Moje pocity sú dosť dôležité na to, aby aj ostatní ľudia v diskusii vedeli, či ťa brať vážne, alebo ti ide iba o kontroverziu, pozornosť alebo akúsi rebéliu. Čo je jasne vidieť aj na tom, ako horlivo tu obhajuješ islam, napriek tomu, že si myslíš, že je to nezmyselné náboženstvo.
Takže ty si ukazovateľ vážnosti, áno? Na to si prišiel ako? Platí to, čo som napísal, na pod. ad hominem nezmysly ďalej reagovať nebudem.
Ja obhajujem islam? Ako ateista? Ukáž mi kde.
Moje tvrdenia som podložil celkom dobre. Korán vyslovene prikazuje tie veci, ktoré si sa v danom linku mohol dočítať. Iný výklad iba znamená, že si daný človek hľadá výhovorky, prečo nedodžiavať niečo čo mu síce jeho boh prikazuje, ale nezdá sa mu to sympatické. Ak je vyslovene napísané, "As for the thief, both male and female, cut off their hands." aký iný výklad tam vidíš? Staviaš sa snáď do pozície typických apologistov, ktorý v každom nepohodlnom verši vidia metaforu, a každý vhodný je doslovný zákon? Nehraj sa na hlupáka len kvôli snahe vyhrať tento argument.
Na to ti bolo odpovedané napr. aj Maherom. Je úplne irelevnatné. aké nezmysly sú popísané v starých báchorkách. Ide o realitu a prax.
Nestaviam sa do pozície žiadnych apologistov, poskytol som to ako pohľad z opačnej strany od fundovanejších ľudí, ako sme tu my dvaja. Pre mňa osobne je to však nepodstatné, ja som neveriaci, ale ide o to, že nebudem robiť z moslimov automaticky nejakých väčších fanatikov len preto, lebo sú moslimovia. Náboženský fanatizmus podľa mňa vôbec neovplyvňuje v podstate samotné špecifické náboženstvo, ale skôr náboženstvo ako celok, lebo princípy náboženstva sú rovnaké úplne u všetkých náboženstiev, aj keď je jasné, že môžeme nájsť rôzne špecifiká.

Takže kresťanstvo nezasahovalo a nemá vlastné právo? Však aj dnes sú také tendencie, našťastie už potlačené sekulárnym vývojom. Čiže opäť rovnaké tendencie.
A keď je ultimátnym cieľom moslimov aby islam ovládol celý svet
JASNÉ!
A neposkytol si tu dokopy nič. Rozhovor Dawkinsa s náboženským fundamentalistom, potom 10 kontroverzných výrokov z Koránu (analógia s Bibliou = proste doba vzniku, iné podmienky, iný svet) + akýsi úryvok, ktorý ale o ničom nevypovedá a nie je určite reprezentatívny. Takisto ako väčšina kresťanov je kresťanmi len na papieri, tak takisto moslimovia majú na háku nejaké nezmysly z Koránu či riešenie náboženského fundamentalizmu.
Kód: Vybrať všetko
Protests against the cartoons were held around the world in late January and February 2006. Many of these turned violent, resulting in at least 200 deaths globally, according to the New York Times. Large demonstrations were held in many majority-Muslim countries, and almost every country with significant Muslim minorities, including Nigeria, Canada, India, the United States, the United Kingdom, Australia, New Zealand, Kenya, and throughout continental Europe.
Celkovo mám dojem, že máš problém s chápaním rozdielu medzi islamom a islamizmom.
Ešte takto: možno, keby sme to vedeli nejak exaktne vyčísliť, existuje v súčasnej viacero (a potenciálne) islamských náboženských fundamentalistov (a teda aj politických, islamistov), ako napr. kresťanov. Kresťanstvo je dávno za zenitom. Ale ja sa bavím principálne.