Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa Soviet »

gogo: Zhodnotit peniaze s tym, ze si ich mozes hocikedy vybrat bez akehokolvek poplatku? Nemyslim si :) A co sa tyka bankomatu, tak radsej vyberam mensie ciastky (50eur) ako naraz velku a potom to niekde nechtiac stratit, alebo doma v supliku nechavat. Cize nie kazdy rozmysla ako ty. Kazdy preferuje nieco ine co mu vyhovuje viac.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Napodobne, mam dva bankomaty hned vedla vchodu do prace, obycajne v penazenke nemam viac ako 20E a obcas je hotovost treba, pretoze nie uplne vsade sa kartou platit da, resp. je to neprakticke (napr. obed)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jáááj.. mi niečo hovorte.. ešte je len tretí deň v miesiaci a ja už včera mal 3 výbery z bankomatu za apríl.. :D Včera som sa dopálil, som chcel vybrať 200€ a omylom som vyťukal sumu 100€, tak som musel ešte raz vybrať 100€. Ale takmer stále si vystačím s 1-2 výbermi mesačne a aj tak stále spĺňam podmienku na 4 výbery z bankomatu zdarma, takže zatiaľ som v pohode.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Soviet
preco by si mal stracat peniaze? stava si ti bezne ze stracas osobne veci? ak sa to niekomu pravidelne deje potom je niekde asi chyba :) Ved ked si raz das penazenku do vnutorneho vrecka vetrovky tak ti nema kam zmiznut ani Ti ju nema ako kto nepozorovane ukradnut. A preco by mal byt problem nechavat vecsiu sumu doma v supliku,byvas vari v byte s cudzimi ludmi ktorym sa neda verit?
A k tomu sporeniu: peniaze je najlepsie dat do nejakej formy podnikania,napr. sa daju kupit zabehane webove stranky ktore ti budu zarabat reklamou a neskor ich mozes predat ked budes potrebovat hotovost a pod. zhodnotenie v pohode 8-10percent p.a. a viac.
brm
Darca
Darca

gogo956 napísal:Ved ked si raz das penazenku do vnutorneho vrecka vetrovky tak ti nema kam zmiznut ani Ti ju nema ako kto nepozorovane ukradnut.
A v lete to ako riešiš? ;)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gogo: Ano stava sa mi bezne, ze idem do krcmy a ked nemam limit v penazenke, tak miniem ovela viac ako som planoval, takze preto nerad nosim obnos penazi pri sebe vacsi. Taktiez chodim na plavaren a podobne veci, kde veci sice drzis na ociach, ale nikdy nevies. Takze vyhovuje mi to maximalne, ze ich mam v banke a stale viem kolko ich mam. Kdez to v supliku zakazdym ratat a mat na rozume, ze kolko mi ostava by ma privadzalo do nepokoja :) Ale ja sa nestazujem. Ja mam vybery zdarma 50eur+ u zuna a u mbanku som nebol spokojny ked som mal hlavny ucet pravekvoli stazenym podmienkam a smskam o prevodoch, tak si tu len "sporim".
Co sa tyka sporenia. Ako vravim radsej ich mam v banke na "sporiacom" ucte a ked potrebujem do 5min nieco surne zaplatit (napriklad vyrazna zlava na dake letenky, ktora plati obcas ani nie hodinu), tak to mam hned po ruke a neplatim ziadne poplatky ani straty ;) Takze v mojom pripade by si ma darmo do takehoto niecoho volal. Pri tych drobniakoch na urokoch je to aj tak nanic. Jeden piatok nepojdem pit a usetrim viac ako za rok takeho bezneho sporenia..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

brm napísal:A v lete to ako riešiš? ;)
-vecsinou v zadnom vrecku nohavic,ale tak aby som mal cez to este tricko aby mi ju nemohol niekto rychlo vytiahnut :) , alebo schovanu v ruksaku

Soviet
kazdemu vyhovuje ine :)
berion
Novice
Novice

Príspevok od používateľa berion »

Každému vyhovuje niečo iné. Keby niekto potreboval vyberať veľa z bankomatov, odporúčal by som radšej niektorú z „kamenných“ bánk, napríklad Poštovú banku – účet za 4 € a neobmedzený výber z vlastných ATM, späť máš aj 0,5 % z platby kartou, tak tam môžeš niečo dostať späť a tak si vykompenzovať to, čo za účet platíš.
brm
Darca
Darca

berion.. akurát, že ak bude využívať tie neobmedzené výbery z bankomatu, tak nebude platiť kartou a nedostane nič nazad, nič sa mu nevykompenzuje. Ak chce dostať späť ten poplatok, bude všetko platiť kartou a tým pádom mu budú stačiť 2-3 výbery z bankomatu mesačne.

;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

berion napísal:Každému vyhovuje niečo iné. Keby niekto potreboval vyberať veľa z bankomatov, odporúčal by som radšej niektorú z „kamenných“ bánk, napríklad Poštovú banku – účet za 4 € a neobmedzený výber z vlastných ATM, späť máš aj 0,5 % z platby kartou, tak tam môžeš niečo dostať späť a tak si vykompenzovať to, čo za účet platíš.
že si ty z poštovej banky? V inej téme si odporúčal študentský účet od nich za euro, napísal som ti účet zo slsp čo to isté dáva zadarmo. Tu píšeš nejaký účet za 4€, pritom slsp dáva toto isté za 2€. Určite poštová banka nie je to najvýhodnejšie čo tu máme, tak nechápem že tvoje dva prvé (a zatial jediné) príspevky tu reklamujú nejakú banku ktorá vôbec nemá najlepšie služby a ceny.

a ak veríš tomu, že tá odmena za platbu kartou ti niečo vykompenzuje tak si buď naivný alebo veľmi bohatý. Lebo je to čistý marketing. Aby ti to vrátilo tie 4€ čo zaplatíš za vedenie účtu, musel by si každý mesiac kartou zaplatiť aspoň 800€.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmm..Co je to nove mSporenie, ze 3% urok? Nejake pozadie k tomu, bo vela tam toho nemaju a nechce s ami citat cele obchodne podmienky.

Dik
brm
Darca
Darca

V skratke.. z každej uskutočnenej transakcie sa Ti na sporenie pripíše určitá čiastka, podľa vybraného spôsobu sporenia..
http://www.mbank.sk/individualni/sporenie/msporenie/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je ale iba jedna z troch možností ako si tam budem posielať peniaze, nie? Buď percento z platenej sumy, fixná suma alebo zaokrúhlovanie. Stále sú to ale moje peniaze ktoré sa tam presunú, len to nemusím presúvať ručne a je to skôr taký psychologický nástroj. Mňa by ale tiež zaujímali tie 3%. To je úrok na celú sumu čo mám na sporení? Ak teda mesačne nespravím žiadnu platbu kartou (dajme tomu vôbec, celý rok kartu nebudem používať) tak suma čo mám na sporení sa mi bude úročiť tými 3%?

a tiež som sa nedočítal či si na sporenie môžem poslať peniaze aj nejako inak, alebo iba týmito troma spôsobmi. Je možnosť nejakého vkladu ako majú iné sporiace účty v iných bankach? Napríklad mám nejaké voľné prostriedky na účte, môžem si ich presunúť na sporenie?

//autoeditácia príspevku (06 Máj 2014, 10:40)
k tej mojej druhej otázke z obchodných podmienok:
2.6.13 Priamy prevod na účet mSporenie nie je možný.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takze dost zbytocnost pre bezneho cloveka, ktory tam prachy na beznom ucte nema.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak som sa na tú mbank trošku pozrel, a založil som si tam aj účet keď je všetko zadarmo. Nič ma to nestojí, no využívať ju asi nejako aktívne neplánujem. V podstate jediný atraktívny produkt je to sporenie, kde vám dajú 3% úrok. V marketingovom oddelení to vymysleli vskutku dobre, lebo to znie sakra veľa hlavne keď vám inde nedajú ani percento na sporiacom účte. Ale keď si to prerátate, tak je to nevýhodné. Napríklad slsp dáva 0,5% za platby kartou. Tie 3% čo dáva mbank je ročne, takže mesačne to vychádza 0,25 (3 / 12 mesiacov). Navyše slsp vracia z celej sumy čo kartou zaplatíte tých 0,5% kým mbank dáva tých 0,25% iba z časti tej transakcie (maximálne 10%). Začne sa to vyplácať až keď máte na sporení veľa peňazí. To ale tak rýchlo nenazbierate, takže za tie mesiace až roky budete oproti inej banke v strate. Potom mesiace kým tú stratu dobehnete, a možno po X rokoch ste tam kde by ste boli s inou bankou. Podľa tej kalkulačky pri platbe okolo 100€ mesačne za rok zarobím 1,50€. Pri slsp mi 1,50€ vrátia za jedinú transakciu v hodnote 300€ čo nie je problém (prípadne po 3 mesiacoch ak rátame rovnako 100€ mesačne). V konečnom dôsledku je to veľmi nevýhodné, aj keď 3% znejú extra dobre. Môže sa argumentovať že mbank do toho ráta aj niektoré transakcie z ibankingu, nie len platby kartou, no na druhú stranu prvé mesiace nedostanete zase žiaden úrok lebo zo sumy pár euro alebo pár desiatok čo tam dokážete natlačiť prvé mesiace úrok nebude ani cent (nie to ešte čístý zisk po odrátani dane z príjmu), takže prvé mesiace s úrokom nerátajte. Chlapci čo majú na starosti produkty a reklamy majú za to jednotku

čo sa týka ostatných sporiacich účtov, úrok je slabší ako v zune čo je tiež zadarmo. Lepší je iba v prípade splnených istých podmienok. Jednou z nich je aj požiadanie o lepšie úroky. Údajne sa to dá prostredníctvom internet bankingu. Nikde som to nenašiel. Na ich fore na stránke mbank sa tiež pýtajú kde to je, že v starom bankingu to bolo v novom už nie. tak prakticky tie podmienky nikto nezíska, lebo nejde o ne požiadať. Podľa vyjadrenia ľudí z mbank je ten formulár na požiadanie momentálne nedostupný, no reklama na ich webe na tento produkt je stále aktívna a funkčná. To pokladám za zavádzanie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak to je teda kumst porovnavat sporenie a vratenie penazi za platbu kartou.

edit: v tom pripade je to skutocne ako pises, iba marketing pre ludi co si nevedia spocitat 1+1
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to nie je sporenie, iba to tak nazvali lebo si tam vlastne sporíš tým, že ti pri platbe odráta viac ako by malo. Takže si vždy nejaký peniaz odtrhneš od huby, a teda si sporíš. Ako keby prídeš z obchodu a výdavok hodíš do prasiatka. Ale nie je to plnohodnotný sporiaci účet, tie sa u nich volajú eMax a eMax plus.
A vzhľadom na ten charakter, že tam nemôžeš poslať peniaze inak ako presunom nejakých drobáčikov pri platbe, tak sa to porovnať môže. Samozrejme to nie je to isté, ale z praktického hľadiska viac získaš na tom vrátení platbou kartou ako na tých úrokoch z nejakých centov. A v oboch prípadoch si rovnako nútený platiť kartou ak chceš nejaké peniažky zarobiť.
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Ahojte chcem si založiť v Mbank účet zadarmo, no pri zakladaní neviem čo mám dať eMax plus ,alebo len eMax, alebo vôbec nič? Chcem to len na také menšie odkladanie, prakticky z neho nebudem ani platiť (stačí asi len visa classic).
brm
Darca
Darca

http://www.mbank.sk/individualni/sporenie/

mKonto - bežný účet na bežné platby, má aj klasickú Visu
eMax - sporiaci účet s prťavým úrokom - mám pocit, že z neho môžeš posielať peniaze iba na jeden účet, ktorý si zvolíš pri založení - avšak máš k nemu kartu eMax Visu, ktorú môžeš použiť na platby - avšak iba pri nákupoch cez Internet, v bežnom obchode Ti to nezoberie, ani v bankomate..
eMax plus - sporiaci účet s o niečo vyšším prťavým úrokom - podobne ako eMax, ale bez karty.

Osobne mám mKonto na bežnú činnosť, výplatu, nákupy, prevody.. eMax na platby cez Internet.. a eMax plus na odloženie peňazí, aby v prípade straty platobnej karty nebol vybrakovaný celý účet.. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

martinsos: kľudne daj iba mKonto aby si mal klasický účet s kartou. Ostatné produkty ako sporiace účty si môžeš už vybaviť dodatočne cez internet banking rovnako zadarmo
Napísať odpoveď