Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Balvorn napísal:Myslim ze sudit a trestat moze len boh, takze tento trest nestaci. Vyspovedat sa asi nevyspoveda, ak tak nieco v tom zmysle ze stratil nervy pri bohoruhacoch a bezboznych stvoreniach... ... mam z neho pocit ze to je presne krestan ktory by viedol kriziacke vypravy aj na koniec sveta len aby bezboznikom prepichol to hriesne srdce....
To máš zlý pocit a že kto súdi kritizujete ma tu akoby ste vy nikdy nenadávali rozmýšľate vôbec čo píšete?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no lenže nám je to jedno že nadávame, nám to žiadna knižka nezakazuje.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:no lenže nám je to jedno že nadávame, nám to žiadna knižka nezakazuje.
Noačo ja nie som kňaz som len obyčajný človek čo verí v Boha preto už nemôžem povedať ani jednu nadávku? Pre pána čo si vy o nás kresťanoch myslíte že len sedíme v kostole a nerobíme žiadne hriechy? My sme takí ako vy len my máme tu slušnosť oľutovať to pred Bohom.
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:...Pre pána čo si vy o nás kresťanoch myslíte že len sedíme v kostole a nerobíme žiadne hriechy? My sme takí ako vy len my máme tu slušnosť oľutovať to pred Bohom.
nie, my si o vás myslíme že robíte hriechy možno ešte viac ako mnoho neveriacich, len sa z nich potom vyspovedáte a vybavené. Aby ste mali dušu na mieste, že je vám odpustené. Presne ako si to práve napísal.

Skús sa namiesto toho, aby si povedal v nedeľu farárkovi v spovednici že si nadával niekomu, radšej ospravedlniť tomu komu si nadával že je kretén, retard, idiot, sprostý debil a má si ísť vyfajčiť ;)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:
Noačo ja nie som kňaz som len obyčajný človek čo verí v Boha preto už nemôžem povedať ani jednu nadávku? Pre pána čo si vy o nás kresťanoch myslíte že len sedíme v kostole a nerobíme žiadne hriechy? My sme takí ako vy len my máme tu slušnosť oľutovať to pred Bohom.
Napriklad ja dufam, ze krestania sa zacnu spravat podla toho co hlasaju.

//autoeditácia príspevku (29 Apr 2014, 20:38)
:lol: :lol: :lol: http://zpravy.idnes.cz/katolici-pili-za ... anicni_aha
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Bombajští katolíci žalují muže, který vyvrátil historky o zázračné soše Ježíše ronící vodu. Sanal Edamaruku odhalil, že voda nemá léčivé účinky, ale prosakuje z toalet. Rozzuření katolíci ho obvinili z rouhání a šíření protikatolického jedu.
to je také typicky katolícke...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack napísal:no lenže nám je to jedno že nadávame, nám to žiadna knižka nezakazuje.
tvrdil si ze aj ateista moze byt moralny ... tu zrazu ked to ziadna knizka nezakazuje mozes robit co chces???

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 10:32)
audiotrack napísal: nie, my si o vás myslíme že robíte hriechy možno ešte viac ako mnoho neveriacich, len sa z nich potom vyspovedáte a vybavené. Aby ste mali dušu na mieste, že je vám odpustené. Presne ako si to práve napísal.

Skús sa namiesto toho, aby si povedal v nedeľu farárkovi v spovednici že si nadával niekomu, radšej ospravedlniť tomu komu si nadával že je kretén, retard, idiot, sprostý debil a má si ísť vyfajčiť ;)
...tak je to jedna zo zakladnych podmienok odpustenia... cize dufam ze kazdy krestan ktory ide na spoved si svoje hriechy vysporiada... ked nieco ukradne tak to vrati/nahradi .... ked niekoho urazi tak ho poprosi o odpustenie,,, ked sa z niekym pohneva tak sa s nim zmiery... inac nedostane rozhresenie ... a ak to zataji tak je spoved neplatna (neodpusti sa mu nic) a ak pristupuje k sviatostiam kona svatokradez ...

....cize to vobec nie je tak ze ja si mozem robit co chcem a potom sa vyspovedam .-... clovek ktory by takto zmyslal sa dopusta hriechu proti duchu svatemu: opovazlive spoliehanie na bozie milosrdenstvo (co su najzavaznejsie hriechy)

...kazdy kto bol na 1. sv. primani by mal toto sypat z rukava
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:
tvrdil si ze aj ateista moze byt moralny ... tu zrazu ked to ziadna knizka nezakazuje mozes robit co chces???
a vari niekomu nadávam? Ukáž mi kde :)
Ako vidíš, nenadávam nikomu do idiotov a kreténov ako koval. Dodržiavam morálne zásady aj bez biblie. Tá veta ale bola myslená tak, že keď už niekomu poviem že je imbecil lebo som o tom presvedčený tak sa nič nedeje. Ty sa za to musíš ale vyspovedať. V tomto zmysle nám je jedno že nadávame, rovnako ako nadávky ktoré sú súčasťou moderného slovníka a nie sú myslené konkrétne na danú osobu (napríklad sa mi niečo pokazí, alebo sa porežem...), alebo branie mena božieho nadarmo a podobne.

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 10:38)
strapaty napísal: ...tak je to jedna zo zakladnych podmienok odpustenia... cize dufam ze kazdy krestan ktory ide na spoved si svoje hriechy vysporiada... ked nieco ukradne tak to vrati/nahradi .... ked niekoho urazi tak ho poprosi o odpustenie,,, ked sa z niekym pohneva tak sa s nim zmiery... inac nedostane rozhresenie ... a ak to zataji tak je spoved neplatna (neodpusti sa mu nic) a ak pristupuje k sviatostiam kona svatokradez ...

....cize to vobec nie je tak ze ja si mozem robit co chcem a potom sa vyspovedam .-... clovek ktory by takto zmyslal sa dopusta hriechu proti duchu svatemu: opovazlive spoliehanie na bozie milosrdenstvo (co su najzavaznejsie hriechy)

...kazdy kto bol na 1. sv. primani by mal toto sypat z rukava
Jozef Koval napísal:
Ach ty kretén nemyslel som si že si taky retard k tebe už je škoda sa vyjadrovať choď si sam vyfajčiť ty namyslený idiot. A nezabudni tu napísať že som kresťan a nadávam vidíš dobre nadávam a na takých retardov jak si ty aj nadávať budem. A máš pravdu neodpíšem nato lebo takí ako vy by tomu aj tak nerozumeli radšej sa z toho smej lebo to ide sprostým ľuďom najlepšie smiať sa z toho čomu nerozumejú.
Jozef Koval napísal: ... My sme takí ako vy len my máme tu slušnosť oľutovať to pred Bohom.
takže teraz sa vlastne musí verejne ospravedlniť? Alebo cez súkromnú správu, inak bude jeho oľutovanie pred bohom prd platné? Tak som zvedavý kedy to príde :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

[quote="audiotrack"][quote="strapaty"]

Ako vidíš, nenadávam nikomu do idiotov a kreténov ako koval. Dodržiavam morálne zásady aj bez biblie. Tá veta ale bola myslená tak, že keď už niekomu poviem že je imbecil lebo som o tom presvedčený tak sa nič nedeje. Ty sa za to musíš ale vyspovedať. V tomto zmysle nám je jedno že nadávame, rovnako ako nadávky ktoré sú súčasťou moderného slovníka a nie sú myslené konkrétne na danú osobu (napríklad sa mi niečo pokazí, alebo sa porežem...), alebo branie mena božieho nadarmo a podobne.

nemyslel som teba osobne ... tazko povedat ci je nadavka hriech ... samozrejme ak niekoho urazas tak je to hriech ... je tiez ked si klepnem po prstoch pospomynam vsetky organy ... ale cloveku by som to len tak nepovedal ... to by som musel byt v poriadnom amoku ... co sa obcas stane ale snazim sa zo vsetkych sil ovladat

..ak ta verejne urazil mal by sa verejne ospravedlnit...

inac Jozkovi by sa tu malo ospravedlnit polovicka ludi ... nech si myslia o jeho nazoroch co chcu jeho osobu by urazat nemuseli ...
Sær
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sær »

Jožko by v prvom rade mal dostať banán, blbostí čo tu naspomínal ho vykresľujú ako človeka s nie práve najvyšším levelom múdrosti a sebaovládania. Nehovoriac o primitívnosti vyjadrovania. Jožko by bol asi posledný kresťan ktorého názory by som obraňoval. Ešte že si môžu tunajší ateisti do niekoho kopnúť.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Sær napísal:Jožko by v prvom rade mal dostať banán, blbostí čo tu naspomínal ho vykresľujú ako človeka s nie práve najvyšším levelom múdrosti a sebaovládania. Nehovoriac o primitívnosti vyjadrovania. Jožko by bol asi posledný kresťan ktorého názory by som obraňoval. Ešte že si môžu tunajší ateisti do niekoho kopnúť.
nemyslis ze prave to kopanie je na vstahoch to ubohe.... a v diskusiach duplom...
urcite ho radsej citam ako napriklad steju ... aj ked je steju rozhladeny inteligentny... co s tym inetlektom robi??? absolutne ziadna pokora sebareflekcia tolerancia....to su u mna ovela horsie defekty ako ked niekto nehovori to co si vsetci predstavuju ze je spravne... radsej sa budem bavit s uprimnym mentosom ako s povyseneckym intelektualom... clovek casom zisti ze odpovede neprinasaju pokoj ale len dalsie otazky.. Pokora Štedrosť Dobroprajnosť Trpezlivosť Cudnosť Činorodosť to su vlastnosti ktore si ja u cloveka cenim nie intelekt... za ten sa clovek nijak nezasluzil.... z casti sa inteligentnym narodil a z casti vdaci za to prostrediu

nemylsim si ze jozef pise blbosti ... mozno niektore veci este nepochopil celkom spravne ale vzhladom na jeho vek je to normalne .... ak bude mat dostatok pokory a trpezlivosti pravdu najde...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pravdu najde kazdy. Len ci objektivnu, alebo subjektivnu
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Ale ale, prečo ma takto nekresťansky haníš? :twisted: Ukáž mi, podľa čoho si usúdil, že nemám sebareflexiu alebo toleranciu

//pre karmistu, ktorý tvrdí, že mám hľadať vo svojich príspevkoch:

žeby to zase bol typický kresťanský prístup, vy niečo tvrdíte ale dokazovať máme my? :D posielam pesničku
Sær
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sær »

strapaty napísal: nemyslis ze prave to kopanie je na vstahoch to ubohe.... a v diskusiach duplom...
urcite ho radsej citam ako napriklad steju ... aj ked je steju rozhladeny inteligentny... co s tym inetlektom robi??? absolutne ziadna pokora sebareflekcia tolerancia....to su u mna ovela horsie defekty ako ked niekto nehovori to co si vsetci predstavuju ze je spravne... radsej sa budem bavit s uprimnym mentosom ako s povyseneckym intelektualom... clovek casom zisti ze odpovede neprinasaju pokoj ale len dalsie otazky.. Pokora Štedrosť Dobroprajnosť Trpezlivosť Cudnosť Činorodosť to su vlastnosti ktore si ja u cloveka cenim nie intelekt... za ten sa clovek nijak nezasluzil.... z casti sa inteligentnym narodil a z casti vdaci za to prostrediu

nemylsim si ze jozef pise blbosti ... mozno niektore veci este nepochopil celkom spravne ale vzhladom na jeho vek je to normalne .... ak bude mat dostatok pokory a trpezlivosti pravdu najde...
Áno, kopanie je úbohé. Avšak je úbohé aj miešanie sa do diskusie ak nie som rozhľadený, uvedomelý či neviem sa vyjadrovať na čitateľnej úrovni. Osobne si radšej prečítam názor človeka ktorý je intelektuál, rozhľadený.... Nemusím s ním súhlasiť, ale rozumná a podložená námietka či nesúhlas je určite plodnejší než nič neprinášajúce pritakávanie, konštatovanie už povedaného, či nadávanie. Netreba zabudnúť ani na to, že aj keď človek chce povedať či obrániť dobrú vec, ak to vyjadrí takým spôsobom ako Koval, viac tej strane uškodí než pomôže.

Ale veď na to má Koval dôvod, že?
Jozefa Kovala beriem dlhodobo len za trolla. (Ale veď takých by sa tu koniec koncov našlo viac...) Nejaký tunajší ateista sa chcel pobaviť. Nič viac. Nič menej.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:Ale ale, prečo ma takto nekresťansky haníš? :twisted: Ukáž mi, podľa čoho si usúdil, že nemám sebareflexiu alebo toleranciu
mas hodnotiaci system a povazujes ho za jediny spravny (da sa to dokazat tak to je , neda sa to dokazat tak to nie je) z toho vyplyva ze si myslis ze existuje len to co poznas a vies dokazat... (co by nebol problem kedy si toleroval iny hodnotiaci system)

sebareflexia=pokial mi to nik nedokaze nemozem sa mylit ...cize som neomylny
tolerancia=len moj pohlad je jediny a spravny...

ak som ti ukrivdil v niecom tak sa ti ospravedlnujem ale ja ta tak vnimam ...

Steju fakt je ze keby polovicka krestanov ovladala sv. pismo len z polovice ako ty je tu uz davno raj na zemi :D, je obrovska hamba ze drviva vacsina krestanov nikdy neprecitala cele svate pismo... (ani ja som ho nikdy necital od zaciatku po koniec...ale myslim ze nie je tam miesto ktore by som nepocul alebo necital )

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 20:20)
Sær napísal: Áno, kopanie je úbohé. Avšak je úbohé aj miešanie sa do diskusie ak nie som rozhľadený, uvedomelý či neviem sa vyjadrovať na čitateľnej úrovni. Osobne si radšej prečítam názor človeka ktorý je intelektuál, rozhľadený.... Nemusím s ním súhlasiť, ale rozumná a podložená námietka či nesúhlas je určite plodnejší než nič neprinášajúce pritakávanie, konštatovanie už povedaného, či nadávanie. Netreba zabudnúť ani na to, že aj keď človek chce povedať či obrániť dobrú vec, ak to vyjadrí takým spôsobom ako Koval, viac tej strane uškodí než pomôže.

Jozefa Kovala beriem dlhodobo len za trolla. (Ale veď takých by sa tu koniec koncov našlo viac...) Nejaký tunajší ateista sa chcel pobaviť. Nič viac. Nič menej.
tak vsetci sa ucime cely zivot... ak sa nebude do debat zapajat nikdy sa komunikovat nenauci... ja som tiez nebol vzdy vyrecny ... a bol som horlivy ale neoveril som si fakty ... dlho mi trvalo kym som zacal byt tolerantny voci ostatnym a prestal som sa snazit" im nieco vysvetlit:D, aby to uz konecne pochopili, nieco ich naucit " ale to si clovek musi uvedomit zivotom ze este vela veci sam nevie a niektore sa bude ucit cely zivot

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 20:35)
audiotrack
maximalny pocet plodnich dni je 7 (aj to len pri dvoj vajecnej ovulacii)
1. spermie su velmi citlive na zmenu teploty ...priazniva teplota je 5 dni
2. jednym zo zakladnych faktorov je aj hustota hlienu.. (nizka hustota je max 5 dni )
3. vajicko zije(je schopne byt oplodnene a zahniezdit sa... cize cesta od vjacovodov von) max 24 hodin ... cize pri dvojvajecnej ovulacii sa pocita 48 hodin

to ze ma najmensia 5 rokov je myslim dostacujuci dokaz ucinnosti metody... (znami maju 6 rokov ) a nejaku tu chybovost by sme si este aj takmohli dovolit ... 3 cisarsky nie je koniec sveta :D urcite by som kvoli tomu neriskoval zdravie zeny alebo oberal nas o intimne splynutie prezervativom ...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal: a vari niekomu nadávam? Ukáž mi kde :)

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 10:38)

takže teraz sa vlastne musí verejne ospravedlniť? Alebo cez súkromnú správu, inak bude jeho oľutovanie pred bohom prd platné? Tak som zvedavý kedy to príde :)
Páni to je neuveriteľne :D Vladenkoo hlboko sa ti ospravedlňujem že som ťa urazil už ste spokojní?

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 20:51)
Sær napísal: Áno, kopanie je úbohé. Avšak je úbohé aj miešanie sa do diskusie ak nie som rozhľadený, uvedomelý či neviem sa vyjadrovať na čitateľnej úrovni. Osobne si radšej prečítam názor človeka ktorý je intelektuál, rozhľadený.... Nemusím s ním súhlasiť, ale rozumná a podložená námietka či nesúhlas je určite plodnejší než nič neprinášajúce pritakávanie, konštatovanie už povedaného, či nadávanie. Netreba zabudnúť ani na to, že aj keď človek chce povedať či obrániť dobrú vec, ak to vyjadrí takým spôsobom ako Koval, viac tej strane uškodí než pomôže.

Páni ty si hotový vzor dokonalosti. Čo si Obama že sa tu tak povyšuješ? Taký inteligentní ľudia ako o sebe hovoríš nestrácajú čas na takých fórach. Si pekný príklad pýchy a neboj sa troll nie som ale mne je to vlastne jedno čo si myslíš.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

strapaty napísal:to ze ma najmensia 5 rokov je myslim dostacujuci dokaz ucinnosti metody... (znami maju 6 rokov )
Chceš povedať neúčinnosti. :D
Nehnevaj sa na mňa, ale po tom prečítaní som vyprskol do smiechu, ale tak čo už, máme iné názory na ochranu.

//to je pekné, len či budú aj tie detiská šťastné, tento jav pozorujem veľmi často, že rodičia rodiny - veľká rodinná motivácia a súrodenci medzi sebou vzťahy chladné ako ľad, dôvera v rodičov minimálna, som presvedčený o tom že kvalita musí prevyšovať kvantitu. Dúfam a prajem ti že tvoje deti budú šťastné.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Andi_Cibula napísal:Chceš povedať neúčinnosti. :D
Nehnevaj sa na mňa, ale po tom prečítaní som vyprskol do smiechu, ale tak čo už, máme iné názory na ochranu.
tie prve tri boli planovane (a prijal by som aj dalsie keby niet tych dvoch cisarskych, no nechceli sme riskovat zivot manzelky ), dovtedy sme ziadnu antikoncepciu neriesili moj sen bol vzdy velka rodina ... dom plny kriku a dzavotu smiechu a placu ... otvoris dvere a vies ze si doma ... :D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Páni to je neuveriteľne :D Vladenkoo hlboko sa ti ospravedlňujem že som ťa urazil už ste spokojní?
Ok beriem tvoje ospravedlnenie. :)
Len pre informáciu som tu na fóre viac ako 7 rokov a doteraz som tu nikomu nenadával. Nejaké srandičky boli ale žiadne urážky. Som ateista. Ty si kresťan tak len pochop že tebe sa to stalo niekoľkokrát za 2 mesiace.
Napísať odpoveď