ako spraviť toto vo worde?
ako spraviť toto vo worde?
ahojte, potrebujem radu ako spraviť takýto "scenárový formát" vo worde
- pomocou stĺpcov je to na nič-
za 1. mi nesedia texty zarovno v prvom a druhom stĺpci a je to dosť ťažké tak písať
+ nedá sa tam dať veta cez celú stranu- pretože je rozdelená na stĺpce...
nejaký nápad?? ďakujem
- pomocou stĺpcov je to na nič-
za 1. mi nesedia texty zarovno v prvom a druhom stĺpci a je to dosť ťažké tak písať
+ nedá sa tam dať veta cez celú stranu- pretože je rozdelená na stĺpce...
nejaký nápad?? ďakujem
Re: ako spraviť toto vo worde?
tab nieje dobrý- odkaz od vyššie postavených- ak je jedno meno dlhšie a druhé krátke, sú tam priveľké rozdiely- tiež si tak nemôžem nastaviť vlastnú vzdialenosť, ktorá by mala byť ideálne iba pár milimetrov, tak 3... a tiež som dal zlú ukážku- mená by mali byť zarovnané na pravo- teda všetky mená budú končiť na rovnakom mieste a teda od každého mena bude stanovená rovnaká vzdialenosť... ideálne by to malo byť presne ako na tejto ukážke-
-
ktozesomja
Medium Star
tak to vlož do tabuľky a dáš skryť orámovanie
prípadne možno sa to dá aj cez stĺpce vo worde
btw. tabulátor sa dá nastaviť, že presne na akú vzdialenosť má ísť
prípadne možno sa to dá aj cez stĺpce vo worde
btw. tabulátor sa dá nastaviť, že presne na akú vzdialenosť má ísť
to s tou tabulkou je možnosť- nieje to síce to pravé čo som chcel- ale pôjde to, problém bude iba keď budem chcieť dať text medzi dialógy- za každým vytvoriť tabulku znovu- ale tá sa myslím určite dá nejako skopírovať a potom iba vložiť
potom ak vypnem zobrazenie mriežky, aj vo worde, aj v ukážke pred tlačou mriežka ostane, ale na papier sa nevytlačí, áno- pretože keď som pozrel do náhľadu, či bola mriežka vypnutá, či zapnutá, stále sa tam zobrazovala...
potom ak vypnem zobrazenie mriežky, aj vo worde, aj v ukážke pred tlačou mriežka ostane, ale na papier sa nevytlačí, áno- pretože keď som pozrel do náhľadu, či bola mriežka vypnutá, či zapnutá, stále sa tam zobrazovala...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to zvýraznené sa všetko dá spraviť, že to nevieš je druhá vec. Môžeš si definovať vlastný štýl tabulátora. Nastavíš pekne zarážku na koľko mm chceš, nastavíš si vodiaci znak (v tvojom prípade medzera) a pekne bude všetko zarovnanékerefáček napísal:tab nieje dobrý- odkaz od vyššie postavených- ak je jedno meno dlhšie a druhé krátke, sú tam priveľké rozdiely- tiež si tak nemôžem nastaviť vlastnú vzdialenosť, ktorá by mala byť ideálne iba pár milimetrov, tak 3... a tiež som dal zlú ukážku- mená by mali byť zarovnané na pravo- teda všetky mená budú končiť na rovnakom mieste a teda od každého mena bude stanovená rovnaká vzdialenosť... ideálne by to malo byť presne ako na tejto ukážke-
aby mená končili vpravo, to som si neni istý ale aj to by sa malo vo worde dať nejako spraviť. Nikdy som nič také nepotreboval, tak neviem ale neverím tomu že to word nezvládne
-
vladenko007
VIP
Hrajem sa vo Worde ale nemôžem na to prísť ako to naformátovať aby to bolo ako chceš.
Za to v Excely je to neskutočne jednoduché.
A dá sa to nakopírovať a vložiť do Wordu a bude to mať taký formát aký chceš.
Prosím vás pekne o pomoc. Mám totiž problém s viacúrovňovím číslovaním vo worde. Mám predstavené 3 typy štýlov.
Viacúrovňové číslovanie by teda malo vyzerať nasledovne:
1 Štýl 1
1.1 Štýl 2
1.1.1 Štýl 3
Avšak ked si toto viacúrovňové číslovanie nastavím tak mi výjde napríklad takéto číslovanie:
1 Štýl 1 (OK)
1.1 Štýl 2 (OK)
1.2 Štýl 2 (OK)
1.3 Štýl 2 (OK)
1.1.3 Štýl 3(neni OK) - ja potrebujem aby bolo 1.3.1 potom 1.3.2, potom 1.3.3 atď.
Potom nasleduje 2.1.3 Štýl 3
3.1.3 Štýl 3
4.1.3 Štýl 3
Prečo mi takto čísluje ??? Môžete mi prosím pomôcť, lebo ja už som z toho wordu K.O. Ďakujem
Viacúrovňové číslovanie by teda malo vyzerať nasledovne:
1 Štýl 1
1.1 Štýl 2
1.1.1 Štýl 3
Avšak ked si toto viacúrovňové číslovanie nastavím tak mi výjde napríklad takéto číslovanie:
1 Štýl 1 (OK)
1.1 Štýl 2 (OK)
1.2 Štýl 2 (OK)
1.3 Štýl 2 (OK)
1.1.3 Štýl 3(neni OK) - ja potrebujem aby bolo 1.3.1 potom 1.3.2, potom 1.3.3 atď.
Potom nasleduje 2.1.3 Štýl 3
3.1.3 Štýl 3
4.1.3 Štýl 3
Prečo mi takto čísluje ??? Môžete mi prosím pomôcť, lebo ja už som z toho wordu K.O. Ďakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
lebo si si ten štýl zle nastavil. Treba tam zadefinovať na ktorú úroveň má byť previazaný
vladenko007 napísal:Hrajem sa vo Worde ale nemôžem na to prísť ako to naformátovať aby to bolo ako chceš.
možno iba preto, lebo som to ja spravil v EXCELI inak ako sa má správne, ale ak to robím v ňom, tak sa horšie pracuje s dávaním textov do kurzívy, zarovnávaním do bloku, zvýrazňovaním- ak to robím stokársky v tabuľke, tak to ide jednoducho, ale takto- aspoň podla toho čo som teraz skúšal- to priveľmi nejde= text sa mi, keď ho chcem zarovnať do bloku - text ktorý postavia hovoria- všetko sa mi rozhádže...
+ neviem ešte či text ktorý hovoria postavy má byť zarovnaný do bloku alebo nie- tuto v predlohe McDonaga nieje, vo Williamsovi je, ale tam je to zasa robené ako v prvej ukáže- cez TAB...
nato sa tiež musím ešte spýtať- ak nemusí byť text daný do bloku, použijem tvoju možnosť
-
vladenko007
VIP
pár klikov. A čo tak napísať že si musí nastaviť pravú a ľavú zarážku tabulátora.