Problém s počítačom - súrne
Problém s počítačom - súrne
Zdravím, na bratovom PC je taký problém, že kurzor myši sa hýbe len okolo jedného miesta, nechce ísť napr. ani dole na štart, hýbe sa len v ľavom hornom rohu a nechce ísť ani len do stredu obrazovky. Viete, aký môže byť problém? Ako by som to mohol vyriešiť? Je to súrne, vďaka za odpovede.
Re: Problém s počítačom - súrne
Reštart PC? Skontroluj kábel, či je dobre zapojený, skús inú myš.
Nepomohlo ani jedno. Problém je, že ho nemôžem poriadne teda ani ovládať, aby som skúsil obnoviť systém napríklad. :-/
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ani s klávesovými skratkami sa nedá ovládať?...
-
Andrej1207
Novice
Dobry den. Chcel by som sa spytat ci mi niekto nevie pomoct s mojim PC. Zapnem pocitac nabehne , ze ACER a dalej by mal pokracovat na windows lenze sa mi tam otovri ikonka modra ze NO BOOTABLE DEVICE, HIT ANY KEY a potom ked dam enter tak sa mi otvori nejaky boot manager. Vobec si s tym neviem rady. dakujem
Skontroluj v BIOSe (stláčaj F8 odkedy sa zapne PC) či si náhodou nejako nezmenil prioritu bootovania. Prvý by mal byť HDD na ktorom je systém. Ďalej môže byť odpojený kábel z disku. Alebo ti odišiel disk nadobro.
-
Andrej1207
Novice
No spravil som to v biose ale stale nic. a kabel k disku nemam lebo je to notebook. no nevim co teraz
kabel je aj vovnutri na prepojenie dosky a disku
notas otvor, skontroluj
ak je vsetko dobre zapojene, je mozne, ze odisiel disk
notas otvor, skontroluj
ak je vsetko dobre zapojene, je mozne, ze odisiel disk
-
Thommas
Addict
Netreba ihneď myslieť na HW chybu. Môže byť aj poškodenie bootu, prípadne NTFS tabuľky. Nahoď inštalačné CD Win a pozri, či rozpozná HDD.
-
hrban
Addict
Presne, pravdepodobne poskodene mbr. Casto sa to deje ak sa zle vypne pc. Inac s opravou byvaju problemy. Nie je poriadne navod co by 100% fungoval. Niekedy to win opravi sam, niekedy treba cez konzolu...