Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa hrban »

práveže, ja som ten kábel sekol, mne sa na palubovke nič nerozsvecovalo, ale brzda brúsila sem tam brzdila resp brzdili náhodné kolesá a ukazovalo mi, že som v šmyku, padala mi rýchlosť (na palubovke sem tam preskakovala ručička) a na diagnostike som mal sporadické závady, od ABS, cez snímače tlaku až po snímač otáčok. Ono ten kábel má sakramentsky tvrdú izoláciu, na nej nie je nič vidno, až keď som ho poriadne preskúmal, zbadal som malý sek a z neho sa vytrúsil modrý prach, (medený drôt v ňom bol vyhrdzavený) až vtedy mi permanentne svietilo ABS/ASR, a nešla rýchlosť. Seknutý kábel bol nulák, čiže všetko čo je na tom kolese bolo v háji.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ne ten kábel sa ešte pozrie, ďakujem za tip, ale na tejto oktavii nie je žiaden problém, všetko funguje ako má, až na tú jednu svietiacu kontrolku a spomínanú chybu 1698...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

audiotrack napísal:preboha to je úplne jedno ako sa to volá, nech je to aj gumka fero :)

:nono: nene, gufero je zas nieco ine :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aj som na túto tému pozabudol :) Ak by to niekoho zaujímalo, gumy som vymenil keď bolo krajšie počasie, tuším to bolo ten voľný piatok počas veľkej noci. Len som zistil, že ak dám tie gumy "do auta" tak tam už nenatiahnem nožičky výfuku. Nemôžem s ním tak manipulovať. Ak natiahnem na nožičky, už tie gumy zase nevytočím a nedám do auta. Takže by som musel dať dole výfuk (posledný diel) a to bez náradia a jamy nespravím sám. Teraz mi teda visí iba na posledných dvoch, a tá tretia čo je vzadu je nevyužitá. Výfuk to udrží, len životnosť tých gúm bude asi kratšia keď rovnakú váhu držia dve namiesto troch
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ak sú tie držiaky v rovnakom smere, tak tú gumu narážaj na oba držiaky naraz. Ja som to tak robil minulý štvrtok, keď som potreboval jeden ten držiak privariť k zadnému tlmiču toho výfuku, lebo sa mi ho podarilo odtrhnúť.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no tam ide o to, že vľavo sú dve gumy, vpravo jedna. Mne to visí na jednej lavej, jednej pravej. A na tú druhú lavú to nedostanem, lebo výfuk tak nevykloním. Buď by bolo treba skrátiť tyčku alebo dať dole výfuk. Kým je spojený so zvyškom výfukového systému tak ho nevyhnem do boku v takom uhle aby som dokázal dať tyčku do diery tej gumy. Preto by som ju musel najprv na tyčku výfuku navliecť, a potom do auta strčiť. Len ona sa tam tak uzamyká (vsunie, otočí o 90 stupňov) a to zase nevytočím tú gumu lebo má svoju tuhosť. Treba ju vytočiť celú, a nie iba polku lebo druhá je už na výfuku. Je to tak sprosto robené, že musí dole posledný diel a až potom ho spojiť so zvyškom. Ale kým to drží na dvoch, tak to nejdem riešiť servisom. Funkciu tlmenia hluku to plní, a aby ich tak rýchlo neroztrhlo tak mu prípadne pomôžem drôtom
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Zdar majstri.
Strýko má problém z Fiatom Punto r.v. 97 1,1
Ide o to že keď šliapne na plynový pedál, tak na začiatku auto normálne ťahá, zrýchľuje. Keď pristúpi pedál viac tak mu to dusí motor a keď zošliapne na podlahu tak zas normálne auto ťahá.
Poradili mu vymeniť palivový filter. Spravil to a pomohlo mu to asi len na 20 percent.
Neviete niekto kde môže byť problém? Ja sa v motoroch moc nevyznám.
Aby ste si to vedeli predstaviť tak som to nakreslil. Bol som sa previesť a môj pocit kde asi dusí a kde zaberá motor je na obrázku.
Ďakovali.
Prílohy
punto.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

taka blbost pre zaciatok, skus ci chodi dobre lanko a klapka.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ešte by som skúsil sviečky a tie káble ku sviečkam. Mne auto tiež jazdilo na 3 až 4 valce podľa toho ako bol zošliapnutý plyn, vtedy boli káble prehryzené potkanmi. A tuším, že ich manták v garáži ešte aj naopak zapojil...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Môže mať niečo s váhou vzduchu, senzorom škrtiacej klapky alebo snímačom tlaku v saní - neviem, čo sa používalo v Punťovi...

Na margo "drobných" opráv - povedal som si, že nedám niekde 200 eur len za robotu a takto to u mňa momentálne vyzerá :oops:

PS: neviete o niekom, kto odľahčuje zotrvačníky? Na sústruhu to urobí každý, ale ja ho potrebujem aj vyvážiť, nech sa mi nerozletí.
Prílohy
drobne-upravy.jpg
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Díky, skúsim. Mne odporúčali Motorservis Koleno, vraj s tým majú veľa skúseností, ale sú ďaleko... Ak nepochodím u Klempu, tak to poriešim poštou k nim.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

U Klempu to je otazne kazdopadne ma velke diela za sebou, je sice obcas divny ale zotrvak robil aj nam, kolegovi spojku do DTM a vsetko bolo uplne super.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Ak myslis Koleno z BN, tak mam skusenosti s upravou motora... negativne :/
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

WiZard: nejaké detaily?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Taak tiez dolozim do sudka.
Priznaky: zacalo prasit viac koleso, zacalo casom pocut kontinualny suchot, neskor to uz seriozne skrelo (bez brzdenia, proste stale)
Dovod: voditko v brzdici sa zaseklo, ostala napevno vysiet vnutorna platnicka, sposobilo to asi to, ze na voditku bola taky gumeny vymedzovaci bazmeg a pouzitim nespravneho maziva ho nafuklo a bud sa nejak skrizilo alebo z nejakeho dovodu uz nevratilo ale bolo tam dost pevne "kusnute"
Oprava: dal som dpc tu gumenu hlupost, riadne som vycistil co sa dalo a dal som nove mazivo na brzdy (take ako tam ma byt) a zalozil druhe platnicky, zavada odstranena.
Cena: 5€ jazdene platnicky (zanovne), mazivo na brzdy cela tuba okolo 10€ ale pouzil som z nej tak 5%, cas cca hodka v kludnom sobotnajsom tempe.
Prílohy
platna.jpg
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

whisper: ...upravoval motor TAZ 1500 na vyssi objem (1,9) --> dve vlozky utopene, voda sa miesala z olejom, motor isiel na tri valce...

//edit: reklamaciu neuznal...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

btw hegy a kotúč v poriadku ?
a ten gumený vymedzovací bazmek ako to nazívaš ? nekusol sa tam náhodou s vysokou teplotou ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem ako to mam nazvat, je to taky gumeny valcek co je v takom vybrati na tom voditku :-) netusim myslim si ze to je chemickeho rázu lebo je to nafuknute akoby to s niecim zreagovalo
kotuc je ofc na sračky tam kde bola kusnuta platnicka je uplne nepouzitelny
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pocas cesty na dovolenku mi zacalo blbnut auto pri jazde na plyn (benzin uplne v pohode). Otacky kolisu na volnobehu az niekedy spadnu uplne. Mal som podobny problem po instalcii plynu - pomohlo vycistenie skrtiacej klapky. Teraz som predpokladal, ze to bude ten isty pripad. Zobral som si ale diagnostiku a mam tam nasledovne: pending fault P0130 - Powertrain - O2 Sensor Circuit (Bank 1 Sensor 1). Varovna kontrolka motora mi nesvieti. Moj skromny tip je mozno prehriatie co tu chybu sposobilo, predsalen cez Nemecko som siel na maximum :-) Divne chovanie vsak zacalo uz skor. Kedze nemam ziadne naradie, tak nemozem precistit klapku a ani nic rozoberat. Je mozne obycajnou diagnostiou ELM327 potvrdit/vyvratit tento problem? Ake hodnoty pozerat? Pozrel som v rychlosti uhol natocenia klapky, pri benzine som mal 12.9 a pri plyne to oscilovalo medzi 12.9 a 13.3 - presne ako otacky padali/klesali.
Auto bolo pred 2 tyzdnami na emisnej a vsetko bolo ok. Po navrate skusim tu chybu vymazat a pozriet ci sa znova ukaze. Kedze dovtedy musim najazdit este 2000 km tak dufam, ze to vydrzi.
Napísať odpoveď