Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Slashed
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Slashed »

ja som dnes spravil tak som stastny jak male deco :D cvicisko som myslel ze mi nevyda pozdlzne park. lebo cuvam cuvam plny vlavo a kuzel nikde :D ale nakoniec som to nejak vyrovnal.. na jazde siel kamos do dediny vedla akurat k policajtovi domov kde sa prisli este aj syn majitela autoskoly ,sekretarka,a policajt z druheho skuskoveho auta pozriet na policajtove male levica :D a jak sme sa presadili tak mna dusil v meste po sidliskach a malych ulickach ale nejak som to uhral :)
kravka
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa kravka »

Celkom vtipné video a zároveň aj poučenie ako sa nesprávať v autoškole :lol: :
jozefko2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jozefko2 »

Tak mal som ďalšiu jazdu a dopadla dobre. Jazdil som už v pohode po meste, aj keď bolo treba zastaviť v kolóne a pohnúť sa v pohode, jazdilo sa mi dobre. Dúfam, že som si už zvykol na to auto. Raz mi skapalo pri pohinani v kopci. Ale to bolo mojou vinou, že som tam zazmetkoval. Potom som sa už dvakrát z kopca v pohode. Dúfam, že mi to naďalej pôjde dobre, nebudem mať z toho strach a skúšsky spravím.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Vodičák skupiny A2 alebo A je možné už aj bez skúšok, stačí ak preukáže žiak 2 ročnú prax vo vedení motocykla A1, resp. A2 a má predpisany vek. V tom prípade sa nemusí podrobiť skúške. Viac info osobne alebo telefonicky v autoškole.
Vie o tom niekto viac? Ako sa preukazuje tá dvojročná prax?
zdroj: http://autoskola-akva.sk/prispevok/
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

to sa mi moc nepozdava, byvalo to tak ze ked si mal 2rocnu prax na A2 a cestne si prehlasil ze si jazdil, tak si mohol ist priamo na skusky na velke Acko a nemusel si absolvovat (a platit) vycvik ako niekto kto nikdy nejazdil. Ale tie skusky si musel spravit normalne pred fizlom... Len je divne ze to pise nejaka autoskola aKva :psssst:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

AFAIK je to fakt tak, ale musis nejak tu prax dolozit - t.j. vlastnis motorku, alebo ti da majitel motorky napr. v rodine papier ze si jazdil na jeho motorke. aspon co sme sa nedavno bavili s bratrancom.

Samozrejme na malu motorku skusky mat tak ci tak urobene musis.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

snad to mozem napisat tu, neviete ako je to s vodicakom od 17 ci plati v celej EU alebo len na SR? Pocul som, ze do 18-ky mi plati len na uzemi SR no nejak sa mi to nezda
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Všetko to závisí od zákonov tej danej krajiny v ktorej chceš šoférovať. Ak to niekde funguje tak ako u nás, jazdiť môžeš. Väčšina krajín má ale v legislatíve možnosť jazdiť až od 18, takže aj keď spravíš VO od 17 u nás, zákony v inej krajine ho nemusia rešpektovať. Ak má nejaká krajina výnimku, tak si zisti presne pravidlá a podmienky pred tým než sa tam vydáš. Inak ti hrozí pokuta ako prasa a zákaz činnosti na X rokov.

Ak chceš šoférovať auto počas letnej dovolenky v zahraničí tak myslím že do 18 už to vydržíš. A taká perlička, napríklad v Chorvátsku sa mi zdá majú upravený cestný zákon tak, že mladí vodiči 2 roky po vydaní OP môžu jazdiť na diaľnici max.povolenou rýchlosťou iba 100 alebo 110, neviem presne.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

audiotrack napísal:Vie o tom niekto viac? Ako sa preukazuje tá dvojročná prax?
zdroj: http://autoskola-akva.sk/prispevok/
Na motoride písal jeden týpek toto (príspevok je mesiac starý) :
"Treba cestne vyhlasenie o 2 rocnej praxi na motorke slabsej ako 35kw resp. 25kw ,kedze na 35kw este nemozno vydokladovat 2 rocnu prax za ucelom ziskania vodicaku na A, a prefoteny technicky preukaz tej motorky a ziadost o vydanie vodicskeho opravnenia,co je v klasicky dvojharok aj tabulkami na skusku ale tie netreba,iba prvu stranu toho dvojharku...potvrdenie od lekara (zdravotny kurz neni potrebny) a ist na autoskolu...su 2 moznosti (obe cca. 130-150e+16e kolok) prva je ist iba na skusku s policajtom a druha osobitny vycvik: 7hodinova jazda v autoskole"
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Header napísal:Všetko to závisí od zákonov tej danej krajiny v ktorej chceš šoférovať. Ak to niekde funguje tak ako u nás, jazdiť môžeš. Väčšina krajín má ale v legislatíve možnosť jazdiť až od 18, takže aj keď spravíš VO od 17 u nás, zákony v inej krajine ho nemusia rešpektovať. Ak má nejaká krajina výnimku, tak si zisti presne pravidlá a podmienky pred tým než sa tam vydáš. Inak ti hrozí pokuta ako prasa a zákaz činnosti na X rokov.

Ak chceš šoférovať auto počas letnej dovolenky v zahraničí tak myslím že do 18 už to vydržíš. A taká perlička, napríklad v Chorvátsku sa mi zdá majú upravený cestný zákon tak, že mladí vodiči 2 roky po vydaní OP môžu jazdiť na diaľnici max.povolenou rýchlosťou iba 100 alebo 110, neviem presne.
Čo sa týka Chorvátska - na diaľnici je dovolená rýchlosť 130, na rýchlostných cestách 110, mimo obce 90 a v obci 50. Pre vodičov do 24 rokov platia na všetkých typoch ciest limity o 10 km/h nižšie.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

M&M napísal:snad to mozem napisat tu, neviete ako je to s vodicakom od 17 ci plati v celej EU alebo len na SR? Pocul som, ze do 18-ky mi plati len na uzemi SR no nejak sa mi to nezda
síce trochu neskoro, ale snáď to niekomu pomôže
http://www.euroinfo.gov.sk/17-rocni-vodici/
Mirec0910
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mirec0910 »

No tak dnes som mal skúšky ja a nespravil som :cry: Test plný počet, cvičisko super presne som všade vošiel, avšak tesne pred koncom jazdy som to pohúkal :cry: Pustil som autá cez kruháč, za posledným nešlo nič, pohnem sa vojdem predkom do kruháču a po kruháči si ide štvrokolka :( Buď tam na rýchlo vošla, alebo som ju prehliadol už neviem, zabrzdil som, nechal ma pokračovať v jazde, ale na konci keď som zaparkoval mi povedal, že som nedal prednosť v jazde, takže som nespravil. No nič, som naštvaný riadne, ale poučenie do budúcna, že treba dávať väčší pozor.
kvasko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kvasko »

Mirec0910 napísal:No tak dnes som mal skúšky ja a nespravil som :cry: Test plný počet, cvičisko super presne som všade vošiel, avšak tesne pred koncom jazdy som to pohúkal :cry: Pustil som autá cez kruháč, za posledným nešlo nič, pohnem sa vojdem predkom do kruháču a po kruháči si ide štvrokolka :( Buď tam na rýchlo vošla, alebo som ju prehliadol už neviem, zabrzdil som, nechal ma pokračovať v jazde, ale na konci keď som zaparkoval mi povedal, že som nedal prednosť v jazde, takže som nespravil. No nič, som naštvaný riadne, ale poučenie do budúcna, že treba dávať väčší pozor.
Chapem, ze ta to nastvalo, ale nerob si z toho tazku hlavu. Pokial vies soferovat, jazdy si bez problemov zvladol, tak na druhykrat to v pohode das. Ono ked ti sedi policajt za chrbtom, tak je to celkom dost stresujuce a chybicka sa moze vyskytnut. Na druhykrat si das urcite vacsi pozor a uvidis ;). Taktiez som vodicak robil na dva razy, urobil som presne to, co sme sa ucili v autoskole, ale zrejme policajt potreboval niekoho vyhodit, tiez som bol nasraty jak pes, ale na druhykrat to uz bolo bez problemov. Drzim palce ;)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja tiež tak. :)
Stres bol na druhej jazde 10x nižší.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Takže od dneska som vodič aj ja, test 55b, cvičisko na jeden krát bez opravy, jazda asi 10-15minút. Policajt sa na konci pýta, že koľkokrát som sa pozrel do spätných, lebo že ma ani raz nevidel, tak som mu povedal, že som to iba očami sledoval, tak som bol v neistote, ale nakoniec keď som na žiadosti uvidel prospel, tak sa mi uľavilo. Hodina od skúšky preč, a ešte stále tomu akosi neverím :D
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

ja som sa po absolvovaní s kamošom išiel ako prvé poriadne natlačiť kebabom :D tiež som neveril, štastný som bol celý deň :D
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Hensym napísal:Ja tiež tak. :)
Stres bol na druhej jazde 10x nižší.
Druhý krát je stres možno menší, ale predstav si keď to robíš tretí krát a je tam riziko, že to budeš musieť platiť znova.

//vlastná skúsenosť
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tomu verím, ale aj policajti sú ľudia s normálnym platom, a vedia čo to je pre teba, alebo v mnohých prípadoch tvojich rodičov zacvakať za kurz druhý krát. To by si už skutočne nemohol vedieť jazdiť, alebo by musel policajt byť skutočne čočot,... Málokto by ťa pripravil o 300€ za kix, smerovku, a podobne.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

300€ ?, neplatí sa náhodou potom len kolok tých cca 30€ aby ťa znova pustili na skúšky ?

Ale tiež z počutia viem, že na tretí krát ho dostanú všetci :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie, po neúspešnom treťom pokuse musíš absolvovať celý kurz. To je už na dohode s autoškolou či ti to sfalšujú že si ho celý absolvoval znova a dajú ti prihlášku za nejaký symbolický poplatok alebo nie. Ja keď som robil autoškolu, tak nám spomínal že ak sa náhodou niekomu nepodarí, tak v prípade že sa bude nový kurz robiť znova u neho, dá to za polovicu, teda nejakých 200€ (okolo 400 stál celý kurz, teraz neviem aké sú ceny). K prihláške sa ale prikladá tá karta kde sú vypísané dátumy jázd a podpisy. Takže ak musíš dávať novú prihlášku, musíš mať znova porobené všetky jazdy - teda nový kurz. Ak sa to bude aj falšovať, musíš minimálne počkať nejaký mesiac aby tie dátumy sedeli ktoré tam podopisujete (lebo tiež je stanovený maximálny denný počet odjazdených hodín tuším na 3). Určite sa nedá tak že 3x neúspešne tak tu máš dvacku a zajtra mi podaj novú prihlášku.

a ľudí čo nespravili ani na 3x poznám viac. Nemyslím že to policajti len tak dávajú. Určite majú tiež kontroly
Napísať odpoveď