Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia

Príspevok od používateľa martinez13 »

no rozhodol som sa počkať dokým sa nenašetrí na telo+objektív, po zvážení že to nemá moc veľký zmysel

na leto si kúpim 50mm 1,8 a budem sa učiť portrétovať a snáď o pár mesiacov už si budem môcť splniť sen a prejdem na fullframe

tak vďaka za radu :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Má cenu kupovať APS-C 50ku, keď chceš prechádzať na FF? Mysli dopredu. Akákoľvek investícia do DX skiel je v podstate zbytočná. Keď chceš portrétové sklo, tak vezmi 85ku. Tá vynikajúco poslúži ako na APS-C tak aj na FF. Ak si po kúpe FF chceš nechať aj APS-C tak by si 50ku síce mohol využívať na nej, ale na FF z toho portrétové sklo určite nebude. Kresba by mala byť fajn aj v rohoch, ale na portrét to bude priveľmi krátke. No a ak chceš APS-C predať, tak ti bude 50ka zapadať prachom na poličke.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

no 50ka stoji podstatne menej ako 85 a potom ked prejde na FF ju moze spokojne predat, strata bude max. 50 eur?
Unkown
Medium Star
Medium Star

To hej, ale 85mm bude potrebovať skôr či neskôr aj tak, ak bude chcieť portrétiť. Je to na ňom, ale radšej by som si teraz priplatil za 85, než kúpiť 50, potom ju predať so stratou a až tak kúpiť 85. Okrem toho bokeh u 50mm f/1,8 mi pripadá taký čudný. 85mm f/1,8 je na tom kvôli ohnisku omnoho lepšie. A 50mm f/1,4, ktorá má pekný bokeh stojí skoro toľko, čo 85 f/1,8.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Unkown: ale som nepísal, že ''kedy'' budem prechádzať na FF.. teraz už v tom mám jasnejšie, idem zobrať Nikon D610 + Tamron 24-70 f/2,8 iba sa potrebujem zbaviť aktuálnej zostavy

a snáď sa zadarí a do leta našetrím aj na 85, pretože tiež som rozmýšlal že ak uvažujem nad prechodom na FF tak 50 nebude najlepšia volba

našiel som dobrého predávajúceho na bazoši, volá sa Zolo, je z NR, má tam dosť foto vecí, poznáte ho?.. dáva dobré ceny, volal som s ním a všetko pekne vysvetlil, na nete ma tiež dobré hodnotenie, tak zrejme u neho spravím nákup
Unkown
Medium Star
Medium Star

Zolo je fajn týpek, pomerne známy na SK fotoscéne. Určite s ním nebudeš mať problémy.

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2014, 15:08)
Btw čo máš v aktuálnej zostave, okrem tej 17-50ky? Možno by sme sa nejako dohodli, keď sa jej budeš zbavovať :D
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to rád počujem :)

vieščo už nič také :D predal som 18-105, teraz mám už len D5100 a 17-50, brašňu lowepro aw50, a 2x akumulátory

len neviem či mi niekto kupi takúto zostavu a bojím sa že to budem musieť dať zvlášť teda telo a objektív..
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

ak sa mozem spytat, za aku cenu si predal 18-105 ? Lebo tiez rozmyslam, ze predam svoj 18-105 a kupim nieco lepsie.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

po 2 týždňoch za 150, hold ale sú tam aj lacnejšie inzeráty takže ťažko sa predáva
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

dobra kombinacia ???

http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/nikon-d5300/

aaaaa

http://objektivy.heureka.sk/nikon-35mm-f-1_8g-af-s-dx/

:arrow: nechce sa mi k tou dopatravat, tak ma zaujima len ci je tam moznost automatickeho ostrenia, a zmena clony na vyssie cislo, .... pravdepodobne na vianoce, :arrow: moznoze neskor, na fotografie bez zoomu, (na ten mam FZ200) .... po neblahom zisteni ze ziaden fotak nie je originalny, som horko tazko pristupil na fakt ze fotoaparatov treba viacero, takze ci by to bola dobra volba.

(a to doslova v poradi, mobil, lahky kabelkovy kompakt [XS-3] brigde [FZ200] a zakladna zrkadlovka [D5300] . . . . rozmyslalo sa aj nad kamerou, ale tie hovna do ruky ma sklamali ked som skusal novu kameru LG vo vnutri budovy, kde bol sum taky velky ze som dakoval bohu ze je vedla na stative FZ200, ktora s tym nemala ziaden problem a pri svojej clone si veselo tocila full HD avchd porovnatelne s profi kamerou SONY vedla mna, ..... )
s fotografiou sa zatial nie som ochotny moc hrat (s vynimkou HDR ) ale casom moznoze bude priestor a nalada ....
Unkown
Medium Star
Medium Star

Za tie prachy máš D7000.
qwerty-xyz

jo, stale by som ale radsej ostal pri 5300 vke, .... 7000 cka posobi profesionalnejsie, co mne netreba, vzhladom na porovnavanie na snapsort, ma 5300 vka veci ktore su mi sympatickejsie, napr video, ....
Unkown
Medium Star
Medium Star

D7000 má tiež full hd video. Okrem toho má stavový displej, dva kolieska a dosť gombíkov na tele, aby som sa nemusel hrabať v menu kvôli každému nastaveniu. Neviem si predstaviť, že by som počas fotenia musel liezť do menu kvôli zmene WB alebo iso. Proste 3000 a 5000 rada u Nikonu mi pripadá extrémne nepraktická, nehovoriac o tom, ako zle sa to drží.
qwerty-xyz

full HD pri 24 snimkoch za sekundu a 50 snimkoch za sekundu je priepastny rozdiel, najprv som si to nemyslel, ale potom ked som zacal tocit avchd 50 snimkov za sekundu som to uvidel, a vsetko co snima video pod tuto hodnotu beriem ako krajnu moznost, .... ehovoriac o vykapacom displeji, to sm si tiez myslel ze je mi na hovno, odkedy ho mam na FZ200 vke, neviem byt bez toho, .... zide sa to pr vela veciach.

tak skus sa venovat tomu co som postol rvykrat, ci ten objektiv moze ist na to telo, ....
Unkown
Medium Star
Medium Star

Neviem síce, načo kupuješ DSLR, keď hľadáš vlastnosti typické pre ultrazoom, ale budiš :lol: Pasovať bude, ale stále neviem prečo kupovať Renault, keď Audi stojí rovnako. Na margo videa, 5. séria Dr. Housa bola natáčaná s Canon 5D mark II, ktorý natáča, čuduj sa svete, 24fps raw video. Ale chápem, že ty máš vyššie nároky než tvorcovia svetoznámeho seriálu ;)
qwerty-xyz

ake vlastnosti typicke pre ultrazom, hm ? ultrazoom uz mam, .... preto ked si si nevsimol tak taky objektiv aky som tam daval.

absolutne mi je u riti cim sa natacal house, .... upir nosferatu sa natacal v roku 1922 a ma to uspech, teraz mam hladat kameru akou kamerovali vtedy? ci co. to len aby si chapal ze mi je jedno cim sa ktory uspesny film alebo serial toci, . . . ja proste mam rad take Fps, niekto ine, ....
k tomu renaultu vs audi, ked raz audi nema to co chcem, tak idem ku renaultu, bohuzial, proste tak to je.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Ach jaj, to je ťažko vysvetliť dačo niekomu, kto uprednostňuje dve zbytočnosti pred x užitočnými vecami. Btw aj v dnešnej dobe profi kamery za 10k+ € točia do 30fps. Čím to len je, že projekty s miliónovými rozpočtami točia bez 50fps....

Prajem ti veľa šťastia s boľavými prstami nadávajúc nad hľadaním každej hovadiny v menu ;)
qwerty-xyz

moznoze to zvazim, uvidim, ..... kazdopadne uz mi skus napisat ci ten objektiv ci uz na 7000cke alebo 5300 vke bude mat ten objektiv automaticke zaostrovanie a zmenu clony, ...
objektiv kvoli vysokej svetelnosti, a zrkadlovku kvoli nizkemu sumu a vecernym snimkam, popripade indoor veciam, ....nehovoriac o velkom EV rozsahu, lebo hdr (ktroe sa mne paci, sa inak ako postupnym fotenim a nahodenim do PC asi neda.)

popripade na tm objektive nejaka stabilizacia je ?
Unkown
Medium Star
Medium Star

Stabilizácia tam nieje, nastavenie clony a AF sú samozrejmosť. Pokiaľ viem, D7000 a D5300 majú rovnakú architektúru čipu, lenže D5300 má cca o 50% viac mpix, čo znamená 50% menej svetla na jeden pixel, čo znamená viac šumu.
qwerty-xyz

nehadam sa, ja sa orientujem skoro furt podla tejto stranky, .... http://snapsort.com/compare/Nikon-D5300-vs-Nikon_D7000

stablizacia bude ked tam bude VR ? alebo ktora technologia je to pri zrkadlovkach co je aj so stabilizaciou, ...
Napísať odpoveď