ako spraviť toto vo worde?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kerefáček
Expert
Expert

ako spraviť toto vo worde?

Príspevok od používateľa kerefáček »

ahojte, potrebujem radu ako spraviť takýto "scenárový formát" vo worde

- pomocou stĺpcov je to na nič-
za 1. mi nesedia texty zarovno v prvom a druhom stĺpci a je to dosť ťažké tak písať
+ nedá sa tam dať veta cez celú stranu- pretože je rozdelená na stĺpce...

nejaký nápad?? ďakujem
Prílohy
bez_názvu.JPG
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: ako spraviť toto vo worde?

Príspevok od používateľa beardie »

tab
kerefáček
Expert
Expert

tab nieje dobrý- odkaz od vyššie postavených- ak je jedno meno dlhšie a druhé krátke, sú tam priveľké rozdiely- tiež si tak nemôžem nastaviť vlastnú vzdialenosť, ktorá by mala byť ideálne iba pár milimetrov, tak 3... a tiež som dal zlú ukážku- mená by mali byť zarovnané na pravo- teda všetky mená budú končiť na rovnakom mieste a teda od každého mena bude stanovená rovnaká vzdialenosť... ideálne by to malo byť presne ako na tejto ukážke-
Prílohy
Obrázok 140.jpg
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

tak to vlož do tabuľky a dáš skryť orámovanie
prípadne možno sa to dá aj cez stĺpce vo worde

btw. tabulátor sa dá nastaviť, že presne na akú vzdialenosť má ísť
kerefáček
Expert
Expert

to s tou tabulkou je možnosť- nieje to síce to pravé čo som chcel- ale pôjde to, problém bude iba keď budem chcieť dať text medzi dialógy- za každým vytvoriť tabulku znovu- ale tá sa myslím určite dá nejako skopírovať a potom iba vložiť :)

potom ak vypnem zobrazenie mriežky, aj vo worde, aj v ukážke pred tlačou mriežka ostane, ale na papier sa nevytlačí, áno- pretože keď som pozrel do náhľadu, či bola mriežka vypnutá, či zapnutá, stále sa tam zobrazovala...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kerefáček napísal:tab nieje dobrý- odkaz od vyššie postavených- ak je jedno meno dlhšie a druhé krátke, sú tam priveľké rozdiely- tiež si tak nemôžem nastaviť vlastnú vzdialenosť, ktorá by mala byť ideálne iba pár milimetrov, tak 3... a tiež som dal zlú ukážku- mená by mali byť zarovnané na pravo- teda všetky mená budú končiť na rovnakom mieste a teda od každého mena bude stanovená rovnaká vzdialenosť... ideálne by to malo byť presne ako na tejto ukážke-
to zvýraznené sa všetko dá spraviť, že to nevieš je druhá vec. Môžeš si definovať vlastný štýl tabulátora. Nastavíš pekne zarážku na koľko mm chceš, nastavíš si vodiaci znak (v tvojom prípade medzera) a pekne bude všetko zarovnané

aby mená končili vpravo, to som si neni istý ale aj to by sa malo vo worde dať nejako spraviť. Nikdy som nič také nepotreboval, tak neviem ale neverím tomu že to word nezvládne
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Hrajem sa vo Worde ale nemôžem na to prísť ako to naformátovať aby to bolo ako chceš.
Za to v Excely je to neskutočne jednoduché.

A dá sa to nakopírovať a vložiť do Wordu a bude to mať taký formát aký chceš.
Prílohy
Snímka obrazovky (64).png
rr900
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rr900 »

Prosím vás pekne o pomoc. Mám totiž problém s viacúrovňovím číslovaním vo worde. Mám predstavené 3 typy štýlov.

Viacúrovňové číslovanie by teda malo vyzerať nasledovne:

1 Štýl 1
1.1 Štýl 2
1.1.1 Štýl 3

Avšak ked si toto viacúrovňové číslovanie nastavím tak mi výjde napríklad takéto číslovanie:

1 Štýl 1 (OK)
1.1 Štýl 2 (OK)
1.2 Štýl 2 (OK)
1.3 Štýl 2 (OK)
1.1.3 Štýl 3(neni OK) - ja potrebujem aby bolo 1.3.1 potom 1.3.2, potom 1.3.3 atď.
Potom nasleduje 2.1.3 Štýl 3
3.1.3 Štýl 3
4.1.3 Štýl 3

Prečo mi takto čísluje ??? Môžete mi prosím pomôcť, lebo ja už som z toho wordu K.O. Ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

lebo si si ten štýl zle nastavil. Treba tam zadefinovať na ktorú úroveň má byť previazaný
kerefáček
Expert
Expert

vladenko007 napísal:Hrajem sa vo Worde ale nemôžem na to prísť ako to naformátovať aby to bolo ako chceš.
Za to v Excely je to neskutočne jednoduché.

A dá sa to nakopírovať a vložiť do Wordu a bude to mať taký formát aký chceš.

možno iba preto, lebo som to ja spravil v EXCELI inak ako sa má správne, ale ak to robím v ňom, tak sa horšie pracuje s dávaním textov do kurzívy, zarovnávaním do bloku, zvýrazňovaním- ak to robím stokársky v tabuľke, tak to ide jednoducho, ale takto- aspoň podla toho čo som teraz skúšal- to priveľmi nejde= text sa mi, keď ho chcem zarovnať do bloku - text ktorý postavia hovoria- všetko sa mi rozhádže...

+ neviem ešte či text ktorý hovoria postavy má byť zarovnaný do bloku alebo nie- tuto v predlohe McDonaga nieje, vo Williamsovi je, ale tam je to zasa robené ako v prvej ukáže- cez TAB...

nato sa tiež musím ešte spýtať- ak nemusí byť text daný do bloku, použijem tvoju možnosť :)
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

par klikov :wink: nastavis si to ako chces
Prílohy
Screenshot 2014-04-21 13.49.12.png
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

pár klikov. A čo tak napísať že si musí nastaviť pravú a ľavú zarážku tabulátora.
Napísať odpoveď