"Herny" notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

"Herny" notebook

Príspevok od používateľa Brahmin »

Zdravim, potreboval by som poradit ohladne kupy notebooku, hladam nejaky bazarovy na hranie hier do tych 600€, nejde mi o to aby zvladal hry na ultra max nastaveniach staci ze rozbehne nove hry aj hry co vydu o 1-2 roky (momentalne mam stolovy dvojjadro a grafiku msi 4670, takze fakt nepotrebujem nic extra :) )
Myslim ze CPU by mohol stacit nejaky i5, RAM 6+GB, len grafikou som si nie isty, vedeli by ste mi poradit od akej rady by som mal zacat hladat ?
Dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: "Herny" notebook

Príspevok od používateľa hojko »

V tomto pripade nehladaj podla nejakej modelovej rady, ale podla grafickej karty. Tu najdes benchmarky grafickych kariet, tie s koncovkou M su tu takmer vzdy notebookove verzie: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

Vezmi si zo zoznamu nejaku priemernu kartu, napriklad desktopova GTX 570 ma 4377 bodov, tvoja 4670 ma 549 bodov. Hladal by som nieco medzi, nakolko notebook s top grafikou je pre teba cenovo nedostupny a myslim si, ze aj tak budes tazko zhanat bazarovy kusok. Notebooky s GTX 570M, ktore je o polovicu slabsia ako desktopova verzia, tak tie sa pohybuju na Alze od nejakych 1000 eur, so GTX 675M je to od 1100 eur. S GT 755M kupis novy za 750 eur, tak skus hladat nieco podobne: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z710- ... 518461.htm
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Notebook + hry + 600€ dáko nesedí. Za tú cenu máš slabý notebook alebo priemerné PC.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500- ... 147888.htm
na tomto kamarat rozbehal metro last night na stredne,bf 3 neviem lebo sme sa nemohli dostat do menu,bolo to akesi zabugovane :mrgreen:
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Lenovo síce láka na schopné parametre za slušný peniaz, ale kvalita a služby tomu zodpovedajú. V škole sme dostávali notebooky Lenovo. Do roka bol každý v oprave aspoň raz a teraz pred koncom 4. ročníka sme z asi 100 ľudí ostali len dvaja, ktorým tento zázrak techniky stále "funguje". Servis nad 30 dní je pravidlom, notebooky sa zakaždým vracali zasvinené a s piatimi inými vadami. Keď mi stratili nabíjačku a originál škatuľu s tým, že "som to tam tak poslal", mal som dosť.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

hmm zaujimavy pribeh :| to si ako dovolili ti neposlat nabijacku?inspekcia by v tomto pripade nepomohla?
Unkown
Medium Star
Medium Star

Notebooky sa do servisu posielali cez školu, v tom čase som bol trocha pohádaný s riaditeľkou, tak som nemal chuť to riešiť. Okrem toho, spolužiak mi ochotne daroval svoju nabíjačku, keďže jeho Lenovo medzi časom padlo. Takže som nemal ani dôvod.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dobry pribeh, ale asi ti ho nikto neuveri. Navyse nechapem na co si posielal nabijacku.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Lebo nemám čo iné na práci, len chodiť po fórach a písať rozprávky. Veď to je skoro také zbytočné, ako chodiť po fórach a tváriť sa ako majster sveta. Posielal som to s nabíjačkou, lebo blbol nabíjací konektor. Hoci som vedel, že je to v ntb, nezreklamovali by to, ak by som neposlal nabíjačku. A keď máš silou-mocou potrebu agresívne reagovať na polovicu mojich postov, tak nemám problém ťa zotrieť v SS, ale ale naozaj nechcem spamovať ľuďom vlákna.
Lvíček
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Lvíček »

Ked chces hry tak naskrab aspon na http://www.dell-shop.sk/dell-inspiron-15-7537-2-1463
heker
Redeemer
Redeemer

Kludne ma zotri rovno na fore, nie cez SS.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Kľudne, hneď po tom, čo mi vysvetlíš súvislosť medzi herným notebookom a tvojou, žiaľ, nie veľmi efektívnou snahou predvádzať svoju ....ehm....inteligenciu(?) vyvolávaním nezmyselných konfliktov. Ako som povedal, nebudem spamovať len preto, aby som blbcovi vysvetlil aký je blbec. To ma prešlo v 15-ich. A čo teba? Ale ak to chceš počuť, tak čakám SS s reakciou. Howgh.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Brahmin »

dik vsetkym za reakcie
ako hojko pisal budem hladat podla grafickej karty, takze minimalne GT740M alebo od ATI 8750M, ako najoptimalnejsie sa mi vidi najst notebook s grafikou GT755M
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GT 740M je slaba karta.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Ja len pomimo,
pokial na hry tak urcite nie notebook. A urcite nie hp. Brat mal book za 1300 eur v oprave 4x a teraz po 2 rokoch a 2 mesiacoch po zaruke odisila doska. Navyse to prehrievanie ktore mu vyplo hru kazde 2 hodiny tiez nebolo koser. :P
heker
Redeemer
Redeemer

To nebi problem HP ale kazdeho notebooku s lepsou grafikou.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

no vidim, ze sa ti zatial vela pomoci nedostalo, tak skusim aj ja teda. asi pred dvoma/troma mesiacmi som kupoval toto http://datacomp.sk/hp-probook-450-e9y30 ... 1YmI1eunRs akurat, ze moj ma aj Win a ma 8 GB ram, namiesto 4 GB... s notebookom som spokojny, s prehrievanim som zatial problem nemal, taktiez posobi kvalitne co sa tyka konstrukcie. s hrami som zatial problem nemal, avsak nie som nejaky hrac. momentalne hram Thief, pri tychto nastaveniach, aby si mal predstavu (rozlisenie 1280x720, vsyns vypnute) - v prilohe mas obrazok. BF4 ide taktiez skoro vsetko na max a vlastne skoro pri kazdej hre, nastavim rozlisenie 1280x720, efekty nastavim na medium/max (podla toho kolko ma hra nastaveni samozrejme), vypnem antialising (povacsine) a spokojne si hrajem. A k tomu prehrievaniu ti neviem napisat nic, kedze ja hru hrajem tak hodinku maximalne, ptm surfujem po nete, ptm zas zapnem na par chvil a tak.. obdivujem vas, co viete presediet hodiny za hrou.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

za 600e sa moze pritrafit aj nejaky ideapad y500 s dvoma 650tkami a tam rozbehas zarucene vsetko
Lvíček
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Lvíček »

Pozri sa na bazar ci niekto nepredava y500 - y510 s dvoma grafami gt650 alebo gt750 .
Napísať odpoveď