Preinštalovanie PC - Steam

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sp!rit
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Preinštalovanie PC - Steam

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Zdravím, mám HP notebook a chcem obnoviť jeho stav do základného stavu - od výroby. Avšak, hrám 2 hry cez Steam - WarThunder a Loadout. Môžem to normálne obvnoviť, bez nejakého zálohovania týchto hier? Stačí sa potom prihlásiť pod svojím kontom v každej hre a budem mať všetko normálne, ako pred týmto obnovením?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Re: Preinštalovanie PC - Steam

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Neviem čo myslíš pod tým "všetko normálne". Každopádne ak sa jedná o originál hry, ktoré si si zakúpil na steame, tak tie si zakupuješ na steam účet. Takže na každý PC, kde sa prihlásiš so svojim steam účtom, si tú hru môžeš stiahnuť a hrať. Samozrejme ak si tú hru nechceš sťahovať znova, tak si celú hru, poprípade save, zálohuj napr na USB.
Sp!rit
Star
Star

Ale ide mi o postup v tej hre, v Loadout mám vysoký level a upgrade a taktiež aj vo WarThunder. Ide mi o to, či sa mi to zachová bez nejakého zálohovania, keď sa normálne v každej z tých hier potom prihlásim pod svojimi účtami, ktoré mám vytvorené.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Pre istotu si sprav backup cez Steam. (Steam -> Backup and restore games). Odporúčam ešte spraviť backup na 1 súbor (t.j. si tam nastavíš vlastnú veľkosť, kým tam nebudeš mať len jeden súbor) pre rýchlejšie kopírovanie a restore.
Sp!rit
Star
Star

Keď chcem dať obe hry zálohovať, píše mi, že bude treba na disku voľných 11 GB a nejaké drobné...lenže, keď to už začne robiť, tak mi to píše len na 5 Gb a nejaké drobné...prečo to tak je? :/
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ani jednu z týchto hier som nehral a Loadout nepoznám vôbec, ale WarThunder je niečo na spôsob WoT, kde sa tvoj postup, lietadlá a všetky upgrady ukladajú na WarThunder účet (tak ako na všetkých ostatných online hrách typu WoW, LoL, BF 4...).
Ten steam backup je len v prípade, že si tú hru nechceš odznova sťahovať. A ak ti to hapruje, tak si to zálohuj manuálne. Choď do zložky kde máš nainštalovaný steam, nájdi si tam tú hru (myslím že to nájdeš v \Steam\steamapps\common) a skopíruj si to na nejaký flash disk, napr. USB. Potom keď budeš mať už preinštalovaný windows, si tú hru z USB dáš do rovnakej zložky ako bola predtým, a na steam účte si dáš na tú hru download, že si ju chceš znova stiahnuť. Tie percentá ti nabehnú rýchlo, lebo steam ti tú hru nájde a už ti ju len nainštaluje. A potom môžeš hrať.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sp!rit napísal:Keď chcem dať obe hry zálohovať, píše mi, že bude treba na disku voľných 11 GB a nejaké drobné...lenže, keď to už začne robiť, tak mi to píše len na 5 Gb a nejaké drobné...prečo to tak je? :/
Steam je Steam, nerieš to. Len to nechaj prejsť dokonca.
Sp!rit
Star
Star

WarThunder mi ani nezálohovalo, iba Loadout. Musím to nanovo stiahnuť. :aasmile2:
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Mal si si to zalohovat podla navodu co som ti napisal a nemal by si problem...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sp!rit napísal:WarThunder mi ani nezálohovalo, iba Loadout. Musím to nanovo stiahnuť. :aasmile2:
Keď si spúšťal backup, vybral si aj WarThunder hru?
Sp!rit
Star
Star

Áno, vybral, dokonca aj priečinok bol pomenovaný názvami oboch hier. :roll:
Napísať odpoveď