Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa vendo »

zakladna skola ti da viac ako cvicenie
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

hughito coldrain a to čo som napisal ohľadom strojov to neeni dobre? či to nema vyznam či ako
Escape_sk
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Escape_sk »

Vendo ty nedristaj... A radšej odpovedz na otazku
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Escape ty si ten posledný, kto bude rozkazovať aby ti niekto odpovedal. S tou tvojou gramatikou a vekom radšej choď niekam do rohu a šúchaj nožičkami. Na to aby si začal cvičiť máš ešte čas.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

japaja napísal:hughito coldrain a to čo som napisal ohľadom strojov to neeni dobre? či to nema vyznam či ako
Ked chces funkcne ucelove nohy tak prave vtedy volne vahy = drepy s cinkou. Stroje su blbosti, izoluju sval do polohy v ktorej sice je namahany, ale len v jednom presnom pohybe a tak sval proste nefunguje.
Svaly ti nikdy nevykonavaju pracu v presne rovnej drahe ako na leg presse. Toto sposobuje, ze je potrebne mat funkcne aj kadejake mini stabilizacne svaly upinajuce sa na velku svalovu skupinu, v tomto pripade stehno (=kvadriceps+hamstring), ale aj ostatne svaly, ktore stoja za motorikou pohybu ako takou = zadkove svaly, vzpriamovace chrbite, spodny chrbat etc, teda celu posturalnu sustavu. Kedze nikdy nevykonavas v realnom svete pohyb izolovane tak, ze cele telo odpociva podla moznosti lezi a ty na kolajnickach tlacis vahu ako pri legpresse. Presne naopak, ty potrebujes cele telo pevne aby bolo schopne vytvorit idealne prostredie pre pracu velkej svalovej skupiny, ktora je pri danom pohybe najviac namahana (ale nikdy nie jedina namahana, kedze VZDY za kazdym pohybom v realnom prevedeni stoji cela sustava svalovych skupin, ktore sposobuju, ze sa pri tom zatazeni "nezlomis").
Samozrejme, pokial mas moznost zaradit do treningu pokrocilejsie vybavene, ako su sanky, prowler, nastavce pre farmers walk, expandery, brzdiaci padak, kettlebell, sledgehammer a podobne, zarad to. No dost pochybujem, kedze je to stale velmi vynimocne vybavenie vlastne skor crossfitovym, alebo vyslovene specializovanym gymom na silovu.kondicnu pripravu atletov silovych sportov. A samozrejme tu uz treba namieru zostaveny treningovy plan, lebo sa mozes lahko pretrenovat a zranit.

Samozrejme aj pri drepoch treba do toho ist s rozvahou a rozumom. Zacat radsej na mensich vahach a vypnut ego a postupne ist na vacsie. Treba si uvedomit, ze pri tom drepe fakt pracuje cele telo a je preto potrebne poskytnut aj dostatok casu na regeneraciu a hlavne sa naucit drepovat technicky spravne.
Escape_sk
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Escape_sk »

Dakujwm za odoovede velmu mu Pomohli DOVIb

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2014, 22:28)
A tá gramatika bude tím že mqm nivy dotykový mibil A zvykam si na písanie na dotykovom mobilw
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

:plus: palec hore vďaka no takže by malo byť

rumunsky mrtvy ťah
drepy s činkou - klasicke/polovične (predne drepy asi nie keďže som suchy jak šparatko takže je s tym trochu problem,teda činka na ramenach,krku)
drepy s vyskokom
hlboke drepy s činkou
a viac ma už nenapada

no zatial som vo fyzickom stave takom že zrobim jeden hlboky drep na jednej nohe viď obrazok ale to je už fakt že hardcore

no a na googlu som videl taky obrazky že challange squats a tam 50 drepov jeden deň potom druhy deň 70 drepov to je dobre či ani nie?
Prílohy
drep.jpg
drep.jpg (56.97 KiB) 1156 zobrazení
ColdRain
Addict
Addict

Prehliadol som na čo vlastne chceš mať tie funkčné nohy. AKý šport, resp. čo je tvoj cieľ? Vytrvalostný výkon, či silový, explozívny? Napíš a povieme ti čo je naj.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

venujem sa rychlostnemu korčuľovaniu maratony 42km a polmaratony 21km taktiež časovky na 300metrov viď predošla strana - obrazok

no môj cieľ je taky že po 42km pridam a odidem ostatnym pred cieľom preč a nedobehnu ma aj keby čo mali zrobiť môj sen
tiež asi aj pred cieľom že keď bude šprint tak asi treba viac sily nato
explozivne asi štarty na čas to by mi tiež trebalo asi niečo vybušne cviky alebo take dačo
a o kondiciu veľky strach nemam keďže jul august budu treningy tak že rano okolo jazera 20km (trening-klasika) potom by som chcel isť do posilky cvičiť tie veci a potom k večeru ešte 20km po sidlisku na korčuliach sa len povoziť

viem možno to bude veľky "naklad" na mňa a budem hotovy zo života no skusiť by som to chcel

viď priklad držal svetovy rekord na 300metrov je mi vzorom ja viem že su tam roky treningu a podobne...
ColdRain
Addict
Addict

Trošku uber. Nemôžeš cvičiť všetko to čo si napísal a ešte k tomu dať tie všetky cviky, sa zraníš a pôjdeš akurát tak do kelu a nie na maratón. A ver tomu, že spadnúť a odtrhnúť si krížny väz na kolene nie je len také bežné zranenie, je to zranenie ktoré končí kariéru profesionálnym športovcom. Celkovo čokoľvek čo súvisí s nohami je veľmi nebezpečné a treba k tomu pristupovať s rozumom a rešpektom.

Môj návrh pre teba, sú dve veci.

Prvá je zaradiť metódu veľmi populárneho a známeho ruského (už žijúceho v USA) silového coacha Pavla Tsatsoulina opísanú v knihe The Naked Warrior (keby si si o tom chcel naštudovať viac), ktorú populárne nazval Greasing the Groove (keby si si chcel naštudovať o trochu viac ale nie čítať celú knihu).

Táto spočíva vo vykonávaní cviku s vlastnou váhou, ktorý je pomerne náročný, v tomto prípade presne ten drep na jednej nohe (anglicky Pistol squat), cca 2-5x za deň, tak, že urobíš 50-80% maxima, a robíš to 6x v týždni. Znie to zložito ale je to ľahké. Ráno vstaneš prebereš sa, keď sa naraňajkueš prídeš do izby a dáš si na každú nohu polovičný pistol (keďže si písal, že urobíš max jeden, tak dáme len polovičný) a ďalej nič. Prídeš zo školy na obed, znovu urobíš na každú nohu polovičný pistol, tak isto aj večer a znova pred spaním. a takto 6x v týždni. posledný deň si dáš voľno. Keď máš pocit, že ti to ide príliš ťažko, alebo že si unavený, tak budeš robiť len 3x za deň. Zásada je, že vždy musíš byť svieži, nesmieš sa po cvičení cítiť skapatejší ako pred ním (znamená to že si nepreťažil nervovú sústavu).
Nezdá sa to, ale je to veľmi efektívna silová rutina, ktorá fakt funguje. Hovorím z vlastnej skúsenosti a všetkým odporúčam. Telo sa prispôsobuje na stimul ktorý pravidelne dostáva vo forme pomerne náročného cviku a buduje tak ako reakciu naň silu

Druhá vec je zaradenie predných drepov. Predný drep má výhodu oproti zadnému, že nezaťažuje tak silno chrbát, čo keďže si očividne ešte nedrepoval je pre teba absolútne potrebné. Zároveň viac zaťažuje prednú stranu stehien a iným rozložením váhy ťa nútí k správnemu postoju a buduje tak správne držanie tela, čo sa opäť pozitívne prejaví na celkovom výkone.
To, že si suchý nevadí, začni s prázdnou činkou bez žiadnych kotúčov. Techniku uchopenia činky si nájdi na youtube, vôbec by nemala tlačiť na krk, ak tlačila robil si to zle. Ak ti je moc aj prázdna činka, začni s jednoručkami primeranej váhy ktoré si opreš o plecia v pokrčených rukách. Prvé tri série si daj úplne z ľahka, len rozcvičenie. Ak azčínas s veľmi ľahkými činkami, môžeš dať prvé bez činiek. Následne prejdi na 5 pracovných sérií so stabilnou váhou, ktorú počas týchto sérii nezvíšiš. Mala by to byť na začiatko fakt VEĽMI nízka váha. Na ďalší tréning zvýš váhu pracovných sérii (teda tých piatich ale iba o minimum, ak robíš s veľkou činkou tak o 2,5kg, teda na každú stranu 1,25kg kotúč=najmenší aký máš v posilke) a tak ďalej. Postupne zvyšuj a zvyšuj. Nikam sa neponáhľaj.
Čo sa tu ja namáham. Pozri sa, tu profi tréner a celý článok o tom. http://radovangergel.blog.sme.sk/c/3330 ... valov.html
Nasleduj ten princíp. Cvičil som ten tréning, je super, odporúčam. Ale je to celo telové, tak ako korčuliar asi nechceš byť moc ťažší, tak vnímaj len tú časť s nohami = predné drepy a sumo mŕtvy ťah (opäť sumo je lepší, menej zaťažuje chrbticu, teda ak pôjdeš podľa toho, tak cvič ten upravený tréning).

Viac ti skutočne netreba. Pretrénuješ sa a ublížiš si. Viem, chceš makať, si mladý, ale nestojí to za to. Úraz nohy ťa vyradí na rok ani nevieš ako a potom si rád ak si schopný vykonávať činnosť s názvom beh. Takže ak sa budeš cítiť moc unavený, neboj sa vynechať prácu s činkami. Menej je niekedy viac. SKutočne to NEPREŽEŇ (zdá sa , že si dáš poradiť, tak si prosím fakt nechaj poradiť).

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2014, 23:11)
edit: ešte môžeš zaradiť toto: http://koegelfitness.com/improving-your-balance/ , opäť začneš bez činky a postupne pridávaš. Plus aby si aj na lýtka niečo mal, tak skoky z lýtok, teda nejdeš úplne dole ale iba do tretiny asi - http://media4.onsugar.com/files/2013/04 ... xlarge.jpg dáš ich 5x 10, opäť postupne môžeš dať nejakú externú váhu.

Z hlavy teda by si mohol mať tréning na nohy:
Front squat á la Radovan Gergeľ článok, postupné pridávanie - 3x5 warm up + 5x5 workout
Single leg deadlift - wamp up + 5x5 workout, opať pridávať váhu
Calf Jumps 5x10

Prípadne môžeš striedať front squaty s týmto, rovnakým spôsobom http://nicktumminello.com/wp-content/up ... 112011.jpg
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

zase palec hore :plus:

no pozdava sa mi ta prva varianta ale pride mi to nejak malo

takže asi do posilky sa hnať nebude treba či?
a asi by som to upravil poobede len na 10 KM
no s tym pretrenovanim a zničenim sameho seba maš dosť pravdu
ColdRain
Addict
Addict

Prvá varianta je postavená na tom, že je to málo. Nemôže toho byť až tak veľa inak by si preťažil nervovú sústavu a klesol by ti výkon. Skús si to takto na dva-tri týždne a uvidíš, ža výkon pôjde rapídne hore. Samozrejme potom ako ti stúpne výkon, budeš aj viac robiť. Teda keď po dvoch týždňoch zistíš, že už vieš urobiť na každú nohu 4 pistoly tak budeš robiť už po dva, nie pol.
Opäť ale nezisťuj svoje maximum moc často, lebo to je opäť maximálny výkon ktorý zaťaží moc a to nie je dobré. Prvý krát by som overil pokrok najskôr po 2 týždňoch. A násldne upravil počty ako zvládaš.
Prvý týždeň by som išiel teda ešte z ľahka, 3x denne, 6 dní v týždni pol pistolu na každú nohu.
Druhý ak sa budeš cítiť, že v pohodičke (ale fakt úplnej), pôjdeš 4x denne, 6 dní v týždni, pol pistolu na každú nohu.
Následne 7mi deň vyskúšaj koľko urobíš max na jednu nohu a uprav počty, tak aby si bol na cca 50-80% maxima, ale skôr by som sa držal na tých 50%.

Hej do posilky sa hnať netreba.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no a ešte jedna vec ma trapi a to je taka že som pravak no ako keby ľava noha nič proste tam ten jeden hlboky drep nezrobim no možno zrobim ale fučim jak parna lokomotiva už nejake divne mi to prijde a doteraz čo som cvičil vramci treningov všetko bolo rovnomerne a sumerne
ColdRain
Addict
Addict

To sa stava, ja to mam rovnako. Ale práve takéto zvlášť cviky na každú nohu to pomôžu odstrániť. A nerob pre boha celý drep, choď len do polky, napríklad dosadni na postel, alebo stoličku.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

dobre dobre to viem to len otazka pomimo bola tak vďaka aspoň viem čo so sebou robiť a niesom až tak časovo obmedzeny a možem rovno od pondelka začať
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo som prečítal ten blog 5 x 5 menej tuku, viac svalov, dosť mi to pripomína princípy HST akurát s tým, že je to napasované striktne len na klasiku 5 x 5.

Ja by som vyskúšal tú srandu s pištolami, aj keď neviem ako by to kooperovala s klasickým cvičením, kde trikrát do týždňa nohy namáham činkami + bojový šport. Inak nedám celú pištol - je možné si nejak nastaviť stoličku, pomaly na ňu dosadnúť a potom hore?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

hugi ano ja dam zatial 40% z toho bez stolicky na obe nohy presnu polku este nie
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja by som radšej začal s tou stoličkou, lebo mám problém s rovnováhou ešte. :D Inak často robia siloví športovci aj drepy zo sedu a celkom slušné váhy. Má to istý význam.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

to mozes skusat vo vani ked sa ides postavit skus to na jednej nohe :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Veď len to skúšaj vo vani a jediné kolieska, ktoré budeš drať nebudú tie na korčuliach, ale na invalidnom vozíku.
Napísať odpoveď