Graficka karta (spotreba)
Graficka karta (spotreba)
Ahojte,mam trochu nezvycajnu otazku.Kolko energie môze zhltnut graficka karta maximalne?Mam na mysli tdp,ucitel nam tvrdil ze aj 1000w pri specializovanych kartach,mne sa to nezdalo len som sa s nim nechcel hadat,tak by ma zaujimalo ci ste sa z niecim podobnym stretli.(teraz berte do uvahy len jednu kartu ziadne sli)Dakujem za odpovede
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Graficka karta (spotreba)
Ide o konkrétny model. Všeobecne sa to nedá určiť. 1000W je priveľa, povedal by som max 600W na typickú jednočipovú kartu.
A konkretny priklad by si mi nevedel uviest?Ja som schvalne hladal v drahsich radoch a stale som nachadzal hodnoty do 350w.
-
Thommas
Addict
Uvedené spotreby sú väčšinou pre referenčné modely. Niektoré nereferenčné oproti referenčným môžu mať rozdiel v spotrebe aj 20%. Zrejme karta s najväčšou spotrebou je http://www.asus.com/Graphics_Cards/MATR ... fications/ (~ 370-400W). Nechce sa mi veľmi hľadať.
hmm.... nejak mi nejde do hlavy ta spotreba...
ja som mal pocas hrania na zdroji (cele PC) realnu spotrebu meranu spolahlivym zariadenim max 300Watt. Jednocipova mid-end GK, AMD pretaktovany fake 6core 3 pridavne fany, jeden magnetak, idle dvdromka.
Potom ma napadaju jedine tie specialne nVidia quadro ci jak sa volaju, tie mozu fakt zozrat viac ale 1kW?! to asi ee viete si predstavit co by to asi muselo chladit?
ja som mal pocas hrania na zdroji (cele PC) realnu spotrebu meranu spolahlivym zariadenim max 300Watt. Jednocipova mid-end GK, AMD pretaktovany fake 6core 3 pridavne fany, jeden magnetak, idle dvdromka.
extremne highendy maju namerane 250-370WattMeasured power consumption - single card
System in IDLE = 99W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 179W
Difference (GPU load) = 80W
Add average IDLE wattage ~10W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 90 Watts
Potom ma napadaju jedine tie specialne nVidia quadro ci jak sa volaju, tie mozu fakt zozrat viac ale 1kW?! to asi ee viete si predstavit co by to asi muselo chladit?
Možno nejaké staršie Matroxy alebo Quadro alebo iné grafiky špecializované na profesionálnu grafiku.. ale čo som teraz pozrel nejakú Quadro K6000 predávanú za 5000€, tak podľa špecifikácie má len 230W. No pred 5r a viac kľudne mohlo existovať aj niečo s 1000W spotrebou.. toť môj názor.
-
audiotrack
VIP