Ako komunikovat s hlupymi ludmi?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ako komunikovat s hlupymi ludmi?

Príspevok od používateľa Forsaken »

zdravim zdejsich psychopatologov :)
mam taky problem - a to, ze neviem ako komunikovat s je*** a hlupymi ludmi.

Prosil by som radu.

rovno dam konkretny moj pripad, moji spolubyvajci su pre mna prije*** a hlupi, (niesu to zli ludia, ale podla mna maju nasrate v hlave), preco ?

1. slecinka ma rucny vysavac a je*e si to s nim o 6 rano, alebo pre istotu o 11vecer...to by som mozno prekusol, keby bolo aspon vysledok vidno...
2. ja kuchynu nevyuzivam, pretoze bud jem v meste, alebo daco zbastim v izbe... no ale ked varia ti dvaja tak je zasrate este aj za oknom von, zbytky jedla v umyvadle, alebo proste sa len zahryzne do chlebika a nechame ho na drese cely den... uz tu lietali kadejake musky na to...
3. dalsia vec je upratovanie - ako ja s tym nemam problem, ale ked ja upracem, hned vecer sa bud je*lo holi a vsade su chlpky po umyvadle - lebo naco si po sebe umyt, alebo slecinka makeupuje a vsetko je zasvinene zas...
4. potom tu je napr. ranne vesanie pradla a jebanie so susicom , ved co je 7 hodin budem ho je*at lebo som captava ... alebo varenie polievky o 11 vecer.
no dalej nejdem pisat... mozno nejaky obraz mate...ale podla mna to je hlupe az prije***...

otazka, co robit ?

doteraz som to riesil ignoraciou, proste zavriem sa v izbe, pustim muziky...a cau pa...som doma mozno cca 4hodiny denne co ma vidno a pocut zbytok casu spim... - pocuvam na repro - ok ale zas nejak si to nepeciem na plno, plus som bol u nich v izbe, ze kolko si mozem dat, ze to uz rusi a pocut...a myslim ze zaklepat na dvere ci to mozem dat tichsie sa da vzdy, je to celkom normalne... zato povedat ze nevysavaj o 6 rano mi pride take agresivne...a pride mi ze cloveku ktoremu nedochadzuju vyssie spomenute veci je zbytocne daco hovorit.

stahovat sa nechcem... ale dakedy chce clovek klud...a napr teraz uz mame 4 hodiny obsadenu kupelnu lebo treba robit poriadky v sminkach a ko*ot, a upratovat na noc...

asi riesenim je sa ozvat, len ako na to, dajte dake tipy, nech z toho nevznikne tretia svetova a hlavne treba to do uvahy to ze ked treba vraviet 25 rocnemu clovek nedup tak asi neni kompletny.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako komunikovat s hlupymi ludmi?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ozvať hocijako, ale čo najskôr. Čím dlhšie sa problém odkladá, tým to bude bolestivejšie pre obidve strany.

A hlúpi ľudia ako takí - trollovať trollovať trollovať. Jaroslav Hašek to nazýval švejkovaním.
Sarkastické a ironické poznámky a sugescia vedia spraviť veľa.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Sorry, niesom v stave, aby som to čítal celé, preto budem reagovať len na názov témy. Ako som sa dnes presvedčil, s hlúpymi ľuďmi to nieje také ťažké, len musia mať pocit, že majú navrch. Ak si dosť inteligentný, dokážeš smerovať rozhovor tam kam chceš ty a napriek tomu docieliť ich zdanlivú nadradenosť. A to je vlastne celá taktika. Akonáhle získajú pocit, že tvoj nápad bol vlastne ich, máš vyhraté.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

uknown precitaj si to :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ale on má pravdu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ma ale aplikuj to na vysavanie o 6 rano
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak, Unkown ma pravdu. Lenze cely nazov temy mi proste nezapada do daneho problemu. Toto s hlupostou nic nema spolocne. Takeho blbosti robia vsetci do jedneho (samozrejme ze aj ja). Cest vinimkam samozrejme. Tu ide o to, ze im nevadi ked nehaju zadrbanu kupelnu, kuchynu, etc. Preto treba komunikovat ako pise Andi. A co najskor.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

So zadrbanymi vecami tam to je len o tom ze sa s nimi musis porozpravat a dohodnut, ze ti to vadi lebo muchy, alebo ze bordel zo sminiek sa prasi a ty mas z toho ja neviem astmu alebo co.

Co sa tyka varenia o jedenastej alebo vysavania o siestej... tam to je zlozitejsie. Maju vobec cas sa tomu venovat inokedy? Ked nie, tak to nie je ich chyba ze to robia vtedy ked mozu, to sa budes musiet prisposobit ty.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Forsaken napísal:stahovat sa nechcem...
pomaly nad tym zacni rozmyslat
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Moja skúsenosť so shared hause je, že nikdy to nebude dobré. Jednoducho ľudia majú rozne zvyky a ty ich nemáš ako donútiť. Robenie priekov nikdy k ničomu reálnemu nevedie, väčšinou to len problémm zhorší. Rozhovor, áno,, treba dať šancu, ale ak je niekto prasa, tak zadrbný tanier ho po týždni umývania zase prestane trápiť.
Nájsť dobrých spolubývajúcich je proste ťažké. Ideálne to nebude nikdy.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

píšeš že si bol u nich v izbe, takže ten chalan a baba bývajú spolu a ty v inej izbe? To je nejaký párik? To budeš mať ešte ťažšie lebo sa navzájom podržia a si sám proti dvom (aj keď väčšinu tých prečinov robí ona ak som dobre pochopil, spomínaš že ona išla vysávať, že ona so sušiakom, jej šminky, jej varenie polievky v noci...). K tomu si prirátaj že si doma 4 hodiny ako si napísal a zvyšok tam len prespávaš a vychádza mi z toho že začatie rozhovoru s nimi je vlastne začiatok tvojho sťahovania sa :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

Sú jednoducho neohľaduplní tí tvoji spolubývajúci. Poznám takých ľudí, ktorí si to jednoducho neuvedomujú, že iným to ich správanie môže vadiť. Preto im to treba povedať, že ti to vadí, že ak potrebujú variť v noci alebo vyťahovať sušičku skoro ráno, keď ty ešte spíš, nech sa snažia to robiť potichu. Alebo nech to robia inokedy. Ale ako písal Fabo, keď nemajú kedy, lebo to je jediný čas kedy sú doma, tak máš problém a maximálne sa môžu snažiť nerobiť pri tom hluk, ak sa to dá a ak sú ochotní sa prispôsobiť.
Forsaken
King
King

dik za odpovede.

mne je jasne ze treba komunikovat - problem je ale ze AKO, pretoze mam obavy o to co som spominal
- pokial niekto odhryzne 2x z chleba a necha zbytok cely den na stole, tak asi nieje nieco v poriadku... tak isto ako mat uchylku behat s rucnym vysavacom rano/vecer ked sa spi.

To trolovanie by mozno slo, ale ako? co povedat ze dobry ranny vysavac s tym sa musi super rano vysavat ? :D alebo co ? :)

uvitam by som konkretne rady co skusit, okrem stahovania sa.

Wladas - a co je to podla teba ? rozdiel spravit blbost raz, a robit ich pravidelne ze sa nic nedeje - ale o tom sa nebavme, ked je to podla teba ok, podla mna nie.
Fabo - no jasne ze maju kedy, len su na to prilis ---- neviem aky... lenivy/hlupy/pohodlny...

presne sa bojim ze ked sa ozvem tak sa to este zhorsi...je to par.

ako ja viem co im povedat, ale ako, aby sa neurazili a este ktomu pochopili :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Forsaken napísal:ked je to podla teba ok, podla mna nie.
Samozrejme ze to nieje OK. Ale taketo excesy robi hocikto, aj inteligent, nielen hlupy ludia. O to mi prave ide, ze nazyvat ich hlupymi je troska odveci.
Forsaken napísal:ako ja viem co im povedat, ale ako, aby sa neurazili a este ktomu pochopili :D
Spolubyvajuci raz vysaval o 11 vecer a celkom dobra veta ma napadla: "Susedia z teba musia mat radost." Odpoved "ich problem" :D
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Tiež som bordelár a neohľaduplný k svojim spolubývajúcim čo sa týka "nočného" kľudu. Ale hlúpy si teda nepripadám, len mám proste iný denný režim a upratovať napr. o jednej v noci mi príde normálne. :-|
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

vonjose napísal: Ale hlúpy si teda nepripadám...
Hlupák je nebezpečný najskôr vo chvíli, keď si myslí, že je génius. :lol:
Forsaken
King
King

vonjose napísal:Tiež som bordelár a neohľaduplný k svojim spolubývajúcim čo sa týka "nočného" kľudu. Ale hlúpy si teda nepripadám, len mám proste iný denný režim a upratovať napr. o jednej v noci mi príde normálne. :-|
cize vravis ze riesenim tohto problemu je sa stat bordelarom a neohladuplnym ? :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ked sa ti to nepaci, tak jedine zmenit byt. Tiez som kvoli podobnemu "problemu" po 4roch rokoch odisiel inam, kde mi je sum a fuk konecne vsetko :) Kym nemas vlastne byvanie, tak bohuzial na taketo pripady v podnajmoch bezne narazis.
Takze ak mas moznost, odid. Takym ludom nevysvetlis, toboz, ked je to par.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vonjose napísal:Tiež som bordelár a neohľaduplný k svojim spolubývajúcim čo sa týka "nočného" kľudu. Ale hlúpy si teda nepripadám, len mám proste iný denný režim a upratovať napr. o jednej v noci mi príde normálne. :-|
co na to hovoria spolubyvajuci?
Forsaken
King
King

pre mna to je najhorsia vec stahovat sa...
ale bojim sa toho ze dnesni ludia su proste taki... a stahovat je sa z kaluze do blata.

nieze davat pozor kam sa stahujes, v akom je to stave, ci majitel neni je*o...ale este na spolubyvajich...a susedov...ale to OT.

riesenim bude porozpravat sa :) horsie to uz nebude...tak daco vymyslim.
Napísať odpoveď