Nápady? Vopred ďakujem
Clio - rozsvieti sa kontrolka a motor sa spomalí
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Clio - rozsvieti sa kontrolka a motor sa spomalí
Zdravím. Neraz sa mi stalo na Renault Clio (1.2 alebo 1.4 benzin, 16V) že pri chode sa mi rozsvieti kontrolka dole na foto (foto je z netu, ale v mnohom sa nelíši od panela v Cliu), motor sa brutálne spomalí (povedzme idem v päťke pri ~2000-2500 otáčok 90km/h, spomalím, zas pridám plyn a povedzme aj na plnom plyne idem v päťke na 50km/h, otáčky stále klesajú). Odstavím auto, znova naštartujem a ide zas v pohode. Stáva sa to veľmi nepravidelne. Niekedy raz za mesiac, niekedy 3x za deň, v meste, mimo mesta, všade.
Nápady? Vopred ďakujem
Nápady? Vopred ďakujem
Re: Clio - rozsvieti sa kontrolka a motor sa spomalí
diagnostika.. dovtedy to vsetko budu len dohady..
-
Thommas
Addict
Práve dáke tie dohady by sa mi zišli. Toto Clio totižto nie je moje, a neverím že by v najbližšej budúcnosti navštívilo servis.
Pada do nudzoveho rezimu, moze to byt hocico - lamda, skrtiacia klapka, vaha vzduchu, vyfuk, sviecky a ine veci. Treba dat na diagnostiku.
-
Thommas
Addict
Tak to je závažnejšie ako som si myslel. No skúsim to tak dať poslať na tú diagnostiku.
mne to svietilo sice na naftaku, ked mi prasklo tesnenie na termostate a voda kvapkala presne na nejaky kabel, co bol pod 
ale diagnostika to isty, ako pisali vyssie, ide v nudzovom stave..
ale diagnostika to isty, ako pisali vyssie, ide v nudzovom stave..
V autach sa nevyznam, ale pred rokom sme mali doma podobny problem. Mame Thaliu a tiez nam svietila tusim presne henta kontrolka s tym, ze niekedy bolo v pohode a celu jazdu nic, inokedy to zas zasvietilo a bolo citit, ze auto stratilo vykon. Ako si pisal, pomohlo az znovu nastartovat a bolo v pohode. Vtedy otec dal auto do servisu na diagnostiku a neviem ci az na druhykrat sa neprislo na to, ze bolo nieco zo svieckami, tusim boli zanesene ci co. Potom to uz bolo v pohode, sice tento rok to uz vraj tiez raz spravilo, ale odvtedy nic.
-
Makovnik
Medium Professional
Pozriet manual a zistis, co znamena. Taku som pravdupovediac este nevidel.
//
manual ?
Ano, ty debil zaostaly. Manual.
Alebo sa tomu hovori aj pouzivatelska prirucka, user guide, service guide, handbook, a podobne.
To je taka vytlacena knizocka, ktoru dostane kazde auto, okrem servisnej knizky.
V internetovej podobe vyzera napr. takto a je tam presny popis vsetkym tlacidiel, pacok, svetielok a pod.
http://www.e-guide.renault.com/853_8_EN ... index.html
http://www.renault.co.uk/ownerservices/ ... handbooks/
Priamo v tej knizocke som to aj nasiel, vid. priloha. Upozornuje na chybu komputera vstrekovacov, resp. vstrekovania alebo porucha aut. prevodovky. To priamo vysvetluje aj pokles vykonu za jazdy, zrejme nabieha do nudzaku.
//
Ano, ty debil zaostaly. Manual.
Alebo sa tomu hovori aj pouzivatelska prirucka, user guide, service guide, handbook, a podobne.
To je taka vytlacena knizocka, ktoru dostane kazde auto, okrem servisnej knizky.
V internetovej podobe vyzera napr. takto a je tam presny popis vsetkym tlacidiel, pacok, svetielok a pod.
http://www.e-guide.renault.com/853_8_EN ... index.html
http://www.renault.co.uk/ownerservices/ ... handbooks/
Priamo v tej knizocke som to aj nasiel, vid. priloha. Upozornuje na chybu komputera vstrekovacov, resp. vstrekovania alebo porucha aut. prevodovky. To priamo vysvetluje aj pokles vykonu za jazdy, zrejme nabieha do nudzaku.