo zahrobia vratil, ked si o tom taky presvedceny?
Áno sú tisícky možno až miliónov prípadov duchov paranormálnych aktivít alebo posadnutia diablom... Niekto dokonca aj na trochu zomrel videl to a vrátil sa späť. Klinická smrť ale to ste už označili za blbosť ako všetko čo sa bráni logike len tak pre zaujímavosť čeknite si doctor Raymond Moody je to neveriaci človek ktorý sa zaoberal životom po živote a sám tomu uveril po čase.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vies mi dat nejaky potvrdeny pripad?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Suhlasim, ze zdroj, ktory som sem dal sa da povazovat za tendencny a je bez citacie, ale vyzera to, ze celkom presny, dal som si namahu a nasiel clanok, z ktoreho pravdepodobne vychadza, vid. tabulka na 4. strane: http://www.guttmacher.org/pubs/journals/3711005.pdf
Mohli by sme tuto temu uzavriet, vacsina potratov je odmietnutie dietata a nie zo zdravotnych dovodov ani znasilneniam.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

piton napísal:...
Pocet interupcii = povedzme 8000.
Pocet znasilneni = 150(2011 rok), dajme tomu, ze krat 2, lebo niektore neboli ohlasene, to jest 300.
Sanca otehotniet pri znasilneni = velmi nizka, ale dajme tomu 10% -> hoci to je prehnane.
To znamena, 30 tehotenstiev po potrate rocne.
Z tychto dajme tomu, ze 80% sa rozhodne pre potrat, to je 24.

Cize cca 24 z 8000 potratov je kvoli znasilneniu. To je 0.3%, slovom nula cela tri %.
.
.
.
zdroj vacsiny cisel:
http://www.hlavnespravy.sk/znasilnenie- ... ov/153058/
Krásne. Zdroj väčšiny čísel. A tých "dajme tomu že krat 2" máš z brucha. Ale úplne nesprávne si to vyčíslil na 300
"V roku 2011 bolo zistených 150 prípadov znásilnenia, rok predtým 117. Odborníci sa líšia v odhadoch, koľko obetí tento trestný čin neoznámi, zhodujú sa však, že toto číslo je veľmi vysoké. Polícia takýmto prieskumom nedisponuje vôbec, hoci znásilnenie zaraďuje medzi tzv. latentnú formu trestnej činnosti, čo znamená, že polícia sa o nej nedozvie inak ako nahlásením obete.

Podľa rôznych zdrojov 75 až 95 percent obetí znásilnenia nikdy tento trestný čin nenahlási. To by pri počte nahlásených za minulý rok znamenalo, že odhadovaný celkový počet znásilnení môže dosahovať až 3000 a z počtu objasnených (92) robí celkom žalostné číslo."
Až 3000 znásilnených, z ktorých len 150 povie že boli znásilnené. Kde je zvyšok? V tých "nechcem dieťa, necítim sa na dieťa, rodina chcela nech idem na potrat..." alebo neotehotnejú a nenahlásia to. Tvojich 300 je z prsta vycucaných
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

http://www.hojko.com/post2079224.html?s ... 2#p2079224
mojich 300 je logicka uvaha, nie fakt
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:vies mi dat nejaky potvrdeny pripad?
Potvrdený prípad sú všetci posadnutí diablom lebo posadnutý ide najprv na psychiatriu kde sa snažia psychiatri zistiť všetky možné príčiny až keď vylúčia všetky choroby duševné poruchy a všetko potom je človek označený za posadnutého vtedy príde na rad exorcista a ak je to výmysel ako to že človeku ktorému nevedeli pomôcť ani psychiatri pomôže obyčajný kňaz a úplne ho uzdraví? Alebo ďalší dôkaz vedecký doktor Raymond Moody je to americký filozof a psychológ a bol neveriaci zisti si o ňom.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Andi_Cibula napísal:Myslim to vazne. Akurat ty mas iny nazor, co je v poriadku.
Majme hypoteticku situaciu - mas dceru, vo veku, prikladom 16r. Si presvedceny o svojej dobrej vychove. Napriek tomu otehotnie s chlapom, zjavne nezodpovednym a teda pride s oznamenim ze si potomka necha vziat, pretoze ho nechce. A nepovazuje ho za dar, ale trest - za nezodpovednost.
Aky postoj zaujmes ?
ponuknem jej ze jej pomozem s vychovou ..pripadne si ho adoptujem ...
vziat?? chcel si povedat zabit ...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mno to je od teba pekne a ocakavatelne, ale co ak ho bude chciet zabit ?

javatar - dakujem za odpoved, hoc nesuhlasim, som zastanca (imho milosrdneho) zabitia. Ako mensie zlo.
Pripadni dalsi diskuteri sa mozu zariadit, ja som spokojny.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Pre všetkých ateistov čeknite si dr. Raymond Moody bol to ateista ako vy ani teraz nepatrí do nijakého náboženstvá ale uveril posmrtnému životu na zaklade jeho vedeckých štúdii. Tohto ateistu rešpektujem lebo nieje taký obmedzený ako vy a pripustil si že môže niečo existovať po smrti a začal to študovať a zaoberať sa tým. Je to vedec ktorý sa celý život venoval posmrtnému životu. Možno vám on zmení názor ak nie potom ste fakt stratené prípady ktorí už neveria ani vedcom.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Andi_Cibula napísal:No ved dobre, o tych mensinach sa nehadam, len som sa domnieval ze tym chces povedat to na co som sa ta pytal.
Ale tak sa teda pytam znova. Co ak niekto tr*ka nezodpovedne, splodi pri tom potomka, pricom ho nechce ?
ked nema dost zodpovednosti nema co tr*at... sex je pre dospelych nie pre prerastene 35 rocne deti ...
to je ako by si povedal co s clovekom co jazdi nezodpovedne a niekoho zabije na ceste ...
preto krestania hlasaju ze sex az po svadbe... aby ludia pre svoje pohodlie nevrazdili deti alebo aby nevyrastali len s jednym rodicom ...
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Andi_Cibula napísal:Mno to je od teba pekne a ocakavatelne, ale co ak ho bude chciet zabit ?

javatar - dakujem za odpoved, hoc nesuhlasim, som zastanca (imho milosrdneho) zabitia. Ako mensie zlo.
Pripadni dalsi diskuteri sa mozu zariadit, ja som spokojny.
ked bude mat 16 rozhodnem za nu .... ak osemnast mozem na nu len apelovat ... nic viac spravit nemozem .... pokial tu mame taketo zakony.l

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2014, 13:37)
osobne si myslim ze keby tehotne zeny mali podporu okolia (rodina znami spolupracovnici) tak by pocet potratov klesol o 90 percent...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Pekné prirovnanie človeka s nádorom to svedčí o tvojej inteligencii už po jednom dni oplodnenia vajíčka vzniká život lebo Boh vdýchne život už po prvom dni a od vtedy je to živý tvor. Koľko bolo prípadov keď robili potrat a to maličké nevyvinuté dieťa sa snažilo brániť tomu s čím ho doktori roztrhali za živa to dieťa už cíti bolesť a vníma.
Takže potraty do prvého dňa schvaľuješ?
Aj rastliny cítia bolesť, aj zvieratá ju cítia. Napriek tomu nepohrdneš dobrým gulášom.
piton napísal:zacyklili sme sa? Vy tu protestujete proti Pochodu, ako keby ludia nemali pravo vyjadrit svoj nazor a snazit sa ho presadzovat, samozrejme zakonnymi prostriedkami. Dokedy to mam opakovat?
Ked sa o rok vacsinova spolocnost zhodne, ze je to clovek od pocatia, budes mat namietky? Ved to je jednym z cielov pro-life, nie?
Kto komu zakazuje robiť pochod? Prečo si dnes už tretí z druhého tábora, ktorý nám tu tlačí slová do úst? To je nejaká choroba alebo čo?
Robiť pochod a podať pádne argumenty na zmenu legislatívy sú dve rozdielne veci. Keď si spravím pochod za zavedenie otroctva ešte to neznamená, že to treba hneď uzákoniť.
A samozrejme, už minule sa ukázalo ako zákaz potratov nič nerieši. Len to, že sa kresťania budú môcť tľapkať po pleci ako zasa niečo presadili ale to, že bude v detských domoch tri krát toľko detí im už je jedno. Oni ich opatrovať nebudú.
piton napísal: Pocet interupcii = povedzme 8000.
Pocet znasilneni = 150(2011 rok), dajme tomu, ze krat 2, lebo niektore neboli ohlasene, to jest 300.
Sanca otehotniet pri znasilneni = velmi nizka, ale dajme tomu 10% -> hoci to je prehnane.
To znamena, 30 tehotenstiev po potrate rocne.
Z tychto dajme tomu, ze 80% sa rozhodne pre potrat, to je 24.
Ďakujem za zdroj tvojich čísel. :roll:
Jozef Koval napísal:Tebe to pripadá ako chyba preto lebo v to neveríš tvoj obmedzený mozog ťa ďalej nepustí.
Čítal si pôvodnú Bibliu v hebrejčine? Pokiaľ nechápeš chybám v preklade(hlavne kvôli významom slov), tak obmedzený je tu asi niekto iný ako beardie.
Jozef Koval napísal:No vy budete mať šancu sa ťuknúť na čelo a budete mať nato celú večnosť.. Jedine vy zomriete sprostý zomriete v presvedčení že všetko končí ale keď sa zrazu ocitnete pred Bohom bude to pre vás ako keby vám niekto dal po papuli. Potom si všetko uvedomíte.
Veď pôjdem hneď do pekla a podľa niektorých odborníkov je peklo neprítomnosť Boha, tak ako ho mám po smrti vidieť? Či on si všetkých pozve na uvítaciu party a vysmieva sa tým, čo v neho neverili?
strapaty napísal:osobne si myslim ze keby tehotne zeny mali podporu okolia (rodina znami spolupracovnici) tak by pocet potratov klesol o 90 percent...
Tak prečo ten pochod neapeluje na okolie tých žien ale chce hneď zakazovať potraty?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

strapaty napísal:clovek je telo(cize jednoznacne geneticke urcenie), nesmrtelna dusa, a slobodna vola.... tymto sa lisime od zvierat...
Toto je blbost vycucana z tvojho prsta.

Od zvierat sa vo svojej podstate takmer nicim nelisime, co nas odlisuje je vyssia schopnost kontroli emocii, abstraktneho myslenia a planovania. Su to vlastne schopnosti ktorymi nas obdraovala priroda formou evolucie aby druh prezil, rovnako ako vtaka obdarovala lietanim.

Ziadna dusa neexistuje a slobodnu volu ma kazdy tvor na tejto planete.

Je uplne zbytocne tu dalej rozpytvavat s vami dvoma nejaku debatu, viera je len dosledkom pudu sebazachovy, takze moc nema zmysel vam ju nejak vycitat a mozno ju povazovat aj za prirodzenu najma pre slabsich jedincov, co ale v zivote nedokazem pochopit je viera v bibliu a biblickeho boha.

Co sa tyka interupcii ja ako zastanca eugeniky sa tu v tejto teme nebudem k tomu nejak blizsie vyjadrovat, ale zajimalo by ma skor stanovisko na tento problem pri nedobrovolnom pocati napr otehotnenie po znasilneneni?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

kali520

tak tebe uz chyba len hakovy kriz.... len aby ta raz sila tvojich ramien nesklamala ... a nebol by si sam objektom eugeniky... staci jedna blba autonehoda a si postihnuty.... a potom sa uvidi co bude silnejsie ci tvoj pud sebazachovy alebo nejaka priblbla teoria... ja sam mam postihnute dieta a chranil by som ho vlastnym zivotom ...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:mislim ze ani obce neplatia dane od obecnych uradov ani od parlamentu ani od ministerstiev..... a inch budov prospesnym pre vsetkych ... aj keby si tam v zivote nevkrocil???? a je osolbodena od dani budov ktore su urcene na specificke ucely .... z ostatneho dane plati ...
Daň za parlament? To má podľa teba štát zo štátneho rozpočtu odviesť daň do toho istého štátneho rozpočtu? Logiku si zabudol ráno na omši?
Čo sa týka daní tak veta so zákona č. 120/2006 Z.z. v doplnení č. 582/2004 Z.z.
"Od dane sú oslobodené: pozemky a stavby, alebo ich časti slúžiace na vzdelávanie, alebo na vedeckovýskumné účely, na vykonávanie náboženských obradov, vo vlastníctve verejných vysokých škôl, alebo vo vlastníctve štátu, v užívaní štátnych vysokých škôl, vo vlastníctve štátu v správe Slovenskej akadémie vied, alebo vo vlastníctve cirkví a náboženských spoločností registrovaných štátom, taktiež pozemky a stavby alebo ich časti slúžiace stredným školám, učilištiam, strediskám praktického vyučovania a školským zariadeniam v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávnych krajov alebo školám a školským zariadeniam v zriaďovateľskej pôsobnosti krajských školských úradov."
V tomto blogu to vysvetľuje autor dobre aj sa konkrétne pýtal na zlý výklad tejto vety, ktorá sa dá chápať aj ako úplné oslobodenie cirkvi od dani. A hlavne mYsli.

piton: ano daň z daru bola zrušená, žil som v myšlienke, že ešte je. No aj tak môže stále byť dar predmetom dane z prímu. viď link

Ale stále nerozumiem načo cirkev vlastní pozemky? Teda lesy, úrodnú pôdu, stavebné pozemky a podobne. K čomu im to je?
strapaty napísal:existuje nieco ako adopcia, profesionalne rodicovstvo, pestunska starostlivost.... preco mame 6000deti v decakoch ... lebo vacsina nie je pravne volnych (rodicovy staci raz za rok napisat pohladnicu ) ...preco nechcu adoptovat tie ostatne deti ... deti v decakoch su emocionlne a socionalne narusene (vsetky) pritom najdvolezitejsie su prve mesiace zivota bohuzial v dojcakoch je 1 sesrticka na 12 deti ... ale tuto temu sme tu uz rozoberali neviem ci ma cenu sa znovu do toho pustat
Na tomto ti ukážem tvoje náboženské pokrytectvo.Ak by sme teoreticky povolili adopciu homosexuálnym párom, rapídne sa znížil počet detí v detskom domove. Keďže je známe, že homosexuálne páry prejavujú veľký záujem o adoptovanie. Ale to ti tvoja pokrytecká hlavička nedovolí. :)
(ano aj ja som proti adopciam detí homo pármi, ale nie som proti interrupciám a neargumentujem decákmi vo svojej zvrátenej logike ako ty)

K zvyšku...nemám ani veľmi chuť..téma potraty sa rozoberala aj minulý rok po tom pochode za život a k ničomu sa nedospelo...

A už sa konečne prestaňte oháňať právom na život. Lebo sa v ústave píše, že každý má právo na život. Každý!!! Aj plod/dieťa pred narodením, ale aj tá tehotná matka. Aj jej sa to právo týka. A ak ju ten plod ohrozuje na JEJ živote (nie na vašom, na jej), tak ONA sa má rozhodnúť či uprednostní svoj život alebo život plodu. A možno zabije aj seba, aj ten plod, ak sa rozhodne zle.
Reči o nejakej psychickej traume z interrupcie sú taktiež irelevantné. Ak matka, uprednostní živo nenarodeného pred svojím a umrie, nechá doma manžela a napr. aj ďalšie deti. Čo psychická trauma týchto ľudí?

Budem osobný, ako by ste sa zachovali vy strapaty, tehla, piton a ďalší, ak by sa vás týkalo takéto rozhodnutie? Buď plod/dieťa alebo žena. Zabili by ste plod alebo by ste zabili svoju ženu? Alebo by ste to alibisticky nechali na ňu? Zamyslite sa.
Lebo nechcem sa nikoho dotknúť, a vo všetkej úcte k vám ale z toho čo tu predvádzate, mám pocit, že by ste zabili ženu a povedali si, že boh to tak chcel....
Napísať odpoveď